Русия с изпитания на нова балистична ракета

"Сармат" атакува и през Северния, и през Южния полюс
30 окт 2019 17:00, Елка Василева
65
Русия с изпитания на нова балистична ракета
Снимка: архив, Reuters

В началото на 2020 г. Русия ще започне летателно-конструкторски тестове на междуконтиненталната балистична ракета с течно гориво РС-28 "Сармат", пише "Ведомости", като се позовава на източници от министерството на отбраната и отбранителната промишленост.

Първите две ракети ще бъдат изстреляни от силоз на космодрума "Плесецк" към полигона Кура на полуостров Камчатка. Предвидени са най-малко пет пуска.

Още по темата
Според събеседник на "Ведомости", ако ракетният комплекс отговаря на заявените характеристики, ще бъде приет на въоръжение в Русия през 2021 г. Министерството на отбраната не е отговорило на запитване на вестника по този повод.

Ракетата "Сармат" е сред ключовите нови оръжия, анонсирани от Москва и необходими за ядрения паритет със САЩ, отбелязва изданието, цитирано от БТА.

В тазгодишното си послание до парламента президентът Владимир Путин нарече РС-28 твърде страховито оръжие - новата система има фактически неограничен обсег. Тя може да атакува целите си и летейки през Северния, и през Южния полюс, и няма как да й попречат дори перспективните системи за противоракетна отбрана, допълва "Ведомости".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия тотални нещастници руснаците защо поне веднъж не се похвалят че са направили нещо за хората а се хвалят само с машини за убиване.Американците поне умно си мълчат.
29
6
 
16
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До !!!!???"Тези.....няма ли да построят някое училище, болница, а се занимат само с бомби, ракети...?"Амам как ще знаеш като западните и нашите медии нищо положително за всички страни които не са САЩ или техни съюзници не съобщават.Ето ти само един факт за размисъл. РФ праща сапьори за разминиране на всеки град който Асад превземе. САЩ който държи незаконно източна Сирия не само че не разминира подконтролните територии но и храни и вода в бежанските лагери не доставя...Коментари???
28
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боби, не е само това. Ракетата е уязвима в първите около 500 километра, понеже не е набрала скорост и височина. После вече няма начин да я удариш - вероятността е под 2 % дори за неманевриращите хиперзвукови ракети(всички балистични). А за маневриращите - дори с ядрен заряд няма как да я свалиш, понеже 0.1 градус отклонение дава за 2 - 3 секунди разстояния, достатъчно отдалечени за да се избегне дори зенитка с мегатонен заряд. И това го знаят и децата в Пентагона. Само "украинците" не го знаят.
27
3
 
4
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"10 викаш ...Знаех си че новата ще е по калпава...Старата носе ше 14 Факт Абе зделаното си е дялано"АМА ЧУЧКА Е ПИСАТЕЛ А НЕ ЧИТАТЕЛ И ИЗОБЩО НЕ Е МИСЛИТЕЛ!!!ЧУКЧА КАЗАХ:10 бойни глави МЕГАТОНЕН КЛАС(тоест по-големи и по-тежки) и ИМИТАТОРИ на БЧ за да се докара балистичния компютър на НОРАД до "сърдечна криза"Да може и повече от 10 БЧ да носи но те са от Килотонен клас(като бомбата хвърлена над Хирошима и Нагасаки)
26
3
 
8
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Сармат" атакува и през Северния, и през Южния полюс при условие че долети до там и не я свалят над Русия."ЕТО ПОРЕДНИЯ ЕКСПЕРТ КОЙТО НЕ ЗНАЕ АМА БЪКЕЛ ФИЗИКАЗРК най-общо стрелят по една и съща вид цел в общо 3 ракурсаНасреща примерно на 100кмНастрани на 40кмПри преследване не повече от 15кмОЧЕВАДНО ЗАЩО или и това трябва ДА ТИ ОБЯСНЯВАМ?Когато ракета стартира от централна русия най-близката САЩ ПРО е на 2000км от тамкогато влезе в обсега на ПРО ракетата е на 500км високо
25
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Приятелю, чувстваш децата си заплашени, понеже заплашваш руснаците. Последно американците обсъждаха разполагане на територията на България на ракети със среден обсег... При това без да питат или се замислят за мнението на местните аборигени... Колко си неумен? Има ли по - накъде от това? Правиш децата си мишени и после се сърдиш, че някой ги взема на прицел... Колко по - п р о з може да си от това? ;)ю
24
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
10 викаш ...Знаех си че новата ще е по калпава... Старата носе ше 14 Факт Абе зделаното си е дялано
23
5
 
11
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Там е работата че и оръжия немогат ...като колите им са Калпави ...и освен да се хвалят бетер роми (в най лошия смисъл ) за нищо друго не стават"Там е работата че си Диванен експерт!Отвори сводките на всякъде дето има въоръжен конфликт всички страни масово ползвар СССР/РФ оръжия. В Сирия и Ирак къде са Абрамсите(Ирак,САЩ) или Леопардите(Турция) или М-60 Сабра(Турция) пуснахаги опукаха ги и толкозА СССР Т-54/55/62/72 и руските Т-90 ежедневно водят бой и за ИД и за коалицията
22
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Драги украинецо, в руския Гулаг 98% от затворниците са били криминални, повечето от които брутални престъпници. Това е бил начина на управляващите да се справят с нискоинтелигентните психопати, върлуващи по онова време в Русия. Хубавото е, че дори са били полезни - помогнали са с построяването на индустриална Русия. Нашите роми в затворите само си усъвършенстват уменията. Знаеш ли как наричат затвора бившите затворници? "Университета" му викат. "Приятели от университета сме"...
21
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Писна ми от тия ватнически терористи презден да заплашват децата ни с ядрено оръжие 100 години имаха да сроят пътища болници училища ама не ракети мраквти и кък велик кокушарник са Ако се почне москва на блато а путин ще умре като куче като страхливец ..Терористичния руски халифат трябва да се унищожи
20
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо никой не казва, че Дания е разрешила строителството на Северен Поток 2 през нейни териториални води? За да не злепоставят ГЕРБ и Бойко преди балотажа??? Сега руснаците ще довършат северен поток за 5 седмици. Транзита през Украйна умря. Съответно до края на 2020 ние няма как да получаваме газ. Честито на бойковистите и евроатлантиците ;))))
19
5
 
8
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Не се и съмнявам че новата ще е по калпава и от старата Руснаците ги омеят тия работи зделаното си е дялано :))"АУУУ ЕКСПЕРТА СЕ ИЗКАЗА И СЕ ОА.."Сатана" не напразно са я кръстили военните на запад - това е предшественичката на САРМАТ а нея просто я наричат вече "Сатана 2"Старата Р-36 Сатана носи 10 ядрени бойни глави с индивидуално насочване от мегатонен клас + имитатори и има обсег 12000кмНовата Сатана 2 носи 10 МАНЕВРИРАЩИ ядрени БЧ с индивидуално насочванеОбсег 30000км
18
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на руския Гулаг !...най-сетне нещо "ново" !!!
17
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Там е работата че и оръжия немогат ...като колите им са Калпави ...и освен да се хвалят бетер роми (в най лошия смисъл ) за нищо друго не стават Най елементарен въпрос Някой имали нещо каквото и да е руско което да става занещо ???
16
7
 
7
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Кракмутняците друго освен оръжия могат ли да правят?!Питам за стандарта на живот просто!"Напиши в тубето POVERTY IN AMERICAтова са основно документални филми включително и на ББС. А за тези дето не могат да си го преведат означава: НИЩЕТАТА В АМЕРИКАПогледай малко документалистика, образовай се и след това заповядай пак във форума.
15
6
 
6
 
! Отговори
!!!!??? преди 4 години
Тези.....няма ли да построят някое училище, болница, а се занимат само с бомби, ракети...?
14
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кракмутняците друго освен оръжия могат ли да правят?!Питам за стандарта на живот просто!
13
6
 
12
 
! Отговори
да бе преди 4 години
Ако Русия нямаше ядрени ракети, за да се защитава, сега САЩ щяха да "охраняват" и техните петролни кладенци.Пример Сирия.Така че те са принудени да се защитават. САЩ под егидата на НАТО ги обградиха отвсякъде.Последните лидери на СССР и първите на Русия бяха толкова наивни като решиха, че света ще бъде по-мирен и сигурен без Варшавски договор, но НАТО остана и настъпва.Разтуриха всичко, а САЩ решиха, че са им в кърпа вързани и че няма да се съвземат.Но този лош Путин им обърка сметките!
12
2
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо,антигерб преди 4 години
До Анонимен16браво!..Кажи сега ТИ какво .."Омееш"!?..Та?
11
2
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо,антигерб преди 4 години
така или иначе,"местенето" ти изчезна..може и да не съм те разбрал,но няма как да го прочета отново..