Путин: Червената армия освободи от окупация държавите в Европа

"Не можем да си представим света, ако я нямаше Червената армия"
24 юни 2020 12:12, Елка Василева
155
Путин: Червената армия освободи от окупация държавите в Европа
Снимка: БГНЕС

Не можем да си представим какво щеше да е бъдещето на света, ако не го беше защитила Червената армия, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

"На войниците от Червената армия не са им трябвали нито война, нито други страни, нито слава, нито почести. Те са се стремили да победят врага и да се върнат у дома. И са заплатили невъобразима цена за свободата на Европа", заяви Путин на днешния Парад на победата в Москва, с който се отбелязва победата над нацистка Германия във Втората световна война.

"Винаги ще помним, че съветският народ съкруши нацизма. Това бяха милиони хора от различни националности от всички републики на Съветския съюз", отбеляза Путин.

"Те освободиха от окупация държавите на Европа, сложиха край на страшната трагедия на Холокоста, спасиха народа на Германия от смъртоносната идеология на нацизма", каза руският президент.

Той заяви, че именно съветският народ е поел основното бреме в борбата с нацизма.

"Стотици хиляди бойци умряха в чужбина. Наш дълг е да помним, че на съветския народ се падна основната тежест в борбата с нацизма", каза Путин.

Още по темата

Той подчерта, че Русия никога няма да забрави приноса на съюзниците на СССР в антихитлеристката коалиция и на всички борци срещу нацизма за постигането на победата.

"Никога няма да забравим приноса на нашите съюзници за постигане на победата, значението на втория фронт, който беше отворен през юни 1944 г. Почитаме паметта на бойците от въоръжените сили на всички държави от антихитлеристката коалиция, подвига на всички борци срещу нацизма, които безстрашно действаха в страните на Европа", заяви Путин.

Той отбеляза, че на парада на Червения площад в Москва заедно с руските военни преминават в шествие и представители на Азербайджан, Армения, Беларус, Индия, Казахстан, Киргизстан, Китай, Молдова, Монголия, Сърбия, Таджикистан, Туркменистан и Узбекистан.

Русия е готова за диалог и сътрудничество за създаване на обща надеждна система за сигурност, от каквато се нуждае стремително променящият се съвременен свят, заяви Путин.

Само заедно могат страните да защитят света "от новите опасни заплахи", каза той.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
22
 
7
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 3 години
РУСИЯ НАПРАВИ ГРЕШКА ЧЕ ОСВОБОДИ ДВА ПЪТИ БЪЛГАРИЯ. НЕ ТРЯБВАШЕ ДА ОСВОБОЖДАВА А ДА ЗАВЛАДЯВА. СЕГА АКО БЯХМЕ ЧАСТ ОТ РУСИЯ ЩЯХМЕ ДА СМЕ ОТ НАИ РАЗВИТИТА ДЪРЖАВИ В СВЕТА. ЗАТОВА ВСИЧКИ УМНИ И ПРОГРЕСИВНИ БЪЛГАРИ ВИНАГИ СА ТЪРСИЛИ НАЧИН ДА НАПРАВЯТ БЪЛГАРИЯ ЧАСТ ОТ РУСИЯ.
30
11
 
4
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 3 години
Путин Лъже - в Учебниците сертифицирани от Министъра на Образованието на Република България пише Следното - България е освободена от Фашизма през 1944 година , благодарение на САЩ .
29
4
 
22
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
ЛЪЖЕШ КОНСТАНТИНОВ!БЪЛГАРИЯ Е НАЙ-ГЛЕЗЕНАТА СТРАНА В ЕВРОПА ОТ РАЙХА!БЯХМЕ ИМ СЪЮЗНИЦИ И ОФИЦИАЛНО НИ ПОДАРЯВАХА ЗЕМИ ОТ РУМЪНИЯ , ГЪРЦИЯ И МАКЕДОНИЯ!НИКОГА НЕ СМЕ БИЛИ ОКУПИРАНИ ОТ ГЕРМАНИЯ!!!!!НАПРОТИВ---БЯХМЕ ОКУПИРАНИ И ПОРОБЕНИ ОТ РУСКИЯ КОМУНИЗЪМ , КОЙТО НИ НАПРАВИ БЕЗИМОТНИ БЕДНЯЦИ И ПРОСЯЦИ!
28
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Червената армия нахлува в България без абсолютно никаква причина! България вече е била обявила война на Германия.
27
1
 
14
 
! Отговори
Избирател преди 3 години
Да, освободи ги и зароби половината от тях още същия ден за 45 години. А сега се опитва да ги зароби отново с цената на всичко.
26
3
 
18
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Ай тоз клошар дъвче тази война като медицинска дъвка! Тя била преди повече от 80-сет години той още я "плюнчи". Немците осъждат Хитлер и се извиниха многократно. Защото от Хитлер са пострадали и много немци - деца е пращал на фронта, разделял е семейства, убивал е хомосексуалисти, политически противници, инакомислещи.А за издевателствата върху руснаците, украинците и половин Европа на Иосиф Виссарионович Джугашвили ни дума ни вопъл ни стон- света вода ненапита.
25
5
 
3
 
! Отговори
V преди 3 години
Червената армия ,ама сега в важна зелената. Путин да черпи че Египет си поръча 35 броя су35 с всички екстри за 112 мил. $ всеки ,а Индия 20 миг29 като наще (отказаха новите миг 35 ) и 10 су 30 .Бая пари направиха на последък докато ние се свиваме .А от тез паради няма много полза ;)
24
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак ли тия бе?Всеки ден, по два пъти на ден, трябва да слушаме тъпотиите на някакви психясали азиатци.Трябва Тръмп да дойде тука, да построи една стена 5 метра висока около цялата Бензиностанция, че и да ги накара те да я платят!Чак след 1000 години да я съборят стената и тогавашните археолози да започнат да работят.
23
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само да напомня на непросветените че БГ е единствената държава съюзник на Германия която печели територия през ВСВ и то благодарение на СССР, а Германия е причината за да губим територия през цялата първа половина на миналия век и преди това - Бисмарк ни прецаква след освобождението, после ПСВ и т.н. - който не чете история я повтаря...
22
7
 
2
 
! Отговори
Rrr преди 3 години
Чего заверещали, пособники фашистов?Презираю вас тварей продажных
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КОНСТАНТИНОВЗа първото, истинското Освобождение винаги ще бъдем признателни. Никой не пипа паметниците на онази Руска армия.
20
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До vlady 17Ами в това се състои целият проблем.Онези, които инспирираха войната и направиха така, че на територията на Европа да се сблъскат две велики държави, след като ги изтощиха, решиха да победи тази, която се намира по на изток.Ако не се месеха, кой ли щеше да е победителят и дали на Русия щеше да й бъде чак толкова зле, ако там се бе установил немският ред и организиране на икономиката по германски образец? Дори и при такъв вариант Русия нямаше да се затрие, пак щеше да я има.
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До мдаБългарите не сме точно славяни, въпреки че езикът ни е славянски. Създателите на славянската писменност Кирил и Методи директно си ни подминават като не-славяни. Едва когато славяните на север ги гонят и не им искат писменността, нашия цар успява да ги прикотка и им дава условия да развият славянската писменност в България.Целта тогава е чисто политическа. България и народът в държавата да е независим от Византийската империя.А народа е Траки, Пра-Българи и не-толкова много Славяни!
18
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Червената армия прегази половин Европа и я държа половин век в робство. Но Историята си знае работата - сега руснаците станаха най-смачканото бедно племе.
17
3
 
11
 
! Отговори
Цакат ниКато в Русия преди 3 години
До Един българинЗабравяш на-важното - освободи ни от частната собственост.Ще цитирам един, който през 90-те години каза по адрес на българския селянин: "Докато има земя, не той зависи от държавата, а държавата зависи от него.Със земята си е велик, без земята е нищо!" По онова време 70% от българите са селяни. Отделно от тях са индустриалците, търговците, интелектуалците и онези, които по стечение на обстоятелствата живеят като рентиери от имоти и пари, спечелени с ТРУД и УМ.
16
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"По добре банан в ръката, отколкото руски ботуш на главата" цитат на Милован Джилас секретар на Тито 1950г
15
4
 
4
 
! Отговори
vlady преди 3 години
До Свещен ГущерБългария като загубила войната държава нямаше да получи Беломорието, напротив щеше да бъде орязана вероятно Македония щеше да отиде към Югославия, Родопите към Гърция и т.н.
14
16
 
5
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 3 години
БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ ИМА ЕВРОПА И БЪЛГАРИЯ. ТРЯБВА ВЕЧНО ДА СЕ БЛАГОДАРНИ, ЧЕ ДВА ПЪТИ ВИ ОСВОБОЖДАВАТ.
13
2
 
1
 
! Отговори
до 5 преди 3 години
До Свещен ГущерЕ, в това е проблема. Направил си сметка без кръчмар.... т.е. не си получил съгласие да ти сервират. Сега ти сервираш като не знаеш с какво се хващаш...
12
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Червената армия освободи България от българите.