10 000 в Москва скандират: Русия ще бъде свободна!

Опозицията поиска честни и прозрачни избори
20 юли 2019 20:28,
144
10 000 в Москва скандират: Русия ще бъде свободна!
Снимка: Reuters

Над 10 000 души, сред които видни представители на руската опозиция, се събраха днес в центъра на Москва, за да поискат свободни и справедливи местни избори. Това съобщава неправителствената организация, наречена "Бял брояч", която е специализирана в броенето на демонстранти, предава bTV.

Опозицията отправи призив за демонстрацията след като властите отказаха регистрация на около шейсет кандидати за изборите на градски парламент на Москва през септември. Сред тях има съмишленици на опонента на Кремъл, блогър и най-изявен критик на Владимир Путин Алексей Навални.

"Русия ще бъде свободна" скандираха демонстрантите, заобиколени от полиция, на булевард "АКадемик Сахаров" в центъра на Москва. Проявата бе разрешена на властите, които често не дават зелена светлина за провеждането на протести.

Вътрешното министерство на Руската федерация съобщи, че участниците са били около 12 000 души.

"В центъра на столицата се провежда съгласуван с властите митинг, в който участват 12 000 души. Сътрудници на полицията и на Росгвардия осигуряват опазването на обществения ред и сигурност", гласи прессъобщение на ведомството.

В сряда избирателната комисия на Москва отмени заради формални неточности регистрацията на 57 кандидати, почти всички от опозицията.

На регионалните и местни избори на 8 септември жителите на Москва трябва да изберат 45 депутати в местния парламент в петгодишен мандат.

Според закона независимите кандидати трябва да съберат подписи на най-малко 3% от потенциалните избиратели във всеки от 45-те района на Москва или между 4500 и 5000 души, за да имат право да се кандидатират.

Но представители на опозицията, които са успели да изпълнят това изискване, изразиха възмущение срещу непрозрачната според тях процедура на проверка на подписите, облагодетелстваща кандидатите на властта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
10
 
1
 
! Отговори
риголето преди 4 години
До АнонименНе говори, когато Путин мълчи! Изчакай, за да се ориентираш!
30
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нЕЩАТА НЕ СЕ ЗАПИЧАТ. оТ 2012 Г. Е ТАКА. пОСТОЯННИ ОПИТИ ЗА МАЙДАН.
29
8
 
2
 
! Отговори
риголето преди 4 години
Не четете между редовете, таварищи! Нито един опозиционер не е бил на площада. Щом няма арестуван - няма опозиционер. Щом няма човек- няма проблем. Щом има хора, щастливо маршируващи в редица по четирима- няма проблем. Когато невръстни русначета маршируват с автомат в ръка - няма проблем. Къде търсите проблема, другари?
28
13
 
5
 
! Отговори
Мечтател преди 4 години
Ех, да можеше и България да стане хубава държава като Русия! Тогава младите нямаше да напускат страната ни и да ходят да вършат най-унизителната работа в Русия за няколкостотин рубли!За съжаление, западофилите в България все още са твърде много и тролят ли, тролят. И пречат на развитието на България в посока на проспериращия Изток.
27
2
 
6
 
! Отговори
Никой преди 4 години
АКО ПУСИ РАИД СА ДОБРЕ...ЗНАЧИ И ОСТАНАЛИТЕ СА НАРЕД.
26
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българите избягаха в русия да берат банани
25
8
 
4
 
! Отговори
русофил преди 4 години
Фалшиви новини в русия никой не мрази управляващите
24
10
 
8
 
! Отговори
Мечтател преди 4 години
Демографската криза в България се дължи на това, че всяко десетилетие по един милион млади българи бягат към Русия. Готови са да мият чинии и коли, да берат ягоди под слънцето, да теглят на нефтените платформи, всякаква работа, колкото и неприятна да е. Само и само да могат да пратят на родителите си няколкостотин рубли всеки месец. А и за да са на място, което светът нарича "нормално".
23
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак казвам за Обикновения РУСНАК е тежко.То ако става на въпрос ако ги питаш тука в БГ синчетата и принцесите на политиците и мутрите, те ще ти отговорят че е рай.Същото е и за обикновения руснак!
22
3
 
5
 
! Отговори
руснак преди 4 години
Гупости нали бях там не са повече от 50 човека
21
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абсолютни лъжи.Нищо от това не е вярно.Измишльотини на куб.
20
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е горкичките защо така се бунтуват и не харесват путиновия рай
19
1
 
11
 
! Отговори
12 000 преди 4 години
Ха-ха... толкова много?Я по-сериозно моля...
18
7
 
10
 
! Отговори
РУСИЯ Е ВЕЛИКА преди 4 години
Вие не познавате руснаците! Те ще гинат по окопите без муниции! Ще се лишат от храна, дрехи, книги и всякакъв лукс! Мъжете ще се сражават на фронта, а жените и децата ще работят по 20 часа дневно в оръжейните фабрики! До пълно изтощение, че и много отвъд него. Те ще превърнат собствената си столица в ядрена пустиня, щом заразата е проникнала и там! Ще проверят щателно всеки човек сред тях, абсолютно всеки и изключително щателно! И ще се прочистят!Ще стане! Вие не познавате руснаците. Ще стане!
17
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами натиснаха ги руснаците, няма какво да се лъжем.За обикновения човек парата е на Запад, щем не щем там ходим.Не съм русофоб или русофил, но това е положението.Виждате наще как клекнаха за самолетите....готови не готови в далечната 2023г. ще чакате иначе....тояга икономическа.
16
11
 
3
 
! Отговори
наблюдаващотдалеч преди 4 години
До ХахахахахахахаЗа иди0тск@ р00сия, 1500 ч не са малко!
15
2
 
16
 
! Отговори
Хахахахахахаха преди 4 години
Щом соpocките пoдлоги пишат за 10 хиляди, значи истинската бройка е 1500, а Москва е 15 МИЛИОНА жители, тия всичките са платени протестиращи излезли за по един хамбургер с кока-кола пpoдажници пpoклети предатели!
14
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
щом пише 10 000 ѝначи са не повече от 1500 , а видния опозиционер е навалин който е слуга на шорош , нямам думи
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
безработния германец номер 13 пак се е пръкнал отнякъде
12
0
 
2
 
! Отговори
abe na teb преди 4 години
До Talibanne ti li obrasnaha bradata v Alepo be ?!??Ako sa te propusnali da znaesh vtori pat ot lotariata niama da spechelish !!!Kazvat Putin pak shtial da stiga Berlin ...ama shtial da prodalji I po-natam ...ne razchitai na " mama Merkel " ! Tia si go poluchi veche ...