Москва: Опитът на САЩ с крилата ракета предизвиква съжаление

Пекин: Изпитването ще поднови надпреварата във въоръжаването
20 авг 2019 16:45, Елка Василева
142
Москва: Опитът на САЩ с крилата ракета предизвиква съжаление
Снимка: архив, Reuters

Изпитването от САЩ на конвенционална крилата ракета с наземно базиране предизвиква съжаление и показва, че те отдавна са се готвили за оттеглянето си от Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег, заяви днес руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков, цитиран от Ройтерс и ТАСС.

"Всичко това предизвиква съжаление... Не се поддаваме на провокации. Както беше заявено във Франция от президента на Русия (Владимир Путин), ние отново потвърждаваме, че се придържаме към едностранния мораториум за разполагане на наземни ракетни системи със среден обсег, докато подобни системи не бъдат разположени от САЩ, в който и да било район на света", каза руският заместник-външен министър.

Още по темата

"Вероятно не може да има по-ясно и явно потвърждение на това, че разработването на съответните системи се прави в САЩ отдавна и че подготовката за оттеглянето от договора е включвала съответните научно-изследователски и опитно-конструкторски разработки", отбеляза Рябков.

От своя страна китайското правителство заяви, че едностранните действия на САЩ по изпитване на конвенционална крилата ракета със среден обсег ще възобновят надпреварата във въоръжаването. То предупреди за опасност от "ескалация на военните конфронтации", предадоха Франс прес и ТАСС.

Извършеният в неделя край Калифорния тест "ще има тежки отрицателни последици за регионалната и международната сигурност", каза говорителят на китайското външно министерство Гън Шуан.

Ракетното изпитание, извършено по-малко от три седмици след оттеглянето на САЩ от Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег, "доказва, че истинската цел на американското изтегляне е била да се напредва безконтролно към разработването на ракета и да се води борба за едностранно военно превъзходство", коментира Гън.

Той предупреди, че "това ще доведе до поредното възобновяване на надпреварата във въоръжаването и до ескалация на военните конфронтации, което ще има тежки отрицателни последици за регионалната и международна сигурност".

Вчера Пентагонът обяви, че е извършил успешно изпитание на конвенционална крилата ракета с наземно базиране с обсег над 500 км, припомня БТА. Това е първият подобен тест, след като САЩ се оттеглиха от Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
6
 
15
 
! Отговори
Ехото преди 4 години
Сега като ги разположат в Украйна, Вовата ще трябва да премести столицата след Урал. За таквиз работи БГ народ е казал : Каквото повикало такова се обадило !!!!!
38
7
 
4
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До StrikerАми има си Видео в нета На следващия ден Руски журналисти се качиха на някакъв таралясник минаха по продължение на цялата писта - няма дупки или кръпки а следващия мотив как пред тях Сирийски Су-22 излита натоварен с Бомби от същата писта. Показаха и взривени сгради около пистата. Това е напълно достатъчно нали?
37
9
 
12
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До АнтонКуба и Венецуела едва ли ще се съгласят да разположат руски ракети защото американците могат и ще им направят пълна морска блокадаХе хе хе - СССР кораби си минаваха като на парад през въпросната Блокада. САЩ не посмя да спре един единствен кораб. Най-накрая КЛЕКНА, Изведе Балистичните си Ракети от Италия и Турция нали? Споразумяха се най-накрая но трябваше СССР да им покаже ГОЛЯМАТА ЧЕПАТА СОПА.
36
9
 
9
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До западняк европеец"Съжаление предизвиква просссията защото нейните ракети не работят и трепят само конструкторите си, а тази на САЩ работи и цели много точно."Преди време изстреляха над 100 томахавки по една Авиобаза в Южна Сирия ... На сателитната снимка изброиха 22 попадения в сгради с второстепенно значение. Нито една томахавка не уцели пистата??? същия ден след обяд сирийски самолети излетяха от там да бомбят муджахедите от ИД. А томахавките са приети на въоръжение преди колко години?
35
0
 
7
 
! Отговори
Антон преди 4 години
Този развой на събитията не е добре за Европа. За американците е ясно, те не губят нищо защото са изолирани от два огромни океана. Куба и Венецуела едва ли ще се съгласят да разположат руски ракети защото американците могат и ще им направят пълна морска блокада (справка, Карибската криза 1962). Но не виждам никакви усилия, поне на повърхността, от европейските лидери да намерят някакво решение.
34
4
 
6
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Антон"Въпросната ракета е обикновена Томаховка с морско базиране пригодена за изстрелване от мобилна наземна установка. Сигурно им е отнело един следобед да направят модификациите. Това е само предупредителен изстрел"Също толкова предупредителен ще бъде поставяне на Калибър ракета на Пусковата Установка на Искандер М. Сигурен съм че Рашките и те за една седмица ще модифицират ракетата за наземно изстрелване. Като ще е Гарга да е Рошава все пак.
33
13
 
15
 
! Отговори
западняк европеец преди 4 години
Съжаление предизвиква просссията защото нейните ракети не работят и трепят само конструкторите си, а тази на САЩ работи и цели много точно.
32
3
 
3
 
! Отговори
borislav.ganov преди 4 години
До Пешо"Явно безумието завладява света. Наскоро гръмна една ракета и разпръсна наоколо неизвестно количество радиация. Беше като ядрен опит."Ако САЩ ракета дори и да е Крилата ракета(макс скорост 800км/ч) се разположи в Прибалтийските Републики, Полша или Украйна смятай за колко време ще достигне до Питер и Москва? съответно 150км и 500км или колко секунди са това 600сек до Питер 1800 сек до Москва.Какво можеш да направиш за 1800 секунди а?Можеш ли да вземеш решение за ЯДРЕН АПОКАЛИПСИС
31
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само България! Само САЩ! СЛАВА !
30
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кво сега, щатите трябва да слушат Москва ли? как се вайка и съжалява.
29
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Излиза говорителя на Кремъл,четири дни след инцидента, при който умират 4-ри човека и има изтичане на радиация и казва нямам информация,това предизвиква съжаление и отвращение
28
6
 
4
 
! Отговори
Антон преди 4 години
Въпросната ракета е обикновена Томаховка с морско базиране пригодена за изстрелване от мобилна наземна установка. Сигурно им е отнело един следобед да направят модификациите. Това е само предупредителен изстрел.
27
1
 
5
 
! Отговори
Йелоустоун преди 4 години
Скоро ще ги наглася !!!
26
7
 
11
 
! Отговори
До 32 преди 4 години
Руската ракета не е в нарушение на договорът, за ракети със реден обсег.
25
21
 
24
 
! Отговори
неразбрал преди 4 години
Извинявайте ,кажете ми едно място по света ,където американците да са направили нещо хубаво.Поне едно.Защото от Хирошима до днес същите тези американци са предизвикали над 115 военни конфликта за последните 75години.А нашите управници им си кланят и се чудят как да им угодят.
24
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама разбира се. А експлозията на руска ракета наскоро показва, че руснаците никога не са смятали да се оттеглят от договора.Сигурен съм, че наличието на ракети у американците буди съжаление у руснаците, вероятно много съжаляват, че и не са единствената заплаха за суверенните държави около тях.
23
7
 
20
 
! Отговори
пехотинец преди 4 години
Българската Армия може само с една ракета Тангра-3 изстреляна от Шабла, да превърне в пепел и сажди Кремъл! С Тангра-4сс пораженията вече са адски!
22
2
 
8
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Явно безумието завладява света. Наскоро гръмна една ракета и разпръсна наоколо неизвестно количество радиация. Беше като ядрен опит. Тази ракета е крилата и предназначена да лети неограничено около земното кълбо ниско и неуловимо, но видите ли американците с тяхната жалка ракета са големият проблем. Аз съм против всякакви ракети на всички държави, но подмяната на проблемите няма да реши нищо. Ясно е че ескалацията във въоръженията е факт и големите трябва да се срещнат и да решат проблемите си!
21
16
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ! пост 26:- Краварите не са фактор и всеки може да прави каквото си поиска ,драги ми краварофиле! На рижия дядка вече му посочиха дупката в Турция , Иран и Сев.Корея. Велика Кравария си отива и целия свят го желае.Останаха няколко заблудени и невежи диктатори ,които разчитат на краварска помощ.ББ е сред тях.Но всеки който се е хванал на едно хоро с краварите ,рано или късно е бил използван и изхвърлен в коша.
20
18
 
15
 
! Отговори
келеша преди 4 години
ха ха ... "Всичко това предизвиква съжаление..." ... ха ха , хамериканските летят и поразяват целите , пък руските поразяват собствената територия и население :):) ... без коментар :):)