Хиляди в Русия се включиха в шествия в памет на Борис Немцов

Москва отбеляза 5 години от убийството на опозиционера
29 фев 2020 19:55, Красимир Ангелов
91
Хиляди в Русия се включиха в шествия в памет на Борис Немцов
Снимка: БГНЕС

В десетки градове на Русия бяха организирани митинги и шествия по случай петата годишнина от убийството на опозиционера Борис Немцов. Традиционният "Марш на Немцов" в Москва беше предварително съгласуван с властите и премина без инциденти, съобщава БНР.

"Немцов - герой на Русия", "Русия ще бъде свободна", "Свобода за политическите затворници", скандираха участниците в шествието в центъра на Москва. Имаше и лозунги срещу предложените от президента Путин конституционни промени.

По данни на полицията в шествието са участвали около 10 000 души.

През нощта на 27 срещу 28 февруари 2015 г. Борис Немцов беше застрелян на Москворецкия мост край Кремъл. Като преки извършители на убийството бяха осъдени петима чеченци, които получиха между 11 и 20 години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-тъъъппите от 80% решиха, че В.В.Путин трябва да организира разстрела на Немцов до Кремъл! Ами той да не е с вашето IQ? Спокойно някоя прости-тутка можеше да го удуши с връзката му в хотел. Той си падаше по сладкия живот, жидьонок перекрашенный!
65
4
 
9
 
! Отговори
Еди кой си преди 4 години
Немцов е един истински *** и си заслужи смъртта. През 90 те години благодарение на неговото старание и манипулация, стотици хиляди обикновенни руснаци, умряха благодарение на този престъпник, крадец и предател. Всеки си получава заслуженото, рано или късно, а това, че някакви 10 000 са направили митинг в памет на един убиец и предател е много тъжно. Руските власти се отнасят много меко с последователите на ***.
64
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Името му е било неправилно! Немцов а не Русский.
63
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, ще протестират, ще протестират, пък ще им мине.
62
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ги е срам, да правят напук на великия кормчия Владо Путин.
61
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
пъкленият план на Немцов е бил да превърне малките евреи в дойчладчета. така де Дядъ Дучеланд!
60
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
гадните ръководители на Ябълко изкараха по улиците собственните си *** за да бъдат нещастните наивници евидирани от полицията за някакви последственни действия и за да останат именно те- ПолитБюрото на Ябълко са в шоколада, които чоплят семки като опозиция- какво се пъчат с 1000 или 5000 демонстранти когато в Москва живеят над два мильона
59
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Немцов е евреин изгаврил се с Холокоста взимайки за самопрекръстено фамилно име НЕМЦОВ, това нито е Немци ОФФ, нито Уф. Това е Их бин ейне дойче геноссе от Ана*лнатаПърдния Затник юбер алес унд затник махст фрайодете сега му се слагайте на тав шамандура НемцовНациоф или Адолфинософ се тая-тоя предаде евреите
58
1
 
10
 
! Отговори
Фобите треа фобират преди 4 години
Боря фон Германзуг е от кохортата на Бора Водказуф Елисейският. Е те теа кохорта се излигави със всички славяни и срина несамо съюзните им републики, но и самата Русия. Я ски приБЛАТОийските републикета? Украина и под. навсякъде ако не лаят против руснаците няма да им доставят от странство гас по 400/м3. Онзи ден гледахме в телевизора на Украина немогат да използват руски детектори на Кратуновируса защото били произведену в Русия и как даже жени замеряха с камъни рейсове с хора за карантина
57
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За да може да се каже "Москва отбеляза 5 години от убийството на опозиционера" трябва най-малкото да има решение на Московската градска Дума и постановление на кмета на Москва Сергей Собянин.
56
18
 
11
 
! Отговори
ХАХАХА преди 4 години
Русофил=българофоб!
55
8
 
17
 
! Отговори
ХИЛЯДИТЕ преди 4 години
ВСИЧКИ ОТ ПРОТЕСТА ЗАПАС ЗА ДВЕ ГОДИНИ ,АМЕРИКАСНКИТЕ УЖ НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИ СИЛИ РАЗКЪСВАТ СТРАНАТА ОТ ВЪТРЕ АКО НЕ СЕ ОСЕТИ СКОРО ПУТИН ЩЕ СМАЧКАТ РУСИЯ ОТ ВЪТРЕ.
54
2
 
8
 
! Отговори
мнеее преди 4 години
Не позна.
53
13
 
6
 
! Отговори
мдаа преди 4 години
Така става когато гестаповци като *** стават държавни ръководители.
52
11
 
6
 
! Отговори
ХАХАХА преди 4 години
До Немцов, францов,Нали?Не са си продали задниците на руснаците като нас!Подяволите,та те имат няколко откровенно руски партии в парламента ни!!!!
51
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А, хиляди...Да не са милиарди? Я пак проверете, че малко ми се струват за такъв световен гений на мисълта.
50
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледах шествието по телевизията. Много от участниците не знаеха какво пише на техните лозунги. Тези пък, които протестираха против поправките в конституцията, не знаеха нито една от тях. Накрая някой беше захвърлил портрета на Борис Немцов.Та такива ми ти работи.
49
11
 
26
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
АНЕКДОТ::Ангела Меркел и Путин са официална среща.Меркел заявява:"Я против проведения парада 9 мая в Крыму",на което Путин отговаря " Хотите в Берлине"
48
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Отново ще отворят сибирските лагери"====================Може и да отворят, но няма да са на старите места. Вижте например Тюмень. Традиционно сибирско място за заточеници. Сега Тюмень е прекрасен град с милионно население, благоустроени жилищни райони, инфраструктура, транспортни възли, летища, детски градини, училища, университети, болници, молове, спортни зали и комплекси.Ако ще отворят сибирските лагери, да ги локализират по протежението на Руския Северен Морски път и тунела към Сахалин.
47
7
 
20
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Кресливите,но в замяна на това безпомощни гласчета срещу Путин,само подчертават тяхната слабост и незначителност.Колкото и да им е тъжно на "демократичните неолибералисти",Путин се очерта като незаобиколим фактор в световната политика и накара всички да се съобразяват с мнението на Русия