Московският патриарх: Българите трябва да са ни благодарни

Визитата на нашата делегация не бе отразена в църковните сайтове
Обновена: 29 яну 2020 09:26 | 29 яну 2020 07:10, Нели Христова
367
Московският патриарх: Българите трябва да са ни благодарни
Снимка: БГНЕС

Старозагорският митрополит Киприян взе участие в катедралния събор в Елохово, Москва, където Московският патриарх Кирил държа празничното богоявленско богослужение. След събитието българската делегация бе поканена на братска трапеза, където патриархът отбеляза, че "никога и никаква сила не може да изтръгне от паметта и сърцето на руския народ любовта към българския народ".

Московският патриарх Кирил заяви, че се надява, че българският народ завинаги ще запази "любовта, уважението и благодарността към руския народ" и че отношенията между Руската и Българската православна църква ще укрепнат, предаде БГНЕС.

"И мисля, че от съзнанието и паметта на най-добрите синове и дъщери на руския народ никога няма да бъде изтръгната любовта, уважението и благодарността към руския народ, който действително е дал огромни жертви, за да избави братска България от чуждоземно и иноверно иго", заяви той.

"Да даде Бог нашите отношения да укрепнат, за да съдействат и за укрепването на междуправославните отношения", каза още патриарх Кирил.

Старозагорският митрополит Киприян осъществи няколкодневна визита в Москва, която включваше концерт на църковния хор при катедралния храм "Св. Николай" в Стара Загора" по покана на Московския международен дом на музиката. Визитата на българската делегация не бе отразена в официалните църковни сайтове, освен в сайта на Руското подворие у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


367
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
244
8
 
5
 
! Отговори
262 съм, продължавам преди 4 години
по 4000 МОМЧЕНЦА ГОДИШНО! Това е по техни данни, очевидно занижени поради деликатността на ситуацията! Даже Папа Франциск се наложи да се извинява на своето паство.Зер след като само в този сайт се лее такава по-ми-я срещу руския народ ние, търпящите това, заслужаваме добри думи? Достатъчно е 1:10000 да се издрайфа като някои тук, за да станем омразни на братята си! Което е и целта на пидд*ритте, финансиращи долната кампания...
243
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Например бившият консул на Великобритания във Варна Станислас Сенклер (Хидает паша) създава отряди от бунтовници - турците и помъчни Той ненавижда българите и в книгата си "Пребиваването ми в България" пише: "Раята (за да обозначи българите, той използва тази турска дума, близка по значение до руската "крепостен селянин"), като ***, разпръскват специфична миризма около себе си, която позволява към цялата им раса да се приложат думите на Данте: "Това е звярът увонял целия свят"
242
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо Патриарх Всея России да не може да си купи някакъв скъп часовник? За какво да си хаалчи парите? И на коя срака му е работата как си харчи заплатата Негово Светейшество?За успокоение на русомразците, Патриарх Кирилл не е руснак, а мордвин. Предният - Алексий II беше немец, фолксдойч.Не каза ли за любовта между руския и българския народ?За разлика от американските господари, които ни презират и ни нареждат как да живеем, докато техните католически и протестантски пастори изнасилват по 4
241
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тъй като съществувала опасност, след като, според Берлинскому договор, руските войски напуснат България в страната да избухнат бунтове на местните мюсюлмани и под предлог на тяхната защита в страната да се върнат турските войски и десетките хиляди жертви на руснаците и българите, загинали в освободителанат война, да се окажат напразни, руското команване взема мерки за създаване на българска армия.
240
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 252"В края на 19 век руските с.котове са се продавали като животни. ФАКТ. Имало е ценоразпис. Хамеринакците поне са продавали не.гри. Руските св.ине са се продавали едни други."Лъжец и негодник, за това бих ти *** *** в ***! Крепостничеството в Русия е отменено през 1864 г от Император Александър II, наречен Освободител и същият който освободи България! В същото време в Северна Америка се води гражданска война против робството!А ти стягай дирника, ще те намерим!
239
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руснаците са ни помогнали, защото са имали интрес от това, това е политика, и доста пъти са ни прецаквали, това също е политика. Не бъркайте политиката с емоциите, там няма такива. А това че хората вярват безрезервно в тия глупоси е ниското образование и 45 и повече години руска пропаганда.
238
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДО 253 - Имаш много здраве. През Сръбско-българската война българската войска не е въоръжана с немско и австрийско оръжие - карабини манлихер и оръдия Круп. Първите закупки на карабини манлихер България прави едва през 1891 г. Така че много бъркаш. По време на тази война бълг. армия разполага с бердани и винтовки.
237
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 253Дришълъ, имал съм повече от година карабина "Манлихер" и я разглобявах и сглобявах за секунди! Отлично оръжие!Легендарната пушка Mannlicher постъпва на въоръжение в Българската армия през 1903 г. - пише в Уикито! Тогава какво е това:"През сръбско- българската война нашата армия е въоръжена НЕ С РУСКО, А С ГЕРМАНСКО ОРЪЖИЕ!"? Лъжа, непросветеност, дива злоба, това е, гооовненце! Сръбско-българската война е ЕДНА и тя е била през 1885 г. И това ли не знаеш? Пушката е австрийска!
236
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българското национално самосъзнание и исторически реализъм са станали прекалено извратени. Вече сме дребен и страхлив народ, който мрази, презира и демонизира Руската империя, крие се в измислено и изфабрикувано минало, плямпа глупости по медии, улици и митинги, а същевременно боготвори Съветския съюз и без капка савочувствие или воля се е отдал на песимизъм и нихилизъм към едно минало, което превръща народа в безгрижно стадо за 45 години.
235
6
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Господин Патриарх, ваше светейшество.Българите СА благодарни на Руската империя и руския народ, особено на руския император Александър II (ВТОРИ). Но това не важи за Съветския съюз, който не е Руска империя, а просто един ***, който успява да я обсеби за малко по-малко от 1 век и да капитализира на величието й. Българският народ не е благодарен и на Александър III (ТРЕТИ), който за разлика от баща решава да си играе на господ... и се провали злощастно. От там нататък, да си имаме уважението
234
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
....А КОГА СМЕ ВЗЕЛИ 200 САМОЛЕТА- А ЗА ТОЯ ПАТРИАРХ ПИШАТ ИНТЕРЕСНИ НЕЩА В УИКИПЕДИЯ- БЕЗМИТЕН ВНОС НА ЦИГАРИ ЗА МИЛИАРДИ ДОЛАРИ И ПРОПОВЕДИ ПРОТИВ ПРАВАТА НА ЧОВЕК, ЧАСОВНИЦИ ЗА ПО 30 000 ДЛ- НЯМА ЛИ КОЙ ДА ГО ПИТА ОТ ГДЕ ТОЯ ЛУКС В ЕДНА ДУХОВНА ЛИЧНОСТ, ПРОИЗХОД НА СРЕДСТВА И ЗАЩО ВСЕ ЗА ЛЮБОВ ГОВОРИ- А, ДА ЗАБРАВИХ, ТОЙ Е ПРОТИВ САМОСТОЯТЕЛНИЯТ ИЗБОР.
233
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През сръбско- българската война нашата армия е въоръжена НЕ С РУСКО, А С ГЕРМАНСКО ОРЪЖИЕ! МАЛНИХЕРА ПУШКА И КРУП ОРЪДИЯ! Руските ЛЪЖИ заливат Бг като НЕЧИСТОТИЯТА НА ПРАСЕТАТА! ОТВРАТ!
232
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В края на 19 век руските с.котове са се продавали като животни. ФАКТ. Имало е ценоразпис. Хамеринакците поне са продавали не.гри. Руските св.ине са се продавали едни други.
231
5
 
1
 
! Отговори
До243 преди 4 години
За цистерна та не знам ха, ха, ха:))
230
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дотук само лъжи от българомразците, които еднакво мразят България, Русия, Християнството и Славянството
229
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вярно е благодарение на Брежнев много милярди взехме безвъзмезно много селяци станаха граждани много жилища се построиха много армейско оборудване получихме айде сега взрмете 200 самолета де
228
9
 
5
 
! Отговори
До243 преди 4 години
За тоновете злато питай Елин Пелин, той пише за богатството на народа:)) интересно е колко ли репарации като пари и земи щеше да плати загубила та войната България ако Ленин и Сталин не бяха ги отменил и парира ли претенциите на страните победителки, господин либераст:))
227
3
 
9
 
! Отговори
С. преди 4 години
Подвеждащо заглавие, типично за жълти вестници...
226
6
 
4
 
! Отговори
Леле преди 4 години
Ето моята скромна благодарност за дЕдо поп от Маскве .!.
225
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 237 - Хайде, още един професор. През 1884 г. България е все още една много бедна държава, за да закупува оръжие и е въоръжена с оръжия буквално подарени й от Русия. Свали си фереджето и погледни историческата истина в лицето. И щом употербяваш думи като "мукар" , то е ясно какъв си