В отговор: Русия гони двама германски дипломати

Мярката идва след експулсирането на двама руски дипломати
12 дек 2019 11:20, Елка Василева
34
В отговор: Русия гони двама германски дипломати
Снимка: архив, Reuters

Русия обяви, че експулсира двама германски дипломати като ответна мярка на решението на Германия да обяви двама служители на руското посолство в Берлин за персона нон грата след убийството на грузинец в германската столица, което според германските власти е поръчково, предадоха Франс прес и ТАСС.

Още по темата

Германският посланик в Москва Геза Андреас фон Гайр е бил извикан тази сутрин в руското министерство на външните работи, където е бил уведомен, че двама служители на посолството на Германия са обявени за персона нон грата и имат срок от 7 дни да напуснат Русия.

Руската страна освен това е изразила официален протест срещу неоснователното според нея решение на Германия от 4 декември да експулсира двама руски дипломати.

Германия аргументира това свое решение с, по думите й, отказа на Русия да сътрудничи в разследването на убийството, в което според прокуратурата има руска или чеченска връзка, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
0
 
! Отговори
Руснак преди 4 години
До "Руска сФ.о.лач. Това могат, това правят" Ми это сделали потому,что они Немци, обижают болгар!! Докато този порочен кръг не бъде прекъснат, българските и румънските работници в Германия вероятно ще продължават да носят прозвището "новите роби" от Европа. Стоянка А. потвърждава, че именно така са били наричани в свинекомплекса. Но въпреки трудностите, рисковете и мизерията, мнозина ще предпочетат "по-малкото зло" - Германия. Защото, както обобщава Ахмед М., "колкото и да е лошо тук, в Бълг
29
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо Русия не проявява никакъв интерес да защити собствения си поданик, обявен в убийство на грузинец Германия, който били търсили чрез Интерпол....в Грузия !?
28
2
 
6
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Въпросният грузинец е обвинен за тероризъм и убийство на 85 граждани на Руската федерация! Правени са искания до Германия за екстрадирането му в Росия без успех няколко пъти!
27
4
 
3
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"За руснака не е искано ектрадиране от Русия, защото той е задържан в Германия !От Москва е искано съдействие за самоличността и дейността на нейния терорист, който е убил човек бе Ланкоуло!Я си смъкна русофилските очила, че съвсем не виждаш!"А ЧУКЧА Е ПИСАТЕЛ НЕ Е ЧИТАТЕЛ НАЛИ ТАКАа за въпросния извършител за твое сведение РФ са пуснали международна заповед за задържане - Това според теб какво е а?Снимка, Описание, Отпечатъци, Разни белези и тутаировки...Още какво им трябва?
26
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Евала на Россия!
25
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 26За руснака не е искано ектрадиране от Русия, защото той е задържан в Германия !От Москва е искано съдействие за самоличността и дейността на нейния терорист, който е убил човек бе Ланкоуло !Я си смъкна русофилските очила, че съвсем не виждаш !
24
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руска сФ.о.лач. Това могат, това правят.
23
4
 
9
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Убиеца на грузинеца е руски гражданин, заради което германците са искали от Кремъл съдействие, но не са го получили, а Путин най-нагло излъга в Париж, че не им е искано съдейтвие."Умнико може би не знаеш но да те информирам - В Конституцията на РФ е записано че тя не ЕКСТРАДИРА СОБСТВЕНИ ГРАЖДАНИ ПОД НИКАКЪВ ПРЕДЛОГЗа да подведеш под отговорност РФ гражданин трябва да заведеш дело в РФ съд и да доставиш ДОКАЗАТЕЛСТВА - което Немците не са направили - Какво още искат?
22
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Калеко АлекоКалеко светът в момента наброява 7,5 милиарда души, като почти половината от тях живеят в две държави Индия и Китай с които Русия по малко или повече си общува добре. Така че не прибързвай с изолацията.Саркози наскоро го каза бъдещето е на изток, просто защото там са хората, а ти може да си ревеш колкото щеш.
21
17
 
5
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Германските дипломати ще си го преместят в другия джоб и ще отдъхнат с облекчение ... Още от времето на студената война тези от дипломатическите мисии на които им се налагаше да пребивават в раССия се оплакваха от ди.ария и депресия ... товарищ Путин с контрамерките се изолира все повече и повече, затова ще бъде наказан със санкции ... контрасанкции и опасан с противоракетни щитове ... !!!
20
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 21Убиеца на грузинеца е руски гражданин, заради което германците са искали от Кремъл съдействие, но не са го получили, а Путин най-нагло излъга в Париж, че не им е искано съдейтвие.
19
3
 
4
 
! Отговори
До 19 преди 4 години
Не може да бъде. Нещо си сгрешил в инструкциите за определенията или не си се консултирал, за да ти кажат как да отговориш на този въпрос. Чудя се какъв неудачник трябва да си в живота, за да работиш като ***?
18
2
 
6
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До АнонименAз само искам да питам... Кога ще излезне новината за големия пожар на руския самолетоносач Адмирал Кузнецов?О ще излезе не се безпокой - и пожар да не е имало пак ще излезеА кога ще излезе новината че а половината самолетоносачи на САЩ са заседнали за спешни ремонти и не могат да излезнат в моретоКога ще излезе новината че най-новия супер дупер Електромагнитен Самолетоносач на САЩ приет преди 3 години на въоръжение седи да се ремонтира още преди първи официален поход...
17
3
 
7
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Е защо е поръчал грузинеца в Германия"Анонимни ти имаш сестра която се слави с леко поведение!Ти си Виновен или поне това е ПЕТНО на репутацията ти.Сега *** доказвай че не само че нямаш сестра, дори извънбрачна незаконна сестра нямаш и че дори и братя нямаш които може да си сменят теоретично пола и да се нарекат сестрички ... и че това са голословни обвиненияТърсен Терорист живурка ли си в Германия - ДАНемците са го Проспали - ДАТерориста е утрепанРуснаците са ВИНОВНИ???
16
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 14Рускотурската империя е тази която ни "освобождава" цели шест века.
15
4
 
8
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Крим не е руски"Защо след всека среща на Путин минала "добре" (според Москва) русия получава нови санкции..ха.ха.ха"Защо Китай получава Санкции, Защо Иран получвава санкции(независимо че спазваше всички договорености до запетайка и стова всички оосвен израел и сащ бяха съгласни)Защо се дават санкции във ВОЕННИЯ БЮДЖЕТ(забележете) на САЩ за СЕВЕРЕН ПОТОК 2 - който е на 49% Европейски проект...Просто САЩ си раздават санкции ей туко такаВърнаха ли корабите на Украйна - ДаА Санкции - НЕ
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 15Е защо е поръчал грузинеца в Германия, като не е знаел къде е !?
13
0
 
8
 
! Отговори
До 14 преди 4 години
Така са ги инструктирали троловете да пишат "рускотурска империя". Сега ще звъннат за сопълнителни инструкции...ха. хааа .
12
4
 
10
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Реципрочна мярка на кремълската хунта, въпреки, че Путин си призна за убийството на грузинеца."Анонимни, понеже се случи така че гледах пресконференцията на Путин не чух да си е признал за Убийството. Путин само съобщи за какво го търсят Руснаците, Че и Грузия го търси пак през интерпол и че човека си живее в Германия незнам колко време а Германците не са го хванали и предали нито на РФ нито на Грузия а сега обвиняват Русия - още преди да е свършило следствието и преди съда...
11
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Реципрочна мярка на кремълската хунта, въпреки, че Путин си призна за убийството на грузинеца.Бог да пази България от рускотурската империя и предателите на Татковината ни !