Путин: Който е в друга държава нелегитимно, да я напусне!

Москва ще изтегли войските си от Сирия, ако Дамаск го поиска
12 окт 2019 17:55, Елка Василева
147
Путин: Който е в друга държава нелегитимно, да я напусне!
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Москва е готова да изведе войските си от Сирия, ако бъдещите власти в Дамаск вземат такова решение, заяви президентът на Русия Владимир Путин в интервю за телевизионните канали РТ, "Ал Арабия" и "Скай нюз Арабия", предаде ТАСС.

"Тези, които се намират нелегитимно на територията на друга държава, в случая на територията на Сирия, трябва да напуснат тази територия и това се отнася за всички държави", каза президентът.

"Ако бъдещото легитимно ръководство на Сирия каже, че повече няма нужда от присъствието на руски въоръжени сили в тази страна, това ще се отнася и за Русия", посочи Путин.

Руският държавен глава каза още, че Москва осъжда нападението срещу саудитски нефтопреработващи предприятия, независимо кой стои зад него.

Още по темата
Той допълни, че нападенията срещу танкери и нефтената инфраструктура в региона на Персийския залив няма да унищожат сътрудничеството между Русия и арабските страни, включително и в рамките на сделката ОПЕК+.

Путин подчерта, че Москва е в постоянен контакт с ръководството на Обединените арабски емирства, защото тази страна играе важна роля в решаването на проблемите в региона. Руският лидер каза, че Русия гледа на Саудитска Арабия като на приятелска държава. "Създадох добри отношения с краля, както и с престолонаследника и отношенията ни практически се развиват във всички направления", подчерта Путин.

Приближаването на НАТО до границите на Русия "не е повод за радост", заяви президентът. "Това е военен блок, и разбира се, когато инфраструктурата на военен блок приближава до нашата граница, това не е причина да се радваме", посочи Путин в отговор на въпрос загрижена ли е Русия от придвижването на НАТО на Изток.

Президентът изтъкна, че не се съмнява в способността на разработените в Русия ударни комплекси да преодолеят всяка система за противоракетна отбрана. Путин напомни, че системите за ПРО действат срещу балистични ракети. "А ние, освен че ги усъвършенствахме (балистичните ракети), създадохме и друго оръжие, каквото никой друг в света няма".

Идната седмица руският президент ще осети ОАЕ и Саудитска Арабия, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
21
 
13
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Това е едно шизофренно състояние на руския президент, когато си окупирал незаконно Крим и Източна Украйна, но пледираш други да се изтеглят от Сирия!!!Агент Уйл Карнабал!ЦРУ!!!
17
15
 
11
 
! Отговори
Деди преди 4 години
Товарищи русофилъ, скажите, пожалуста, откуда пришла азбука? Из какие земли - македонские, старославянские, византийские, болгарские? Пардон, прошу прощения, для вас древние болгар просто не существует. Если ответите, тогда поболтаем, Всего хорошего.
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нема па
15
15
 
30
 
! Отговори
Вън преди 4 години
Путин предопреждава един път,после другите плачат,време е запада да остави тази измъчена страна на мира, толкова много беди докараха на Сирия.
14
11
 
31
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Русия и Иран се намират законно в САР,по покана от правителството,всички други са агресори и пречат на мира в САР...
13
6
 
4
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
какво то сееш това ще жьнеш сееш ветрове жьнеш бури
12
5
 
11
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 4 години
До Анонименdo 10 ..tozi e maistora ! :-))
11
36
 
20
 
! Отговори
Salih преди 4 години
Джуджето се събуди на 4-тия ден от операцията, когато турците са 50 км навътре. Изказва се без да спомене кой има предвид. Явно още помни как му падна самальота. Ей, джуджи, помисли ли кой ще те наследи? Май е време да е мюсюлманин.
10
27
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И тоя ще си намери майстора...
9
16
 
45
 
! Отговори
Ф-16 преди 4 години
БЪЛГАРСКИЯТА НАРОД НЕ Е КАНИЛ АМЕРИКАНСКИ ВОЕННИ ОКУПИРАНИ СМЕ Г-Н ПУТИН И ТО ОТ МИРИЗЛИВИ ДЕБЕЛИ ЯНКИ
8
12
 
23
 
! Отговори
Никой преди 4 години
ПРАВИЛНО. ТУРЦИТЕ ОКУПАТОРИ ЩЕ БЬДАТ УНИЩОЖЕНИ.
7
22
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вади ядрените бомби другарю Путин нека смачкаме няколко англонсаксонки франкофонски кравчовци и джендита.
6
15
 
36
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
Краварскиия окупатор е нелигитимен в България да се измита !
5
10
 
38
 
! Отговори
Путин преди 4 години
До бай ганюA за нелегитимното окупиране на Индианци от 200+ години в родната им да кажеш нещо?
4
14
 
13
 
! Отговори
:((((((((((((((((((( преди 4 години
Правешкият *** докара близо 400 000 от онези, без да се допита до народа. Такова начинание се одобрява или отхвърля само чрез референдум!!!След като не е имало референдум, присъствието им тук е нелигитимно. Децата и внуците им, родени впоследствие, заслужават само временно българско гражданство!П.П. Звездичките ги сложих аз. Няма достатъчно обидна дума за автор на такова деяние, каквото е изкуственото увеличаване на населението на една държава с 5% (и то от онези!), без допитване до народа!
3
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сейчас в САР находятся войска сразу нескольких стран, в том числе России, Соединенных Штатов, Ирана и Турции Израел Франция Пполша.
2
2
 
17
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
светьт се управлява от психопати
1
36
 
22
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
а за нелегитимното присъствие в крим донбас и луганск да кажеш нещо?