Сергей и Юлия Скрипал са живи, обяви Лондон

Двамата се намирали на безопасно място
26 фев 2019 12:00, Елка Василева
84
Сергей и Юлия Скрипал са живи, обяви Лондон
Снимка: YouTube

Сергей и Юлия Скрипал са живи – това съобщи посланикът на Великобритания в Русия Лори Бристоу пред Интерфакс.

„Мога да потвърдя, че те са живи. Мога да потвърдя, че искането на руското посолство с молба за среща с тях им е била предадена“, каза британският дипломат.

С тези думи той коментира изявлението на руския посланик в Лондон, че той не може да констатира, че Скрипал са живи.

„Те не желаят да се срещат с представители на руското посолство. Струва ми се, че не е толкова трудно да се разбере защо те може да не желаят да се срещат с представители на руската държава. Това е техен избор“, подчерта Бристоу.

Той отбеляза също така, че ако Скрипал пожелаят да се срещнат с представители на руската дипломатическа мисия, британската страна ще им даде  възможност за това. „Ако не, ние нямаме право да им налагаме среща с руски чиновници. Те, разбира се, се намират на безопасно място. Опитаха се да ги убият, използвайки нервнопаралитично вещество. Наше задължение е да ги защитим“, каза посланикът.

Още по темата

По думите на Бристоу Великобритания не е заинтересована от съвместно разследване с руската страна.

"Убедени сме, че знаем кои са тези хора. Убедени сме също така,  че руското правителство знае кои са тези хора. Ако руското правителство иска да ни предостави информация за своята замесеност или замесеността на свои сътрудници, ние ще приветстваме това, но ние не се каним да провеждаме съвместно разследване“, каза британският посланик.

Той подчерта, че Лондон разполага със значително повече информация по "делото Скрипал", отколкото се публикува в медиите. „Разбира се, имаме още повече информация. Няма да публикуваме тази информация в медиите, тъй като това може да предизвика предубеждение у съда“, каза посланикът.

На 4 март 2018 г. британските власти съобщиха, че бившият двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия са открити в безсъзнание в английския град Солсбъри. По-късно бе обявено, че двамата са били отровени с бойното отровно вещество "Новичок", като за инцидента Лондон обвини Москва. Кремъл категорично отрича да има връзка със случилото се.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗА УЖАС НА РУСКИТЕ УБИЙЦИ И НА БГ. ТЕРИТОРИЯ!
4
5
 
30
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 5 години
Как не могат тези скапаняци на западната пропаганда нещо ново да измислят , а все със тези изтъркани стари номера излизат пред света? Кой може със сигурност да твърди ,че тези са живи ?Най-вероятно е да им е платено да използват имената им срещу Русия срещу това да ги пратят някъде да живеят на свобода около палмите без да се показват.
3
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те не желаят да се срещат с представители на руското посолство. Струва ми се, че не е толкова трудно да се разбере защо те може да не желаят да се срещат с представители на руската държава. Това е техен избор===Не, това не е трудно да се разбере. Това, което е трудно да се разбере е защо не се свързват с роднините си. Скрипал не еразговарял дори с майка си. С родната си майка. Ето това е трудно да се разбере.
2
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То изобщо не е ясно дали има такива хора, дали някой някога и кой ги е тровил, с какво.Тия инсинуации са толкова изтъркани, че отдавна спрях да чета статии по повод на тях.
1
4
 
36
 
! Отговори
Запознат преди 5 години
Цирк, както и газ атаката последнав Сирия ББС си признаха ,че са я снимали, но по свободните медии нито ред, само фейк нюз за Венецуела, дето сами си палят конвоите!