10 000 в Москва скандират: Русия ще бъде свободна!

Опозицията поиска честни и прозрачни избори
20 юли 2019 20:28,
144
10 000 в Москва скандират: Русия ще бъде свободна!
Снимка: Reuters

Над 10 000 души, сред които видни представители на руската опозиция, се събраха днес в центъра на Москва, за да поискат свободни и справедливи местни избори. Това съобщава неправителствената организация, наречена "Бял брояч", която е специализирана в броенето на демонстранти, предава bTV.

Опозицията отправи призив за демонстрацията след като властите отказаха регистрация на около шейсет кандидати за изборите на градски парламент на Москва през септември. Сред тях има съмишленици на опонента на Кремъл, блогър и най-изявен критик на Владимир Путин Алексей Навални.

"Русия ще бъде свободна" скандираха демонстрантите, заобиколени от полиция, на булевард "АКадемик Сахаров" в центъра на Москва. Проявата бе разрешена на властите, които често не дават зелена светлина за провеждането на протести.

Вътрешното министерство на Руската федерация съобщи, че участниците са били около 12 000 души.

"В центъра на столицата се провежда съгласуван с властите митинг, в който участват 12 000 души. Сътрудници на полицията и на Росгвардия осигуряват опазването на обществения ред и сигурност", гласи прессъобщение на ведомството.

В сряда избирателната комисия на Москва отмени заради формални неточности регистрацията на 57 кандидати, почти всички от опозицията.

На регионалните и местни избори на 8 септември жителите на Москва трябва да изберат 45 депутати в местния парламент в петгодишен мандат.

Според закона независимите кандидати трябва да съберат подписи на най-малко 3% от потенциалните избиратели във всеки от 45-те района на Москва или между 4500 и 5000 души, за да имат право да се кандидатират.

Но представители на опозицията, които са успели да изпълнят това изискване, изразиха възмущение срещу непрозрачната според тях процедура на проверка на подписите, облагодетелстваща кандидатите на властта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
9
 
8
 
! Отговори
риголето преди 4 години
До АнонименЕ дано! Аз съм тук , а Путиновата демокрация е на две хиляди километра от мен. Итака бих искал да бъде.
50
10
 
7
 
! Отговори
риголето преди 4 години
До АнонименЧе ние не щем даже да стъпим там, чворе, ние се борим тя да не стъпи тук с миризливия казашки ботуш!
49
1
 
6
 
! Отговори
наблюдаващотдалеч преди 4 години
До РУСИЯ Е ВЕЛИКАЕ за какво са всичките тия мъки?
48
9
 
6
 
! Отговори
риголето преди 4 години
За това дето го написах досега, ако бях в Москва вече щях да чакам да ми звъннат на вратата. И стучать колеса..... и отходят от сибирскам вокзале....
47
4
 
6
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Хакери проникнаха в компания, която работи за руските служби. Разкриха проекти на ФСБНамедлено оставка ПУТИНА!! Алкашами искат тука някакви си оставки за безобиден пробив в НАП. Друго си е да ханкнеш Федералната служба за сигурност на Русия!
46
1
 
2
 
! Отговори
до 2 преди 4 години
Чакат инструкции от Евразийския съюз.
45
10
 
4
 
! Отговори
риголето преди 4 години
До АнонименВсяка държава е имала в най-новата си история слаби управляващи / България постоянно!/ Но ако целта е грешна татко Путин уверено ще я достигне. Той ще достигне всяка цел, която си е наумил... Ще видим кой е прав след години. Дано не караме Лада тогава. Ще ти купя една като подарък.
44
11
 
14
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Да е жив и здрав Путин, че иначе Русия ще е най-богатата държава!Това е много много вярно! Без Путин и олигарсите около него Русия би била най - богатата страна в света!!
43
10
 
6
 
! Отговори
Слава Україні преди 4 години
Богу душу нашу вддамо дину,За нашую землю Священну УкрануМи за ц степи, за лси гори,За лани широк, за Чорне море,За Небесну Сотню, за Тараса брата,За нашу свободу ми побороли ката!З нами свята вра, з нами Бог правда, ми проти того, щоб брат шов на брата.А якщо вйною тод начувайтесь,Нас нщо не зупинить! Слава Укран!
42
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тука едни душици много загрижени за русия ама плачаття русия ако не беше се отървала от елчин и да дойде тоя дребния отдовно щеше да е разпарчосана- и щеше да екато афганистан и тогава никой нямаше да се сети да плачеза разпарчосването е написано черно на бялои даржавните секретари на сащ открито се изказваха че не било честно една държава да има толкова голяма територия- така че кратка със сълзитевижте дали има пари за лекарства на онкоболните деца в българия а после мислете за русия
41
11
 
6
 
! Отговори
риголето преди 4 години
До АнонименАми да ги пратят в Сибир - мир да има. На нас ни е лесно - не ние ще ходим. Да е жив и здрав Путин, че иначе Русия ще е най-богатата държава!
40
2
 
5
 
! Отговори
1234 преди 4 години
10000 за москваса 1000 за софия
39
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Останалите 100 млн. очевидно не са съгласни с тия десетина хиляди...
38
7
 
3
 
! Отговори
риголето преди 4 години
До Анонимен"Някаква свобода"? Дай определение за видовете свобода!
37
10
 
7
 
! Отговори
Русия в ЕС ? преди 4 години
Русия заслужава по-добра съдба. Тъжно е да си най-голямата по площ и ресурси държава на земята и същевременно една от най-бедните. Мястото на Русия е при цивилизованите държави в ЕС и после заедно в НАТО , но естествено без сегашното недемократично управление на страната.
36
10
 
0
 
! Отговори
риголето преди 4 години
До АнонименСинигер розов, едва ли си толкова запознат с руската избирателна система. Ако си - значи трябва да се провери защо толкова знаеш. И изобщо тук не става дума за избори , а за свободата да ти позволят да участващ на избори. И да има независим съд, който да прецени дали има нещо нередно. Казах ти да четеш.... е дори и между редовете, ако не си хващал книга досега.
35
8
 
7
 
! Отговори
Русками алкашами преди 4 години
Слава Царь Росссии!Слава Царь могушие царьство!Слава пожизнений наш Царь! Слава Царь Владимир IV!
34
1
 
0
 
! Отговори
риголето преди 4 години
До АнонименТо на снимка и нашите депутати изглеждат умни. Тъй че ако никой от нас не е бил в Москва да брои да приключваме спора!
33
11
 
4
 
! Отговори
Wc преди 4 години
РИСИЯ Е ВЕЛИКА НО НИКОГА НЯМА ДА Я ПОСЕТИМ. ПРАВНУЦИТЕ СЬЩО. БААКТЪН ОТ РУСНАЦИ. ЩЕ УЧИМ КИТАЙСКИ.
32
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И къде са тез 10 000 няма снимка. Виждаме 5 човека.