Москва готви ответни мерки на американските санкции

Според Захарова те са въведени "под изфабрикуван предлог"
Обновена: 9 авг 2018 19:39 | 9 авг 2018 19:38, Красимир Ангелов
100
Москва готви ответни мерки на американските санкции

Русия ще вземе ответни мерки след обявените от Вашингтон нови санкции срещу Москва заради атаката с нервнопаралитично вещество във Великобритания, заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от Франс прес.

"Руската страна ще проучи изготвяне на ответни мерки след този нов неприятелски акт на Вашингтон. САЩ съзнателно избраха пътя на конфронтацията в двустранните отношения, които вече са практически сведени до нула от собствените им усилия", заяви Захарова на пресконференция.

Още по темата
По думите й тези санкции са въведени "под изфабрикуван предлог", а условията, които Вашингтон поставя за премахването им, са неприемливи за Русия.

"Властите на нашата страна са пряко обвинени, че са използвали бойното нервнопаралитично вещество "Новичок", въпреки че британската страна досега не е могла да предостави никакво доказателство за замесеност на Русия" в отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия през март в английския град Солсбъри“, подчерта Захарова.

"Русия изцяло е унищожила всичките си запаси от химически вещества миналата година", категорична бе тя.

"Настояваме британските власти да оповестят данни за извършваната в Портън Даун дейност по синтез на бойни отровни вещества, включително тези, които на Запад получиха названието "Новичок". Случайно ли е, че инцидентите със семейство Скрипал в Солсбъри и с двама британци в Еймсбъри станаха в непосредствена близост с химическата лаборатория в Портън Даун? Смятаме, че отговор на този и на други въпроси трябва да даде следствието", заяви говорителката на руското външно министерство.

Същевременно висш представител на Държавния департамент на САЩ обяви, че американските санкции срещу Русия ще засегнат износа на стоки, свързани с националната сигурност, включително сектори като специализирани петролни и газови технологии и някои електронни устройства и сензори.

Попитан дали санкциите ще засегнат директно "Аерофлот" и дали биха могли да ограничат полетите на руската авиокомпания, американският представител отговори, че тъй като "Аерофлот" е компания, притежавана и финансирана от държавата, ако някой поиска разрешително за износ за доставка на стоки за "Аерофлот", той ще попадне под "презумпцията за отказ".

Това не е насочено директно срещу "Аерофлот". Въпросът е дали ще одобрим или не лиценз за експорт на технология, която би могла да бъде използвана от компанията или да й бъде доставена, поясни анонимният представител на Държавния департамент, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
9
 
15
 
! Отговори
Хан Крум преди 5 години
Ехааа - сега рашките като спрат експорта на високи технологии към САЩ, износа на компютри, коли, селско стопанска техника, телевизори, хладилници, петрол, газ, стомана, произведения на леката, тежката и най тежката промишленост, янките ще ду.хат супата. Гладни и жадни ще ходят, ще се върнат към цървулите пардон - мокасините. Леле - живи да ги оплачеш янките, от глад и жажда ще загинат. Ама хак да им е -п да не дърпат пияната мечка за опашката.
35
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Таксито до МКС става от 80 на 250 милиона долара на човек. Поскъпнаха горивата. Обратно може да се връщат на свободно падане с шут и парашут, само по скафандър.
34
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** пак плъзнаха - сорос е извадил пак центовете !Както и да се напъвате - накрая всички са на колене пред Русия!!!
33
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русофилите, по спокойно, дръжте рублата да не падне!Другото е бял кахър.
32
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Теа Сащ наложиха санкции на целия свят смешници.
31
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Примката около Кремъл се затяга със страшна сила !Мумията води Русия към катастрофа !
30
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сащ потьват по бьрзо от Титаник
29
8
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 25И ВСЕ ПАК ТЯ Е КРЕЪГЛАИли бешеИ ВСЕ ПАК ТЯ СЕ ВЪРТИУмнико ако не ме пускат от запад ще обиколя земята и ще влезна от Изток през Китай примерно
28
15
 
5
 
! Отговори
Русия потъва преди 5 години
Русия бавно, но сигурно потъва, а това не е добре за никого...
27
15
 
8
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 26Умико 80% от ядреното гориво ползвано в американските ядрени централи е с произход от Русия над 20% от тяхната енергосистема е ядрени елктроцентрали45% от титана ползван в аерокосмическата промишленост също идва от РФА какви отрасли са останали производствени мощноси в САЩ?ЕлектроникаАерокосмическатаВПКЧастично автомобилостроенеи производство на ГМОТака че примерно Боинг може пре спокойнода бъде фалиран ако РФ си постави за цел
26
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ е под санкции примката се затяга около говедарника.
25
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боби е на санкционната листа на ЕС и САЩ като русофилски ***, със забрана да посещава държави на запад от Урал.
24
8
 
7
 
! Отговори
Тежки времена идат преди 5 години
За кочинатаДобре че ТръмТехенИначе не ми се мисли какви санкции щеше да им заковеСега минават леко:))
23
15
 
11
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До слава УкраинаУмнко РФ е най-големия износител на зърно в света - Украна житницата на СССР не може да ги стигнеПоради свръхпроизводсво на зърно птицефермите произвеждат месо и яйца вече дори и за износ. Даже производтелите на колбаси в РФ призават че значителна част от месото в колбасите е пилешко защото е евтино.Така че няма да умрат от глад за ваще Укранско съжаление.
22
6
 
13
 
! Отговори
слава Украина преди 5 години
До Господин НикойПо точно руските славяни или подобието на славяни което представляват са били в землянки и добре че българите са им дали азбука и ЕЗИК ,че са това което са.Когато РИМ е воювал с германците и когато германците са покорили Римската империя,руснаците все още са били първобитни племена.И Чебурашка,Германия спечели войната и Германия сега е 100 години пред руско-монголските племена.Да не говорим,че икономиката на ..малка Германия е ТРИ ПЪТИ ПО МОГЪЩА
21
8
 
20
 
! Отговори
българофил русофоб преди 5 години
В Путинова Русия за да си жена на висок пост и с добра заплата трябва да ти се е изрeдилo цялото Политбюро, бе и завиждам на горката Захарова.
20
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво руската говорителка има невероятно излъчване и е умна.
19
11
 
13
 
! Отговори
слава Украина преди 5 години
До ако щешДа ,разликата е че Елцин беше единствения нормален държавник на Русия от времето на Горбачов.Тогава Русия беше нормална и уважавана държава.Сега лилипута ,като всеки комплексар и диктатор изолира страната си от целия свят,а русияните *** от глад.Ердоган,Асад и Мадуро са приятелите на гнома.А краят на диктаторите е известен.На бунището на историята .Интересно,след като пукне този никаквец,кой ще е посочения за цар.
18
9
 
14
 
! Отговори
Господин Никой преди 5 години
До Анонимен за бояршника не знам ,но тук по нашите курорти виждам много пияни и дрогирани англосаксонски *** ,как се търкалят по улиците мъртво пияни и мъже и жени .
17
12
 
14
 
! Отговори
Anonimen преди 5 години
Не се ..с братушките,че после ще е твърде късно да се извините