Русия ни захапа за нацапаните паметници: Вандализъм!

Кремъл ни призова официално да прекратим посегателствата
11 окт 2018 07:20,
120
Русия ни захапа за нацапаните паметници: Вандализъм!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg

Българските власти не предприемат ефективни мерки срещу актовете на вандализъм срещу паметници на съветски войници, заяви говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

"През нощта срещу 4 октомври бе извършен поредният акт на оскверняване на паметника на съветските воини в София", отбеляза Захарова.

Още по темата

Тя призова "ръководството на България" да прекрати "зачестилите в последно време случаи на вандализъм срещу паметника" и да осигури неговата безопасност.

"Принудени сме да констатираме, че българската страна така и не предприема ефективни мерки да не се допуска гавра с паметта на съветските воини, отдали живота си за спасяването на човечеството от нацизма", заключи говорителката на руското външно министерство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
14
 
24
 
! Отговори
бг преди 5 години
Защо Русия се възприема като Съветски съюз? Паметниците са на армията на Съветския съюз ,който ни обяви война и ни окупира като изби над 50 000 българи. Нима Русия смята Съветския съюз за Руска империя?
5
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тея паметници не трябваше ли Бялата Златка да ги чисти ?
4
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да си го вземат в Азия
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен: преди 5 години
Страм и позор сме: Дали си е заслужавало , Да имаме такива велики борци за свобода, като Хрристо Ботев, Васил Левски, Райна Книгиня, Капитан Петко Войвода, и още хиляди дали живота си , за да има днес България. Но 50 процента от Българската младеж се овреди кой се дрогира, кой се пропива, кой убива, кой изнасилва. И така че да ли сме ги заслужава ли , тези велики, Българи.
2
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Противниците на Русия в този форум рязко се отличават от останалите с високия си морал и стил на изразяване на мислите.
1
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Завряния зет защо взриви мавзолея, а не паметника на СА или мъжествто(ако има такова) му стигаше само за нашенски паметници.