Москва за изгонените дипломати: Недружелюбно и провокативно!

Руското външно министерство заплаши с огледални действия
Обновена: 25 яну 2020 16:17 | 25 яну 2020 16:10, Камелия Цветанова
448
Москва за изгонените дипломати: Недружелюбно и провокативно!
Снимка: Facebook

Министерството на външните работи в Москва разглежда експулсирането на руски дипломати от София като неприятелска и провокационна стъпка. Ведомството предупреждава българските власти за евентуални ответни мерки. Това се казва в разпространен днес коментар на руското външно министерство, предаде ТАСС, цитирана от БТА

"На 24 януари българските власти взеха решение да изгонят от страната дипломат от Посолството и служител от Търговското представителство на Руската федерация в България. Не бяха представени никакви ясни и убедителни доказателства, обосноваващи това решение", заявява министерството в текста, качен на сайта му.

Още по темата
"Преценяваме тази стъпка на официална София като открито неприятелска и провокационна, рязко противоречаща на конструктивния, традиционно изпълнен с взаимно уважение характер на руско-българските отношения. Запазваме си правото да вземем ответни мерки", се посочва в коментара.

Българската прокуратура изпрати на Министерството на външните работи писма относно двама руски граждани, които са събирали информация, представляваща държавна тайна, с цел издаването й на чужда държава или чужда организация - престъпление по чл. 104, ал. 1 от НК, съобщи вчера пресцентърът на МВнР.

Досъдебните производства срещу руските граждани са прекратени, тъй като те се ползват с дипломатически имунитет. В рамките на своята компетентност МВнР обяви с ноти за "персона нон грата" един руски дипломат, а за "неприемлив" - член на техническия персонал на руското посолство в София.

Руският посланик Анатолий Макаров бе повикан в МВнР, за да получи нотите. На двамата бе даден срок от 48 часа за напускане на страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


448
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ново двайсе. Били викинги, значи Казан и Грозни са пълни с викинги и няма нито една джамия.
35
22
 
15
 
! Отговори
наблюдател преди 4 години
Няма по-неблагодарна нация от руската.Те *** пак американците са им ги шили.
34
21
 
13
 
! Отговори
334 преди 4 години
Не си спомням нито един руски/съветски посланик /или дипломат/ у нас да е говорил български. Те продължават да имат към нас имперско отношение. Слава богу, че не сме съседи.
33
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кви азиатски варвари бе , те са с викингски произход... Какви 5 лв. Си измисляте
32
22
 
12
 
! Отговори
правилна стъпка преди 4 години
Стана ясно защо пРезидентът не желаеше да назначи главния прокурор.На комунистите само като чуят името Гешев и още им треперят гащите
31
21
 
11
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 4 години
АМАН ОТ "РУСКИ ПАТРИОТАРИ" У ТАЯ БЪЛГАРИЯ!ВРЕМЕ Е РУСИЯ , ДА СИ ГИ ПРИБИРА!
30
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия е обградена от врагове, Изток, Запад, Юг, навсякъде са. Нямат стабилни партньори. Познайте на чий територия ще се разиграе следващата световна.
29
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ех, горките руски голтаци... Никой не им ще нито нефта, нито природния газ, нито летящите Москвич-и. Богатите се изнесоха, останаха им няколко милиона добре платени, които издържат 200-те милиона водкаджии. И сега накъде? И дипломатите им изгониха от всякъде, и- спортистите. Вървим напред към тотален фалит. Разбира се, когато диктаторчето с джобни размери се махне от властта (все едно Ким Чен Ун да се махне), ще тръгнат нагоре. Но за момента- стремглаво надолу.
28
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До РусофилТе българите в Русия са все *** като тебе...тъй че нека не ги гонят, по-добре там да си стоят
27
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-големите наглеци са обидени и провокирани. Ти да видиш. Всички вън!
26
21
 
18
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
До РусофилРусофилите от 140 години насам сте се доказвали всекидневно като най-големите българофоби и национални предатели.
25
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дааа , заради Русия даже и Перник няма вода!
24
14
 
7
 
! Отговори
рушофил преди 4 години
След таварисшч Путин, матушка Рассия и Партията... - най обичам моята родина България...
23
20
 
9
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 4 години
БЪЛГАРИЯ --НЯМА НУЖДА ОТ "РУСКИ ПАТРИОТИ"!ДА СИ ХОДАТ У РУСИЯ ,БЕ...!
22
27
 
21
 
! Отговори
Русофил преди 4 години
Братя Руси само наказание за българите ,това е неблагодарна нация,дадохте им свободата но те не уважават историята и себе си,сега бълхаретата станаха американци надуват балонА били в ЕС,да по документи СА.Изгонете всички бг.посланци от от ВЕЛИКА Русия.СЛАВА НА РУСИЯ И РУСКИЯ НАРОД.
21
25
 
18
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
Няма по-големи наглеци от руснаците! Опитват се да убият български граждани, шпионират ни, опитват се да ни се стабилизират с хибридни мероприятия и с петата си колона от българофоби и на всичко отгоре се сърдят, че сме взели елементарни мерки в своя защита. Те какво искат, да наградим шпионите им с орден "Стара планина" първа степен?
20
23
 
14
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
"Всяко тържество на българите е смърт за Русия"...Иван Сергеевич Аксаков в. Русь 28 септември 1885 год.На този българофоб има град и улица в София...
19
27
 
16
 
! Отговори
хммм преди 4 години
До Russia the bestНе гледай жалката ни държавица, а марш към Русия!
18
8
 
31
 
! Отговори
Владо преди 4 години
До Анонимен 11За какво ни е да падат визите?Нима българина ще тръгне за Америка?То не остана народ тук...една шепа българи (старци главно),турци,роми...това е.Публична тайна е чия партия е ГЕРБ,на кого служи,начело с човек,който дава редовен отчет в посолството им.Това изгонване е поредно доказателство,че България не е суверенна държава
17
7
 
30
 
! Отговори
бг абсурд преди 4 години
"Държавници"-слугинчета. Хванали са ги за топките със стария юдейски номер (досиета, пълни с компромати) и им подхвърлят по някой офшорен залък, за да слушкат. Нищо де, важното е, че руснаците също знаят това и не приравняват нацията ни с турените на власт жaлкaри.