Путин: Червената армия освободи от окупация държавите в Европа

"Не можем да си представим света, ако я нямаше Червената армия"
24 юни 2020 12:12, Елка Василева
155
Путин: Червената армия освободи от окупация държавите в Европа
Снимка: БГНЕС

Не можем да си представим какво щеше да е бъдещето на света, ако не го беше защитила Червената армия, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

"На войниците от Червената армия не са им трябвали нито война, нито други страни, нито слава, нито почести. Те са се стремили да победят врага и да се върнат у дома. И са заплатили невъобразима цена за свободата на Европа", заяви Путин на днешния Парад на победата в Москва, с който се отбелязва победата над нацистка Германия във Втората световна война.

"Винаги ще помним, че съветският народ съкруши нацизма. Това бяха милиони хора от различни националности от всички републики на Съветския съюз", отбеляза Путин.

"Те освободиха от окупация държавите на Европа, сложиха край на страшната трагедия на Холокоста, спасиха народа на Германия от смъртоносната идеология на нацизма", каза руският президент.

Той заяви, че именно съветският народ е поел основното бреме в борбата с нацизма.

"Стотици хиляди бойци умряха в чужбина. Наш дълг е да помним, че на съветския народ се падна основната тежест в борбата с нацизма", каза Путин.

Още по темата

Той подчерта, че Русия никога няма да забрави приноса на съюзниците на СССР в антихитлеристката коалиция и на всички борци срещу нацизма за постигането на победата.

"Никога няма да забравим приноса на нашите съюзници за постигане на победата, значението на втория фронт, който беше отворен през юни 1944 г. Почитаме паметта на бойците от въоръжените сили на всички държави от антихитлеристката коалиция, подвига на всички борци срещу нацизма, които безстрашно действаха в страните на Европа", заяви Путин.

Той отбеляза, че на парада на Червения площад в Москва заедно с руските военни преминават в шествие и представители на Азербайджан, Армения, Беларус, Индия, Казахстан, Киргизстан, Китай, Молдова, Монголия, Сърбия, Таджикистан, Туркменистан и Узбекистан.

Русия е готова за диалог и сътрудничество за създаване на обща надеждна система за сигурност, от каквато се нуждае стремително променящият се съвременен свят, заяви Путин.

Само заедно могат страните да защитят света "от новите опасни заплахи", каза той.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
........Не можем да си представим света, ако я нямаше Червената армия........Можем, тавариш Путин, можем, за съжаление и горест наша.
50
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цар Борис Трети направи най-разумният избор.500 години турскоробтво! Това са пет века заради предатели ся Тиквун от Банкя ще ви довьрши окончателно.
49
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия има страх от Китай в момента панически страх.Много ама много ги е страх руснаците от Чайна нищо че се правят на могъщи.
48
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не говорим че България спади евреите си никой от сега мрънкащите европейци от Италия до Англия и дори до Сащ не е направил нищо за спасяването на евреите.
47
2
 
14
 
! Отговори
До Анонимен 42 преди 3 години
"***" бяха на страната на своите национални интереси.Цар Борис Трети направи най-разумният избор и България, получавайки всички свои етнически територии, увеличи площта си с около 50% а населението й стана 9 400 000.Нито един българин не отиде на фронта и никой не вдигна ръка срещу руснаците.Ако бяхме постъпили като бившата Югославия, какво щеше да стане? Хитлер щеше да ни прегази и пак да създаде свои бази на Балканите, а след края на войната пак нямаше да получим териториите си.
46
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато съветската армия минава Дунава и влиза в село. Първо "освободи" кравата / от обора/ на дедо. И тръгна с освободителите. След дни я откриха в друго село, но продадена.
45
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да освободиха ни от личния ни капиталВече колко десетилетия сте свободни???Украйнците и те се освободиха наскоро.
44
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да освободиха ни от личния ни капитал, дадоха властта на бандити, освободиха телом и духом 50 000 българи кой интелектуалец, кой индустриалец , кой несъгласен с тях. И ни дадоха 76 годни стабилно управление което ни затрива. Днес има статия за това как комунистите искат да приватизират на Илия Златанов бизнеса. Вижте чии са децата приватизатори и ще разберете що сме ***.
43
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре,че беше Руснаците да освободят Европа иначе всички щяхте да се изнизите през комините ама пак сте неблагодарни мийте краката на Чунга-Чанга и падайте на колене.
42
7
 
14
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Руските ватники са били джихадисти отдавна! Джихат е "Свещена война", а те дори го възпяват този джихат:"Свещеная война". Щама произлиза от Русия в най - урудливите му направления.
41
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руснаците, с тоя техен империализъм - "всички са ни врагове" - сама се ****ава. През 19-ти век е била призната за една от 5-те Велики сили. Сега и в Г-20 не може да влезе.
40
3
 
9
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
сАветЦките дрОгаре освободиха държавите в Европа по метода "клин клин избива, но последния остава вътре" !!!И е още много вътре, особено в България, още дълго не можем се оправи от болшевишката зараза !!!
39
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голям парад голяма красота много ми хареса не като ония загубените през океана да мият краката и да падат на колене пред ***.
38
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Историята трябва да се знае сьщо така,че *** са били на страната на фашистите.
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха ха ха
36
10
 
5
 
! Отговори
ОНЗИ преди 3 години
РУСИЯ И РУСКИЯ НАРОД - ДВЕ ВЕЛИКИ ДАДЕНОСТИ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО !!!!
35
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма как България и Русия да са приятели. В официалните военни доктрини на Русия от векове насам неизменно е записано, че интересите на Русия са да владее Балканите и Проливите.Как да си приятел с държава, която систематично и от векове иска твоята земя?!
34
2
 
9
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Володя, Володя, имах по-високо мнение за теб. Какво всесъжение /всеизгаряне/ ти се привижда? Пък и в България има само няколко загинали войници от червената пияна ***. Геройски загинали от консумация на чист спирт.
33
6
 
14
 
! Отговори
МРАЗЯ РУСИЯ преди 3 години
ТЕХНИЯ БЕЗЧОВЕЧЕН КОМУНИЗЪМ , НАПРАВИ БЪЛГАРИТЕ НАЙ-БЕДНИТЕ ХОРА В ЕВРОПА И ДНЕС В ЕС!НАПРАВИ НИ "СОЦ.РОБИ НА ТРУДА"....ЗА ДА РАБОТИМ , ЗА СМЕШНИ ПАРИ НА ДНЕШНИТЕ КОМИСТИЧЕСКИ-КАПИТАЛИСТИ И ПАРТИЙНИ СЕКРЕТАРИ , ИБРИЦИТЕ НА СССР И РУСИЯ!
32
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във втората половина на 19-ти век целият свят вече е говорил за независима голяма България и е притискал турците. Точно преди да получим свободата си (и именно за да предотврати това), Русия нахлува през Дунав. Заграбва нашата територия, обявява Санстефанска България, която е била РУСКИ ВАСАЛ и принуждава Англия и Франция да реагират и да ограничат влиянието на Русия на Балканите.Ето това е тяхното "освобождение", оттогава сме прецакани.