Русия разработва нови бойни фрегати

Ще имат възможност да носят до 50 ракети
17 мар 2019 12:01,
138
Русия разработва нови бойни фрегати
Снимка: Reuters

Северното проектно-конструкторско бюро е започнало да разработва конструкторска документация за модернизираните фрегати по проект 22350М, които ще носят на борд до 48 крилати ракети "Калибър". Това съобщи днес за ТАСС източник от отбранителната промишленост.

Още по темата

Планира се фрегатите от обновения проект да са с увеличена водоизместимост - до 7 хиляди тона, а максималният боен комплект от ракети "Калибър" да е до 48 единици. Корабите ще могат да бъдат въоръжени и с хиперзвукови ракети "Циркон". Ще имат и единна универсална автоматизирана система за управление на огъня от всички видове корабни средства за поразяване, което "ще повиши значително тяхната боеспособност", каза източникът на ТАСС.

В момента в бойния състав на ВМС на Русия влиза фрегатата "Адмирал Горшков" (проект 22350). Провеждат се изпитания на фрегатата "Адмирал Касатонов" (по същия проект). Тяхната водоизместимост е 4,5 хиляди тона - значително по-малка от планираната по новия проект 22350М, и всеки от тях може да носи до 16 крилати ракети "Калибър", пише БТА. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още по темата: Русияракетифрегати
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Самолетоносачите са просто разхищение на пари и нищо повече. Това не е екстра а кражба на пари от хората. В последната истинска война в която са участвали няколко се озоваха на дъното на океана щото са много "добри". Но това няма как да бъде разбрано от хора с малко или никакъв акъл.
21
1
 
7
 
! Отговори
мухахахаха преди 5 години
А тостер кога????
20
8
 
5
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Американските самолетоносачи имат свръх модерна технология за ранно предупреждение срещу атаки по вода ,под вода и повъздуха ! Имат свръх модерни технологии да унищожават вражески ракети от всякакъв тип по вода ,под вода и по въздуха ! Държава която няма поне 5 самолетоносачи значи няма военно морски сили ! САЩ имат над 20 !
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименЗАЗ е украински не руски.
18
1
 
4
 
! Отговори
Ще,ще,ще..... преди 5 години
Познатото старо ще, ще , ще ........ засега фрегатата е 1 ( една ) и 4хил. тона водоизместимост - на практика по-голямо катерче, което на практика не може да излезе в открито море (океан) !
17
9
 
7
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Горките руснаци , нямат дуппе да правят самолетоносачи ! Имат един единствен и той дими като парен локомотив ,вероятно двигателите се задвижват с въглища ! Държава която няма поне 5 самолетоносачи значи няма военно морски сили ! Евалла на САЩ , имат над 20 модерни и свръх опасни самолетоносачи ! Самолетоносачът е скъпа екстра , която не всяка държава може да си позволи , на борда има минимум 5 000 души екипаж ,като малък град е ! Иска поддръжка ! Американските самолетоносачи са номер 1 в света
16
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия няма как да открадне нещо което не съществува на друго място.
15
6
 
6
 
! Отговори
РУСИЯ преди 5 години
НЯМА РАЗРаботкиРУСИЯ КРАДЕ ЧУЖДИ РАЗРАБОТКИ...
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руските фрегати стават по-мощни от американските разрушители. Какво остава за новите руски атомни разрушители по проекта Лидер дето ще носят 200 крилати и хиперзвукови ракети и зенитно ракетен комплекс С-500
13
1
 
6
 
! Отговори
КЕЛНЕР преди 5 години
НЕ ЗНАМ ЩО ТАКА , АМА КАТО СИ ТРЪГНА ОТ ХИЛТЪН МЕДВЕДЕВОСТАНАХА200 КИЛА ПРАЗНИ БУТИЛКИНЯКОИ МИ РАЗПРАВЯШЕ ЧЕ НЕ ПИЯТ РУСНАЦИТЕ
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В РУСИЯ СЪЩО РАЗРАБОТИХА НОВА СИСТЕМА ЗА УПОТРЕБА НА АЛКОХОЛ
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МОСКВИЧА Е НАЙ-ВЕЛИКАТА РУСКА РАЗРАБОТКА....СЛЕД ЗАЗ-КАТА
10
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия разработва нови бойни фрегатиЕ ЙРУСИЯ НИЩО НЕ РАЗРАБОТВА ОСВЕН ВОДКА И САМОВАРИ
9
3
 
10
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Когато големите се карат/бият,малките трябва да стоят настрана!Щото кой крив,кой прав,ама накрая дребосъка отнася пердаха!!!Ако американците имат проблем с Русия-да си го решават,не е наша работа!А който смята че е-да се записва в US-армията и да се бие-нищо против!Примерно Плевнята може да направи един батальон(стотина души,те всичките желаещи да умрат за САЩ са толкоз) и да заминават.
8
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво, само така!
7
4
 
19
 
! Отговори
.. преди 5 години
Рсия т'ва, Русия онова. Пропагандата в действие.Нали не се заблуждавате, че "другата" страна седи мирно и *** мухи само?Знаете, че бюджета за отбрана на хАмерикаците е 720 млрд. годишно. А чичо Тръмп иска да го увеличи. За сравнение бюджета за отбрана на Русия е 60 млрд.Сами си правете изводите кой какво прави.
6
15
 
14
 
! Отговори
Сталин преди 5 години
Нов телевизор или телефон , или кола няма ли да направят ?!?!!! Те и от новите си оръжия правят само по един модел ( безпаричие , братче ) , и после плашат гаргите по света !!
5
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен до 2 преди 5 години
А американските разрушители само да не ги срещне страшилището наречено танкер. Справка разрушител Фитзеджералд и Маккейн бяха ударени от танкери смях гаврата с краварите няма край.
4
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
айде сега и фрегаги ,е не тоя путин мина всички граници, каде е нато защо спи???
3
17
 
13
 
! Отговори
Kiro преди 5 години
Стига с това дрънкане на оръжие бе селянсури и комплексари смотани! Аман от дребнопишковци с големи ракети и кораби....никой няма и грам желание да ви напада ! Въоръжени до зъби с голи надници и народа ви живее ка мърмошковци!62560