Сергей и Юлия Скрипал са живи, обяви Лондон

Двамата се намирали на безопасно място
26 фев 2019 12:00, Елка Василева
84
Сергей и Юлия Скрипал са живи, обяви Лондон
Снимка: YouTube

Сергей и Юлия Скрипал са живи – това съобщи посланикът на Великобритания в Русия Лори Бристоу пред Интерфакс.

„Мога да потвърдя, че те са живи. Мога да потвърдя, че искането на руското посолство с молба за среща с тях им е била предадена“, каза британският дипломат.

С тези думи той коментира изявлението на руския посланик в Лондон, че той не може да констатира, че Скрипал са живи.

„Те не желаят да се срещат с представители на руското посолство. Струва ми се, че не е толкова трудно да се разбере защо те може да не желаят да се срещат с представители на руската държава. Това е техен избор“, подчерта Бристоу.

Той отбеляза също така, че ако Скрипал пожелаят да се срещнат с представители на руската дипломатическа мисия, британската страна ще им даде  възможност за това. „Ако не, ние нямаме право да им налагаме среща с руски чиновници. Те, разбира се, се намират на безопасно място. Опитаха се да ги убият, използвайки нервнопаралитично вещество. Наше задължение е да ги защитим“, каза посланикът.

Още по темата

По думите на Бристоу Великобритания не е заинтересована от съвместно разследване с руската страна.

"Убедени сме, че знаем кои са тези хора. Убедени сме също така,  че руското правителство знае кои са тези хора. Ако руското правителство иска да ни предостави информация за своята замесеност или замесеността на свои сътрудници, ние ще приветстваме това, но ние не се каним да провеждаме съвместно разследване“, каза британският посланик.

Той подчерта, че Лондон разполага със значително повече информация по "делото Скрипал", отколкото се публикува в медиите. „Разбира се, имаме още повече информация. Няма да публикуваме тази информация в медиите, тъй като това може да предизвика предубеждение у съда“, каза посланикът.

На 4 март 2018 г. британските власти съобщиха, че бившият двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия са открити в безсъзнание в английския град Солсбъри. По-късно бе обявено, че двамата са били отровени с бойното отровно вещество "Новичок", като за инцидента Лондон обвини Москва. Кремъл категорично отрича да има връзка със случилото се.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
стари снимки не вършат работа. трябва да ги покажат на живо , според мен са ги ликвидирали за да наяма доказателства
44
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До почитателите на човека на токчета в Кремъл: разберете, нямаме нищо напротив да се самоизбивате. Даже трябва да поощряваме този процес. Но не го правете със бойни отровни вещества на територията на страна от ЕС.
43
5
 
4
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До всичкиЕХХХХ ЕКСПЕРТИИИИИИПреди да ползвате в постовете си НЕРВОПАРАЛИТИЧЕН ГАЗ влезте в интернет и попрочетете малко по темата.Малко класификация на Отровните веществаПроизводствени/Техногенни - тук има такива гадости че каквото си представите го имаЗадушаващи(Хлор) - ясно какви са налиОбщо отровни(Иприт) - също ясноНервопаралитични(Зарин, VX, Новичок) - след навлизане в кръвообращението отровата атакува мозъчните центрове отговарящи за функциите на тялото включително дишане и пулс
42
2
 
7
 
! Отговори
От лондон преди 5 години
Живи са,живи.Мърдат още....
41
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе то че не искат да се срещат с руското посолство, хубаво. Ама защо не искат да се срещат с медиите или с кое да е друго посолство нещо не е ясно.
40
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези двамата все около Великден възкръстват. Дали да не вземат да ги канонизират докато, както казваше Роуан Аткинсон "The crowd ate absolutely bananas".
39
21
 
5
 
! Отговори
до всички преди 5 години
не плачем за никой , а за това ,че днес в сувернна държгава едно джудже нареди да се използва нервнопаралитичен газ...това се случи и в БГ. Джуджето е параноик, комплексар и ***. Антихриста на 21 век. Всеки зане кой е той. Най-много руснаците.
38
3
 
11
 
! Отговори
безопасен преди 5 години
безопасно място - 2 метра под земята и защитна купчина пръст отгоре
37
6
 
21
 
! Отговори
пенко преди 5 години
скрипал не е двоен агент / това е нонсенс/ !!! той е продал се за пари -гнусен човекобоклук !!! никога не е бил разузнавач - бил е чиновник в гру !!! той е продал на англетата много разузнавачи , които са му вярвали !!! продал ги е срещу пари -лири !!! а изгъзицата "новичок" си е планирано мероприатие ,защото просто можеха да му отрежат подлата глава !!! няма народ ,който да е нанесъл повече щети на човечеството от британската световна га.дост !!!!!!!!!!
36
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Федотов: - Когато бях в Солсбъри да гледам катедралата случайно видях как британските служби отровиха Скрипал с "Новичок", но бързо напуснах Англия за да не помислят, че съм аз !Наскоро научих, че когато бях в България пак британските служби са опитали да отровят и трима наши "братушки" !Сега страдам от депресия като мойте колеги Чепига и Мишков!
35
7
 
16
 
! Отговори
джо преди 5 години
Едно нещо ме кара да се СЪМНЯВАМ , никой няма да пренебрегне родната си майка, а тук случаят е много красноречив. Скрипал може да се обадят по телефона, без опасност някой да ги убие, но това не се случва. Изводите са : или не са контактни, контролират ги за да не излезе наяве , че ги използват в конкретния случай или са мъртви.
34
4
 
20
 
! Отговори
Мартисан преди 5 години
Само не разбрах защо трябва да плачем за някакъв двоен агент предател. Това са рискове на професията.
33
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Маша говорителката на руското Външно министерство беше толкова разтревожена за съдбата на котката на Скрипал. Избухна във неудържим плач след като се разбра, че животното е било ликвидирано от МИ-6.
32
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До стига беНа думата на джентълмените трябва да се вярва. Трябва да го знаеш, особено когато играеш на карти. Ставаш джентълмен и картите ти тръгват.
31
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русофили- еничари реват, че Скрипал оцеля след руското покушение и лично ще обвини в СЪДА кремАл за престъпленията му срещу човечеството! Всичко се плаща и русия ще плаща, както плати СеСеСеРе- то 1990 г.!
30
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сергей и Юлия Скрипал са живи, обяви Лондон.---------Ами покажете ги, бе! Що ги криете?
29
3
 
27
 
! Отговори
76204 преди 5 години
Псилютно им верваме. Също вярваме на епруветката на Колин, разбира се вярваме и на ядрените оръжия на Ирак и Либия, абсолютното сме убедени в "анексирането" на Крим и въобще на Дедо Филантроп.
28
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мога да потвърдя, че те са живи. Мога да потвърдя, че искането на руското посолство с молба за среща с тях им е била предадена, каза британският дипломат.А британският дипломат и британските медии могат ли да покажат като потвърждение някакво актуално видео с живите Скрипал?
27
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми що, някой съмнява ли се, че са живи.
26
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че мен какво ме интересува?