Политически ход ли е разхлабването на мерките срещу коронавируса в Русия?

Само в Москва по 2000 нови случая се регистрират всеки ден
2 юни 2020 20:30, Нели Христова
61
Политически ход ли е разхлабването на мерките срещу коронавируса в Русия?
Снимка: БГНЕС

Докато в цяла Европа епидемията от коронавирус затихва, в Русия тя продължава да се разпространява с бързи темпове. И все пак мерките там започват да се отпускат. Хората в Москва най-накрая вече могат да се разхождат свободно. А на 1 юли ще отидат и да гласуват за промяна на конституцията - вот, който би дал на Путин възможност да управлява още дълго време.

Още по темата

"Ще ми се да можем да излизаме всеки ден, защото идва лято и е трудно да си стоим у дома", казва Лесия Нестерова. Кметът е позволил само по три разходки на седмица за всяка група от блокове. Всички са длъжни да носят маски.

"Сега можем да разхождаме кучето до 2 километра от апартамента ни. Навън е красиво. Пропуснахме цялата пролет и сега вече е лято", казва друга жителка на квартала пред BBC. Но новите правила може да са малко объркващи. Например, не можеш да излезеш да тичаш след 9 часа сутринта, но пък можеш да наемеш електрически скутер, стига да носиш ръкавици. Сядането на пейки е забранено, детските площадки са блокирани.

Според кмета на Москва, това е експеримент, за да се види как ще реагира коронавирусът при внимателно разхлабване на мерките.

В града вече работят не само хранителните магазини. Последните няколко дни служителите на различни бизнеси прекарват дните си чистейки и поставяйки знаци, насърчаващи социалната дистанция. "След два месеца у дома, всички имаме много енергия. Нямаме търпение да започнем работа. Чистим усилено за да сме сигурни, че няма да има никакъв вирус тук", казва Наталия, мениджър на магазин за обувки.

Всичко това се случва, въпреки че Москва отчита близо 2000 нови случая на COVID-19 всеки ден. Ала Путин вече е обявил, че парадът за Денят на победата, ще се състои по-късно този месец, а Кремъл е уверен, че и вотът за промяната на конституцията ще се състои. Политиците в Русия наистина се умориха от коронавируса.

"Путин иска своите конституционни промени. Това е сигурно. Всичко се случва заради политиката. Той знае, че обстановката тук се нажежава. Много хора загубиха работата си, дори и аз", казва жителка на Москва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
6
 
6
 
! Отговори
т.н. пандемия преди 3 години
не е политика - юдо-масонки заговор е !
27
6
 
10
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Аре чао до утре:):):):)С малката чакаме комикси от Васил Велинградския Али Баба:):):):)Просото каквото и да пише не му се получават нещата:):):)На последните избори Народа отново избра ГЕРБ:):):):)Борисов4 неизбежен и според Червеният шаман Андро Райчев:):):):)
26
6
 
9
 
! Отговори
Глупости преди 3 години
На кого му пука за тия пияндури ,бе...Ние си имаме други проблеми !/..как да разпределим 15-млрд.Э от ЕС.../
25
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Тонката"Жени се ти за Просото:):):)Първи под новина за Бойко да плюе и първи под новина за Путин да му целува......:):):):)"Трябваше да прочетеш как се изрепчи какъв бил и как като го хванаха натясно си "намери работа". Па сега гледам, че за Путин се е освободил.:)))))))
24
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а черните в щатите?
23
6
 
9
 
! Отговори
българин преди 3 години
Бъркаш много за Тонката! До като видя кой си и те изтриха! Тонката и Просото са на противоположни мнения пич! Просото е принципен ! Тонката е слуга! Работи човека!-:) Ако трябва някой да жениш тук. То Странджата,Тонката и Зозо са в една категория? " Заработват" си тук! " Екип" са ИИИ..-:)
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСоТо"Какво стана с нас?"Какво стана, СПТУ.
21
5
 
7
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
до19 Жени се ти за Просото:):):)Първи под новина за Бойко да плюе и първи под новина за Путин да му целува......:):):):)И не се казва да пием по една наздравица,а да вдигнем една наздравица:):):):)
20
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Унижение е да четеш такива статии като тази и много други журналистите ни мислят за ***
19
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТонкатаТонка,накрая ще ви оженим двамата с Просото,даже ще пием по една наздравица за вас,за да не се карате и току-виж е тръгнала напред страната!
18
3
 
4
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
А стига де:):):)
17
5
 
9
 
! Отговори
българин преди 3 години
Нелката.Пак ли " политически ходове " търсиш? И защо точно по темата пак за Русия? В момента Тръмп плашейки американците,че ще им прати армията,та да си сееднат на задниците.И да са послушни! Това е политически ход! Иска спокойно да му тече мандатчето! Та това е политически ход!!!И още нещо да те светна! Уж си " експерт" в политиката! Тръмп перчема.Като нищо ще прати армията срещу народа си,Зз да си запази властта!!
16
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Последните 3 дни броя на новозаразените е над 9000 души на ден в цяла Русия, но товарищ Путин трябва да занули досегашните президентски мандати и да започне на чисто. Както вървят нещата в матушка обаче може окончателно да занулят президента Путин.
15
5
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
22,направо ме съкруши!..Какви бяхме,на какво се превърнахме..(ни превърнаха..)Какво стана с нас,Господи?!
14
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искам да поздравя всички българи с 02.06. и в името на загиналите знайни и незнайни герои в името на България!"Българио, за тебе те умряха,една бе ти достойна зарад тях,и те за теб достойни, майко, бяхаИ твойто име само кат мълвяха,умираха без страх"
13
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин искал своите конституционни промени. Защо да са негови? Обсъждат се от целия народ от януари. Срещу промените в пиндостанската конституция на РФ е само пропиндостанската опозиция в РФ. С промените конституцията на Русия става руска.
12
4
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
един момент!Кой се интересува дали мерките в Русия са.."политически"?!?!?!?!..Кого го засяга?..Па и друго:-"Политически" ли са мерките У НАС,с които се "разхлабиха ограниченията"?!...нящо ептян ви побърка тая "корона" бре!..
11
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руският голтак храна няма в магазините- празни, Индонезия отказа летящи Москвичи в замяна на храни, пък епидемия нямало да има... Страшна зараза е в Русия, защото, докато в ЕС бяхме в извънредно положение, там властите казваха как има бум на пневмония. Изведнъж тихомълком в стил "Чернобил" затвориха всички по домовете им за месец, ама, уви- заразата продължава с пълна сила.
10
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре си е Путин,...няма човек, няма проблем, шапка на тояга !
9
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
по поръчка от краваршингтон пак гербавата хупта ще плачена чужди гробищаи ще мори народа ни