Коронавирусът накара Русия да не вярва на Владимир Путин

Удвоил се е броят на хората, които имат нужда от помощ
4 юни 2020 21:50, Нели Христова
209
Коронавирусът накара Русия да не вярва на Владимир Путин
Снимка: БГНЕС

Русия, като много други държави, се тресе не само от здравната кирза, причинена от коронавируса, но и от икономическите й последици. Общественото доверие в президента Владимир Путин никога не е било толкова ниско. С нарастващата безработица има и нарастващо разочарование в Кремъл. Русия не вярват на сълзи, но вече не вярва и на Путин.

Още по темата

"Променило ли се е мнението ви за президента?"

"Да, отговаря Милана, която живее в родния град на Путин Санкт Петербург. - Вече не му вярвам." Според нея, властите в страната са били напълно дискредитирани по време на кризата.

"Аз бях продавачка в магазин за цветя. Съпругът ми развеждаше туристи из града. Това са две професии, които силно бяха ударени от кризата. Хората като мен бяха изоставени. Бяхме оставени да се мъчим сами. Никога не съм си и представяла, че ще ми се наложи да оцелявам с пакети хранителни помощи", казва Милана пред BBC. По думите й, държавните облаги не са достатъчни, за да издържа семейството си.

"Къде е помощта? Къде е? Всички ли ни забравиха? Вече не гледам националната телевизия. Преди го правех и наистина вярвах на всичко, което казваха там. Вече не вярвам на нито една тяхна дума. Единственото място, от което се информирам, е интернет. Искаше ми се да вярвам на президента... През март имахме големи планове. Сега нямаме никакви", казва през сълзи Милана.

Кафенета и ресторанти в цял Санкт Петербург работят заедно, за да осигуряват хранителни порции на тези, които имат нужда от тях. Те са спасение за онези, които са останали без работа.

"Броят на хората, които ни молят за помощ, се е удвоил през последните два месеца. Очакваме броят им да се увеличи още и още", казва Данил Краморов, директор на благотворителна организация. Мобилната кухня за супа също храни повече нуждаещи се от преди. Опашката пред нея добре показва икономическите последици от COVID-19.

Там е и Владимир, готвач, който съвсем наскоро е освободен от работа.

"Ще трябва да започна да крада. Какво друго мога да направя?", пита той.

"Ако Путин бе тук сега щях да го питам дали наистина знае какво се случва сега, как живеят хората, как се мъчат. Как ще се измъкнем от тази ситуация? Какво ще предприемем за бъдещето? Как ще се върнем обратно на краката си? Не знам. Не можем да видим никакъв изход от ситуацията",казва Милана.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей тази Русия ви е като трън в гъ.. .САЩ се тресат от протести,грабежи,насилие но минават между капките в информационния поток с който ни облъчвате непрекъснато. То не бе недоразумението Плевналиев, клептоманката Поптодорова и други знайни и незнайни хрантутници на НПО-та от рода на Отворено общество,Америка за България и тем подобни да отклоняват вниманието от истинските проблеми като ни представят измислени такива -изсмукани от пръстите им
11
1
 
5
 
! Отговори
Мда преди 3 години
До Бау - за икономика ти трябват живи хора. С мъртъвци не става.
10
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей кой ги пуска тия гадости за Русия бе, ще побъркате нашите каскети от писане на коментари
9
3
 
5
 
! Отговори
Хм преди 3 години
Кризата е световна за съжаление. Трябва да се мисли за хората останали без работа. В тази светлина универсалният минимален доход изглежда като светлина в тунела. И не, не е вярно че хората ще предпочетат да правят нищо ако им се дава храна и подслон. Човек е така устроен че винаги иска още и още, тъй че икономиката няма да остане без работници.
8
4
 
12
 
! Отговори
BBC преди 3 години
BBC не нищо друго освен манипулатори. Добре е да си гледат Борката, който им докара 39000 трупа засега.
7
3
 
12
 
! Отговори
Мозъчен вирус преди 3 години
Налазил е авторите на такива изцепки, предназначени за британски домакини.Положението в Русия наистина е трудно поносимо за мнозинството от населението, доверието към Вовата наистина съвсем се спаружи, но когато разни ощетени от природата се опитват да покажат това по такъв начин, постигат точно обратния ефект. Все едно са били на стаж в някогашното "Работническо дело".
6
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаха русофили вперед, всички по тревога
5
5
 
10
 
! Отговори
Бау преди 3 години
И той като Тръмп се опита да игнорира вируса, за да "спаси" икономиката. Не стана ... Човешкият живот е по-важен ...
4
6
 
20
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
Поредните глупост и лъжи....
3
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въй не как така, не може да не се вярва на Путин и на Ким Чен Свин, питайте нашите форумни експерти тяхната вяра е безгранична, още чакат капитализма да рухне.
2
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
абе слги американскивижте българия на какво е дежестига сте лаяле като кучета на каишка срешу когото ви кажатиска им с на краварчетата да свалятпутин защото им напъха чадър в задниците и като прибавим и китай не им остава нищо друго освен да правят това което могат - гадости но сега веченяма да им серазминва това е
1
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сигурен източник = Милана от Санкт Петербург ! Боже , мъка ! Върнете си парите , дето сте ги взели за нескопосаната пропаганда !