Заснето на видео от дрон: Как изглежда Припят днес?

Градът-призрак след аварията в "Чернобил" 33 години по-късно
10 юни 2019 06:45, Александър Попов
74

Сериалът "Чернобил" предизвика истински фурор сред зрителите, а рейтингът му в IMDB е рекорден. Той възвърна не само спомените за най-тежката авария в историята на ядрената енергетика, но и предизвика редици полемики за достоверността на излъчените кадри, за съдбата на руския учен Валерий Легасов и съвременици на трагедията.

Още по темата
Има обаче един неоспорим факт. След избухването на реактора през 1986 г., облак от радиоактивни отпадъци преминава над бившия СССР, Източна Европа и Скандинавия. Именно учени от Швеция алармират за повишения радиофон. Десетки хиляди хора са евакуирани от родните си места, а Припят се превръща в призрачен град.

През последните години все повече туристи посещават злокобното място, а след излъчването на сериала се очаква интересът да стане още по-голям.

RupTly разпространи видео, заснето над Припят с дрон в събота. Кадрите показват изоставени къщи и паркове, както и взривилия се реактор на атомната централа "Чернобил" през 1986 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мяза ми на Софето, само че има повече дървета
10
2
 
26
 
! Отговори
Boto преди 4 години
Само по коментарите, човек може да види каква трагедия се е случила. То бива то може ама имам чувството, че тоя облак е прескочил всички държави и в България е бил най безпощаден. Няма друго обяснение за тъпота-та на 90% от пишещите тука.ЦРУ, дъга-3 (разбира се топ секретно ама Пешо от Люлин знае за нея) рай за животни ( на видеото се скъсват да тичат от долу) сме чудо.Хора пийте си хапчетата моля!
9
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Облак от радиоактивни отпадъци преминава над Европа и СССР ? Вътъра се въртял във кръг като Цунами и е преминал навсякъде лош комунистически вятър. Дори Путин е бил насочил едни големи турбини за да мине облака 2-3 пъти над Европа и после отново над СССР и чак тогава радиацията отлита в Космоса.
8
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само негативи чета. Никой не казва че са очаквали обезлюдена земя за стотици години а е факт, 30години след това, мястото е рай за дивите животни и природата, далече от безобразията които човешкото същество нанася всеки ден на тази земя. Определено не е било хубаво всичко, ама чак така да се преекспонират нещата.. подобни опити е имало и отвъд океана, но щом не са разкрити не са се случвало. Фикошима може еа се преразкаже много по-добре ама не е изгодно сериал за тях.Алчността е убила човека
7
8
 
3
 
! Отговори
срочно преди 4 години
преди седмици бяхме подложени на звуков ултра звуков и инфразвуков терор от обсебена от масов убиец менаджерка от Полша управляваща фабрика в Англия.След като 10 часа ни тероризира с bad music terror в тежко увредената вече сграда проникнаха масови убиици видими вкл от тип проникнали преди аварията в аваририалия блок.Да с е провери какво оръжие е ползвано.Имало ли е терор срещу реактор аи експертите около него.с обемно тероризираща музика ..Обсебената от убиец терориска е поена с озверяващи
6
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във Чернобил се е провеждал много сложен експеримент наречен Дъга-3. Неслучайно реактора избухва но това е работа на нечии военни не е авария това. Няма как да стане авария. За дa се получи авария от такъв мащаб това означава всички уреди да откажат едновременно и никой да не забележи Може дори самите украинци да са го взривили за да не ги опържат антените на Дъга-3.
5
8
 
3
 
! Отговори
Обезопасете преди 4 години
Около реакторно отделение има инсталирани контролирани от вражеска цивилизация дигитално холограмно видео терористични тежко проникващи оръжия..Да се демонтират всички вкл всякакви даже един обикновен стенен часовник е опасен..подава региона.НАпомняме че враговете ползваха подобна по стара техника за взривяване на всички обекти в фукушима..подава проверяващия
4
3
 
27
 
! Отговори
Гуню преди 4 години
И къде се намира Припят ? Статията е в секция Русия ...Кога ще се научите, че СССР бяха 15 републики и Русия беше една от тях. Припят и Чернобил се намират в Украйна близо до границата с Беларус
3
8
 
6
 
! Отговори
до анонимен преди 4 години
ти акьл имаш ли какьв цру
2
6
 
5
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
МНОГО ХОРА ПОЧИНАХА ДРУГИ ОСТАНАХА ИНДВАЛИДИ
1
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във филма дават ли как отряд на ЦРУ се приближава към Чернобил със една малка бомба задвижваана от часовников механизъм ?