Навални обвини Шрьодер, че защитава убийци и приема пари от Русия

Опозиционерът нарече бившия канцлер на Германия момче за всичко на Путин
8 окт 2020 11:07, Нели Христова
126
Навални обвини Шрьодер, че защитава убийци и приема пари от Русия
Снимка: БГНЕС

Руският опозиционер Алексей Навални нарече бившия канцлер на Германия Герхард Шрьодер "момче за поръчки" на руския президент Владимир Путин, предаде ДПА, цитирана от БТА.

В интервю за вестник "Билд" Навални, който е в Германия, където се лекуваше в болница след предполагаемото си отравяне в Русия през август, обвини Шрьодер, че защитава убийци и че приема пари от Путин.

Бившият германски канцлер отхвърли категорично обвиненията, отправени му от руския опозиционер.

"Разбирам трудната ситуация в личен план, в която се намира, Навални. Неговите изявления в интервюта за "скрити плащания" са неверни. Самият той казва, че няма доказателства за своите твърдения", заяви Шрьодер по адрес на Навални.

Руският опозиционер обвини президента Путин, че лично стои зад неговото предполагаемо отравяне с нервнопаралитичното вещество "Новичок". Руските власти отричат да са замесени в каквото и да било покушение срещу Навални.

Миналата седмица Шрьодер, който има много връзки в Русия, заяви, че няма "твърди факти", които да доказват кой стои зад атаката. Тестове, проведени в Швеция, Франция и от Организацията за забрана на химическите оръжия, потвърдиха, че Навални е бил отровен с "Новичок".

Като канцлер на Германия в периода 1998-2005 г. социалдемократът Герхард Шрьодер поддържаше близки отношения с руския президент и остава приятел с него. След като напусна политиката, Шрьодер работи в руския енергиен сектор и сега е председател на управителния съвет на проекта за газопровод "Северен поток 2" с единствен акционер Газпром, на руската държавна компания Роснефт и на вече готовия проект "Северен поток", отбелязва ДПА.

Нидерландия подкрепя предложението за въвеждане на санкции срещу Русия заради предполагаемото отравяне на критика на Кремъл Алексей Навални, предаде междувременно ТАСС.

Вчера министрите на външните работи на Германия и Франция обявиха, че страните им ще предложат наказателни мерки срещу конкретни хора, смятани за отговорни за покушението срещу Навални. Това стана, след като експерти от Организацията за забрана на химическите оръжия потвърдиха, че в кръвта на руския опозиционер са били открити следи от отровни вещества.

"Споделяме извода на Германия и Франция, че не съществува друго правдоподобно обяснение за отравянето на Навални, освен намеса и отговорност на Русия. На следващото (заседание) на Европейския съвет ще подкрепим призива за санкции", написа в Туитър нидерландският външен министър Стеф Блок.

Той подчерта, че използването на химическо оръжие е недопустимо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Германия мечтае за жизнено пространство и се чувства все по уверена и силна да си възвърне загубеното. 90 милиона германци живеят на територийка колкото две Българии. Путин е казал, че ако си разделят Източна Европа ще даде на германците судетите и западна Полша. Меркел се е съгласила с убеждаване от Щрьодер. Ми 6 е засякло съобщението и елитите в Англия са изпаднали в ужас и затова проведоха референдума за напускане.
88
1
 
11
 
! Отговори
От Палах до Славина преди 3 години
Истинска опозиционерка в Русия беше Ирина Славина, мир на праха и! Тръгвайки по стъпките на Ян Палах в някогашна Чехословакия и на Пламен Горанов в бойкоборисова България, Славина не само развенча, а направи на пихтия образа на псевдо-опозиционера Алексей Навални. Освен това, тя доказа, че в нейната родина има истинска опозиция и принадлежността към нея изобщо не означава да бъдеш оръдие на враждебни на Русия чужди сили, каквото е Навални.
87
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има таен договор между Меркел и Путин за подялба на Европа на сфери на влияние. Западна Европа е на Германия, а Изтока е на Путин. Путин е в приповдигнато настроение напоследък, широко му е около врата.
86
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Европа принадлежи на Германия, а България е колония на Германия, те друго и не заслужават българите, най-големите фенове на Германия са българите и затова тънат в мизерия.
85
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Газовата мафия!
84
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен77 Много си глупав. Сигурно се занимаваш с овце.
83
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЗа НАТО чувал ли си? Русия е враждебна на НАТО страна, Германия членува (на хартия) в НАТО. Ако германците не искат да са в НАТО да напускат, но дотогава ще се съобразяват със страните-членки. Пoнял?
82
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Германия кой я финансира през втората световна"Последните съветски влакове препълнени с ресурси пътуват към Германия, когато Вермахта навлиза в СССР. Сталин финансира Германия, докатя тя гази Западна Европа. След капитулацията на Франция, Сталин изпраща поздравителна телеграма на Хитлер.
81
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шрьодер е национален предател и във всяка друга страна ще бъде изправен пред съда, но Германия е тотално превзета и корумпирана от руската пета колона и нямат гръбнак. Меркел също е предател на Европа, такива са и франсетата, неслучайно Британия излиза от ЕС защото усети какво им готвят. Видя се какъв корумпиран тип е шефа на ЕНП Вебер и Туск, които крепяг Бойко. ЕС се оказа едно ОГРОМНО разочарование, ЕС подняся Източна Европа на поднос на Русия ако не са САЩ.
80
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навални каза истината право кyме в очи. Германия винаги е финансирала Русия, дори през втората световна и през студената война. Германия и Русия са двете чудовища, които съсипаха Европа заради втората световна, която двете ЕДНОВРЕМЕННО започнаха и заради последиците от тази война. Комунизъм, мракобесие, студена война, милитаризъм. Европа от център на цивилизацията се превърна в джудже, чиято съдба се решева от външни сили. И не на последно място Германия прати Ленин в Русия.
79
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакаме соросните плямпала да кажат нещо за украинската пилотка, къде врякаха. Путин я пусна, укрите след това я арестуваха, сорослясните се направиха тогаваха че не знаят за нея. Имаше и инсценирано убийство на един уж журналист.Оказа се жив и набързовсичко се премълча. Та, сополяците на сорос, скучни сте дори с хленчето и църкането си.
78
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един да каже истината без заобикалки - пак ще го тровят ,щото освен Шрьодера там са и Макарончото , Меркелчето , Туска ,дето не смее да стъпи в родната Полша , ..всички предишни и сегашни шефове на ЕС много им се услажда тоз нефти газ от рашката сега разбрахте ли защо имаше Брекзит и ако нещата продължават така ще има още ..зитове
77
10
 
8
 
! Отговори
ЦРУ преди 3 години
До Анонимен..77 ...чудиш се...защото си много НЕостър ...направо *** !.....ЖЕРТВИТЕ на злобното джудже - НАВАЛНИ...НЕМЦОВ....ЛИТВИЕНКО...БЕРЕЗОВСКИ....ПОЛИТКОВСКАЯ......123-*** РАЗСЛЕДВАЩИ ЖУРНАЛИСТИ...СКРИПАЛ....ген. ЛЕБЕД...20 ГЕНЕРАЛА противници на Кремъл ...3-*** руски ДИПЛОМАТИ....и т.н...т.н.... трябвада повярваш...колко си промит.......или работещ за рубли манипулатор
76
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя сега трябва да го осъдят и в Германия и после ЦРУ да си го прибира. Само дето американците не им дреме за платените им мижитурки впоследствие.
75
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"През 1917г. Русия постигна независимост"" През последните 100 години Русия е управлявана от червени евреи, избили повече руснаци от всички врагове на русия взети заедно. Включително бабата на любимеца ви Путин е еврейка. Същия Путин, който изгони 20 милиона руснаци от Русия заради мизерията в която ги държи. На всичкото отгоре строи огромни джамии и се присмива на православието като държи мyмията в центъра на Москва. 1917г. - най-черна дата за Русия.
74
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 77"Фалш, фалш и измама в целия свят", но е интересно, че имаш доверие и не е измама официалните политики на Русия и в частност на Путин.Лицемерието е грях, не знаеш ли?
73
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дори и да е прав - адвокатският етичен кодекс позволява да се приемат пари от убийци.Всеки има правото да бъде защитен в състезателен процес, нали.А и капитализма не е гнуслив- "парите не миришат".Ерго действията на Шрьодер са в съответствие с върховенството на закона и пазарната икономика.
72
2
 
9
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
Като чуя за наливни и политковская гася телевизора. Не е лошо и двамата да се хванат да работят нещо.
71
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И скрипал ниой не го е тровил. И той си е жив и здравТе и Литвиненко, Немцов Лебед, Политковскя са живи и здрави. За Немцов дори му прекратиха разследването без да има осъден.
70
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 68"Бързо ще го върнат в Русия."Ахахахахаа. Че той още първото нещо което каза след като го свестиха е, че ще се върне в Русия. Жалки опити на червените *** да "предвиждат" с мотиви.