Москва за изгонените дипломати: Недружелюбно и провокативно!

Руското външно министерство заплаши с огледални действия
Обновена: 25 яну 2020 16:17 | 25 яну 2020 16:10, Камелия Цветанова
448
Москва за изгонените дипломати: Недружелюбно и провокативно!
Снимка: Facebook

Министерството на външните работи в Москва разглежда експулсирането на руски дипломати от София като неприятелска и провокационна стъпка. Ведомството предупреждава българските власти за евентуални ответни мерки. Това се казва в разпространен днес коментар на руското външно министерство, предаде ТАСС, цитирана от БТА

"На 24 януари българските власти взеха решение да изгонят от страната дипломат от Посолството и служител от Търговското представителство на Руската федерация в България. Не бяха представени никакви ясни и убедителни доказателства, обосноваващи това решение", заявява министерството в текста, качен на сайта му.

Още по темата
"Преценяваме тази стъпка на официална София като открито неприятелска и провокационна, рязко противоречаща на конструктивния, традиционно изпълнен с взаимно уважение характер на руско-българските отношения. Запазваме си правото да вземем ответни мерки", се посочва в коментара.

Българската прокуратура изпрати на Министерството на външните работи писма относно двама руски граждани, които са събирали информация, представляваща държавна тайна, с цел издаването й на чужда държава или чужда организация - престъпление по чл. 104, ал. 1 от НК, съобщи вчера пресцентърът на МВнР.

Досъдебните производства срещу руските граждани са прекратени, тъй като те се ползват с дипломатически имунитет. В рамките на своята компетентност МВнР обяви с ноти за "персона нон грата" един руски дипломат, а за "неприемлив" - член на техническия персонал на руското посолство в София.

Руският посланик Анатолий Макаров бе повикан в МВнР, за да получи нотите. На двамата бе даден срок от 48 часа за напускане на страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


448
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
30
 
14
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
Чета коментарите и ми се реве. Не сме народ, а жалки русофилски м***рши..... Как пък не вдянахте, че докато се радваме на ***, те ни го набиват на два ката?!?+!?
15
29
 
16
 
! Отговори
за 3 преди 4 години
До АнонименЗА СЪРБИЯ 185 МИЛИОНА, ЗА БЪЛГАРИЯ НИЩО. ДОЛУ РУСКАТА ТРЪБА! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ И САЩ!
14
17
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Старите ора са казалЕ. Не плюй в кладенецо че ше доде време вода да пиеш от него. Какво ли си мислат Сеяндурските пишман управници, че са фанеле Господ за Шлиферо ли. Он и Монархо го беше фанал с оня с мустачките. Все на погрешната страна е това евано племе. Така им орезаа територията по времето на оня пияница дето го беха фанале от кръчмата и Цар го направия. Докога бе племе шивано докога ше се праите на интересни. Ако не беа Руснаците още щехте да носите потури и фесове.
13
39
 
14
 
! Отговори
МРАЗЯ РУСИЯ преди 4 години
ТЯ Е ИЗТОЧНИКА НА ВСИЧКИ БЕДИ И НЕЩАСТИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ!РУСИЯ И НЕЙНИЯ СКАПАН КОМУНИЗЪМ---НИ НАПРАВИ БЕДНЯЦИТЕ НА ЕВРОПА!ВЪН РУСНАЦИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ!
12
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1 Ти не си българин.Ти си жалък безродник.Отивай си там,от където си дошъл.
11
7
 
28
 
! Отговори
Скука и досада преди 4 години
Шпиони има откакто има държави. И дипломатите са такива, откакто има дипломация. Но изгонването им по негласна уговорка се прави само при натиск за някаква промяна в отношенията. Понеже цвъчката Тиквостан не може да притиска ядрена сила, прави се по външна поръчка. Поръчителят е известен, икономическите и геополитическите му цели - също. Няма какво да се коментира. Откакто има Трета българска държава, все сме нечия обслужваща територия. И така до скорошния печален край на умираща България.
10
38
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българите трябва да си набият в главите, че докато в България има русофили и хора които гледат към Русия визите никога няма да паднат!
9
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"САЩ са против Турски поток да минава през България. Договорихме промяна в Конституцията на Бълария. САЩ ще продължат подкрепата си за модернизацията на българските въоръжени сили."Дейвид Хейл, помощник държавен секретар на САЩ
8
8
 
38
 
! Отговори
да преди 4 години
баща му мазен комунист, а той бил потомствен русофоб хахахахахахаха ей, такива са русофобите у нас - като дипломирания специалност Научен комунизъм в Ленинград "демократ" Иван Костов
7
12
 
57
 
! Отговори
България над всичко преди 4 години
в България русофоби няма - има позьори, които ако утре нещата се променят коренно.. ще са по-русофили и от самите руснаци.. нищо ново под слънцето мъ,рши и п,омияри винаги е имало и ще има
6
33
 
10
 
! Отговори
алкашко преди 4 години
До като не се откажат от "великая и могучая Россия" така ще е!През Втората световна ядоха бой до посиранье,едва не загинаха,и пак не им увират тиквите,и туй то!
5
43
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да *** всички рушки диваци
4
43
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да бъдат изгонени всички - един посланик в София им стига.
3
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
$185 млн. годишно за Сърбия от "Турски поток". Доходите на Сърбия от транзит на руски газ през сръбския участък на газопровода "Турски поток" ще бъдат 185 милиона долара годишно.
2
19
 
52
 
! Отговори
истина е преди 4 години
Ами нашите *** се скъсаха да правят метани на янките ,защото , ще ги похвалят !!Това са пълни *** и предатели !
1
60
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БЪЛГАРИТЕ МРАЗЯТ РУСИЯ!РУСОФИЛИ, НА ДРЪВНИКА!РУСИЯ ПОД БОМБИТЕ!