Руснаците търсят спасение от студа... в България

Страната ни e лидер по закупени недвижими имоти от руснаци
28 дек 2018 11:15, Елка Василева
167
Руснаците търсят спасение от студа... в България
Снимка: архив, Булфото

Най-популярната страна сред руснаците за закупуване на недвижими имоти е България. Следват я Испания, Турция, Кипър и Черна гора.

Мнозинството от реалните и потенциалните купувачи на недвижими имоти извън Русия живеят в Москва, Санкт Петербург, Сочи, Владивосток и Перм. Този извод правят от Финансовия университет към Правителството на Русия. Социологическото проучване е проведено в 78 града на Русия с население над 250 000 души.

Главният редактор на Prian.ru Филип Березин каза пред Газетой.Ru, че България беше особено популярна до 2014 година, но в момента испанският пазар догонва българския. Става дума за това, че в България се отбелязва ежегоден ръст на цените – над 5%. Тази ситуация продължава вече четири години, като най-голямо е поскъпването в София и другите големи градове. Цените на жилищата по морето остават стабилни. И до момента има предлагане на жилища за 15-20 хиляди евро. За тези пари може да се купят апартамент или студио, но не на първата линия. Подобни евтини предложения в другите страни с излаз на море просто няма.

Преди 10 години делът на купувачите от Русия и Украйна в сегмента български курортни недвижими имоти съставляваше 70%, казва Березин. Сега по думите му става дума за максимум 20%.

Ръстът на интереса на руснаците към недвижими имоти в страната е неравномерен по страни на потенциални сделки. Така търсенето на недвижими имоти в Турция през последните две години е нараснал практически четири пъти, в България – 2,5 пъти, в Германия, Чехия, Кипър и Черна гора – около два пъти.

От друга страна ръстът на търсенето на недвижими имоти в Испания се оказва много по-нисък от средния (20%), а търсенето на недвижими имоти във Франция, Гърция, Великобритания и много други страни в Северна и Западна Европа остава на нивото отпреди две години или дори е намаляло.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
2
 
1
 
! Отговори
тя преди 5 години
Руснаците са изключително интелигентна нация за "радост" на ***!
127
4
 
8
 
! Отговори
С.К.С. преди 5 години
В пъти по-добре руснаци от "тарамбуки"!!!!!!!!!!!!!! Туркофилите - в Анадола!!!
126
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
над 500 000 купени от руснаци имоти ! Имоти се купуват от определени военни "зелени човечета" с безлихвени кредити по нареждане на правителството с цел да се промени етническата карта на страната и бъдеща " кримизация" .Затова не се радвайте че сте продали нещо на руснаците ,защото с тях бизнес не става.По-добре е да си стоят у тях.
125
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бягат от *** си каква изненада
124
8
 
10
 
! Отговори
пазарджик преди 5 години
отидох на гости в русия при приятели от бг абе на всякъде е топло в апартамента в магазините баровете влязох в банята също е топло .докато се къпя в пазарджик замръзвам като висулка а тук ми пишат таково заглавие.те са с светлинни години пред нас
123
10
 
3
 
! Отговори
Гербаджия преди 5 години
Това не е вярно,руснаците умират от глад и нямат тоалетна хартия,пък имоти ще купуват.
122
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Крим НЕ е руски ! 99Питай най-добре англичаните, които гледам напоследък по нашата телевизия, изгаряща от братска обич и раболепие. Те също вече не са в ЕС. Или японците, заселили се завинаги тук! Или един аршин, или с аршина по главата ти! Ясно?Въобще, когато си тъъъп, не го показвай - не е прилично! Също като маясъла - имаш го, но не е прилично да го показваш!
121
5
 
8
 
! Отговори
До Анонимен 132 преди 5 години
Много си объркан. Не казах побъркан заради вродената ми деликатност. Западна Украйна е Лвов (на полски Лвув), Волынь и не е била икономически развита. Развити са били Харков, Донецк, Луганск, Запорожье, Одеса, Николаев. Все градове и области, населени с руснаци. Всъщност, гледай руския Канал 1 и ще чуеш "нашите братя". Обратно, в Киев хунтата насъсква хората в омраза към москалите, кацапите! Нещо като с нас и скопияните. Ние тъгуваме за Македония, а там - ни най-малко за Бугариjа! Обидно!
120
9
 
10
 
! Отговори
до 43 преди 5 години
"Външният дълг на русия в края на 2018 е 467 мириарда долара - който е направо смешен сравнен с този на САЩ или Германия , но за размерите на руската икономика не е толкова малко"Не е смешен, а направо нищожен.В Европа единствено Словакия е с по-малък дълг от 100млрд, едно Косово има 2058млрд.И понеже размерите на нашата икономика са огромни, дългът на България е само 33718млрд.
119
8
 
18
 
! Отговори
Практик преди 5 години
И филите и фобите са ограничени същества. Не виждам нищо лошо в това, че толкова много руснаци са си купили жилища в България и си харчат парите тук. Това че притежават недвижимост у нас не им дава права нито да гласуват нито да вземат каквато и да била роля в общественият живот в страната и те не застрашават националната сигурност, която се застрашава от присъствието на чуждестранни въоръжени лица намиращи се на територията на страната.
118
9
 
23
 
! Отговори
дон преди 5 години
Ами ,прочетох повечето коментари.Руснаците са купили имотите с пари,не с бирени капачки.досега не съм чул руснаци да вършат престъпления.На България са нужни гладни,брадати,черни и.....в десят.ките.Тогава ще се успокоят някои.Не разбрахте ли ,че проблемът е на друго място-в главите.Другите не се оплакват,че някой им купува имотите.После,България била бедна,такава и ще си остане,Ганьооо!
117
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до до131 Анонимен д е бил-фантазьор.-Изначально автомобиль планировалось собирать на заводе МОСКВИЧ и именно поэтому разработкой автомобиля занялось КБ МЗМА, которое совместно с автомобильным институтом НАМИ разработал так называемый Москвич-444, впоследствии переименованный в Москвич-560. Но по решению коллегии Госплана в связи с ПЕРЕГРУЖЕННОСТЬЮ ЗАВОДА МОСКВИЧ производство решено было начать на заводе Коммунар в Запорожье.
116
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен ***-фантазьор 131 Искам да попитам (факти) къде икаква промишленост има в част от австро унгарската империя? Град Запорожье е част на Руската империя.
115
22
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На граждани извън ЕС трябва да се забрани придобиването на собственост.На руснаци и визи не трябва да се дават.
114
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 131Поредната руска партенка!!! Западна Украйна е била част от Австро-ункарската империя и е била много по-добре развита промишлено отколкото Русия. Когато решават да правят колите ЗАЗ ползват фабрика от края на 19 век. Пак там започва производството на Москвич, в Русия изобщо не е имало индустриална база и опит. Откъсването на тези земи от Австрийската империя и подаряването им на СССР е бил истински икономически и културен шок. Затова е и Украинският глад.
113
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най - "подтискания" от руснаците народ - украинците, е получил трети по величина субсидии в рамките на СССР и негови представители най - дълго са управлявали СССР. Можете да си представите колко е подтискан и тормозен. Най - големите получатели на субсидии - балтийските "тигри" в момента най - много лаят срещу Русия. И затова руснаците им отрязаха бизнеса с транзита и достъпа до руските пазари. И в момента популацията в тезси страни е 2 ПЪТИ по - малка отколкото през 1988 година ;))), а БВП 40%.
112
5
 
10
 
! Отговори
Истински европеец преди 5 години
До Анонимен всички цър ву лите които живеят в България кръгом и ходом марш във Истинска Европа на гурбет!!! Искам най-прочути в света ке не фочистачи съдовемиячи и болногледачи
111
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички *** които живеят в България кръгоом.... и ходом марш обратно в ***.
110
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен "Грузия и Украйна - спешно в Нато!" Спешно трябва роби и пушечно месо!!!
109
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Грузия и Украйна - спешно в Нато!