Шаман тръгна да прави екзорсизъм на Путин, вкараха го в лудница

"Бог ми каза, че президентът ни е демон", споделя той
20 сеп 2019 21:02,
83
Шаман тръгна да прави екзорсизъм на Путин, вкараха го в лудница
Снимка: Pixabay

Сибирският шаман, който беше тръгнал пеш от Сибир към Москва, за да прави екзорсизъм на президента Владимир Путин, е изпратен в психиатрична болница за преглед, съобщи АФП.

Още по темата

Актьори и културни дейци на протести в Русия против арестите

Шаманът Александър Габичев беше арестуван край магистрала в Бурятия вчера през нощта. След това той е изпратен в родната му Якутия, където го издирват за престъпление, съобщи полицията. Днес той е заведен в държавна психиатрична болница за експертиза.

Габичев искал да направи церемония за екзорсизъм на Владимир Путин, защото "Бог му казал, че той е демон", предаде БТА.

"Природата не го обича. Където е той, има катаклизми и терористични актове", заяви по телевизията шаманът през юли.

Александър Габичев започвал пътуването си през март и планирал да стигне в Москва през 2021 г. За целта трябвало да измине около 5000 км. Напоследък го придружавала малка група последователи. Това привлякло вниманието към него и довело не само до репортажи по телевизията, но и до проблеми с местните власти.

През август пристигането му в столицата на Бурятия - Улан Уде, предизвикало проблеми. Други шамани му забранили да влиза в града, а много от последователите му били арестувани. Последвали демонстрации в защита на задържаните.

Шаманите, които претендират, че контактуват с природните сили, някога са били много популярни в изолирания Сибир и Далечния изток. Съветската власт обаче ги забранява и те практикуват тайно. След края на СССР интересът към тях нараства, но има много критики, че новите шамани нямат нищо общо с традициите от миналото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
19
 
! Отговори
само питам преди 4 години
Що не го пратили в България? Толкова караконджули има в парламента,че крадат и лъжат на всичкото отгоре!
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре де , защо не оставиха шамана да походи 5000 км ,а той беше с намерение да пристигне в Москва .
12
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прав е - мумията е демон !
11
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво му е престъплението на човека?Путин май напоследък се страхува и от формата на облаците!
10
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
дали западната преса ще обяви това за политически арест и че вкарването му в лудницата е репресивна мярка...Че е луд, луд е, ама познай дали го вкарват в лудницата от загриженост за психичното му здраве или като репресивна мярка. И все едно лудостта му не е достатъчна, го издирват за престъпление в Якутия, както всеки, критикувал публично Путин.
9
15
 
9
 
! Отговори
шамана говори преди 4 години
Шаманът в лудницата пелтечи:,,Бог ми каза също ,че Доналд Тръм е новата Дева Мария и Кончита Вурст скоро ще ражда.Елизабет Втора е вампир и е взела в двореца Меган само защото й харесва африканска кръв.Ердоган крие,че е обратен и тайно държи мъжки харем.Земята става все по-топла и скоро ще видим ново поколение динозаври. Еколозите да им строят от сега зоопарк"... Санитарят не издържа:,, Ей Хари Потър, Путин ти донесе тая метла като подарък, вземи полети малко,а. Виж в тая стая няма решетки.
8
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Днес той е заведен в държавна психиатрична болница за експертиза."Може Бог му се е явил за да го прати точно където трябва ахахха
7
16
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ЦЕЛИЯ СВЯТ ЗНАЕ, ЧЕ ФАЛШИВИЯ ПУТИН Е ДЕМОН НО ЕКЗОРСИЗМА МОЖЕ ДА СЕ ИЗВЪРШИ САМО АКО МУ СИ ПУСНЕ КУРШУМ В ГЛАВАТА!!!
6
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Габичев искал да направи церемония за екзорсизъм на Владимир Путин, защото "Бог му казал, че той е демон", предаде БТА.Ми правилно му казал Бог!! Само се чудя защо са тикнали чиляка в лудницата, като трябва да приберат Путин!
5
13
 
7
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Демон. но п.едофил!!!Агент Люк Донован!ЦРУ!!!
4
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"АМи .... Ако е ПРАВ!Драмътична музика и близък кадър: ДЪН ДЪН ДЪЪЪЪЪЪЪН!"Ами отиди до местния арест и му подари бутилка първокласна водка. И когато я обяви за божи дар, а теб за негов пратеник картинката ще се изясни.
3
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И в Русия като у нас свестните ги считат за луди. Точно демон е работи за тъмните сили от новия световен ред,но по-завоалирано.
2
13
 
17
 
! Отговори
честно преди 4 години
Ако Путин беше демон щеше да го е изпепелил с поглед тоя шаман. Пратил го е да се лекува,където ще го и нахранят горкия човечец. Значи Путин е ангел-хранител.
1
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
""Бог ми каза, че президентът ни е демон", споделя той"Чакам с интерес дали западната преса ще обяви това за политически арест и че вкарването му в лудницата е репресивна мярка.