Навални обвини Шрьодер, че защитава убийци и приема пари от Русия

Опозиционерът нарече бившия канцлер на Германия момче за всичко на Путин
8 окт 2020 11:07, Нели Христова
126
Навални обвини Шрьодер, че защитава убийци и приема пари от Русия
Снимка: БГНЕС

Руският опозиционер Алексей Навални нарече бившия канцлер на Германия Герхард Шрьодер "момче за поръчки" на руския президент Владимир Путин, предаде ДПА, цитирана от БТА.

В интервю за вестник "Билд" Навални, който е в Германия, където се лекуваше в болница след предполагаемото си отравяне в Русия през август, обвини Шрьодер, че защитава убийци и че приема пари от Путин.

Бившият германски канцлер отхвърли категорично обвиненията, отправени му от руския опозиционер.

"Разбирам трудната ситуация в личен план, в която се намира, Навални. Неговите изявления в интервюта за "скрити плащания" са неверни. Самият той казва, че няма доказателства за своите твърдения", заяви Шрьодер по адрес на Навални.

Руският опозиционер обвини президента Путин, че лично стои зад неговото предполагаемо отравяне с нервнопаралитичното вещество "Новичок". Руските власти отричат да са замесени в каквото и да било покушение срещу Навални.

Миналата седмица Шрьодер, който има много връзки в Русия, заяви, че няма "твърди факти", които да доказват кой стои зад атаката. Тестове, проведени в Швеция, Франция и от Организацията за забрана на химическите оръжия, потвърдиха, че Навални е бил отровен с "Новичок".

Като канцлер на Германия в периода 1998-2005 г. социалдемократът Герхард Шрьодер поддържаше близки отношения с руския президент и остава приятел с него. След като напусна политиката, Шрьодер работи в руския енергиен сектор и сега е председател на управителния съвет на проекта за газопровод "Северен поток 2" с единствен акционер Газпром, на руската държавна компания Роснефт и на вече готовия проект "Северен поток", отбелязва ДПА.

Нидерландия подкрепя предложението за въвеждане на санкции срещу Русия заради предполагаемото отравяне на критика на Кремъл Алексей Навални, предаде междувременно ТАСС.

Вчера министрите на външните работи на Германия и Франция обявиха, че страните им ще предложат наказателни мерки срещу конкретни хора, смятани за отговорни за покушението срещу Навални. Това стана, след като експерти от Организацията за забрана на химическите оръжия потвърдиха, че в кръвта на руския опозиционер са били открити следи от отровни вещества.

"Споделяме извода на Германия и Франция, че не съществува друго правдоподобно обяснение за отравянето на Навални, освен намеса и отговорност на Русия. На следващото (заседание) на Европейския съвет ще подкрепим призива за санкции", написа в Туитър нидерландският външен министър Стеф Блок.

Той подчерта, че използването на химическо оръжие е недопустимо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АЛО, КОПЕКИНИТЕ, ДЕТО РЕВЕТЕ ЗА НАПУСКАНЕ НА НАТО,ГЛЕДАМЕ НА АРМЕНИЯ КАК Й ВЗЕХА ТЕРИТОРИЯ,ГЛЕДАМЕ И ДЖАМИЯТА СВЕТА СОФИЯ , ДЕТО Я ОБЪРНА ПРИЯТЕЛЯТ ВИ ЕРДОГАН!НЕЩО ДА КАЖЕТЕ?ПУТИН КАТО НАШАТА МУТРА МИШОКА СЕ СКРИЛ, КЪДЕ ГО БЕ, ВЕЛИКИЯТ ЦАР?
48
2
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
явно са го "чипосали" и а не играе по свирката, я е гръмнал...пп. явно скъпо им е излизало на ес да хрантутят групичката му и са го изтеглили да го използват за последно, преди да го отпишат.
47
4
 
8
 
! Отговори
Коментар преди 3 години
Тоз досадник май заслужава наистина да го отровят че ни писна от него!По досаден от коронавируса стана да ни го навирате денонощно в очите!Пфууу...
46
5
 
16
 
! Отговори
Ах, Шрьодер, Шрьодер преди 3 години
"Навални обвини Шрьодер, че защитава убийци и приема пари от Русия"Навални - както винаги, е прав.Той знае, че е правилно да се приемат пари САМО ОТ САЩ!
45
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДНЕС, МАНЕТЕ ГО НАВАЛНИ, ПУТИН НЯМА ДА СМЕЕ ПОВЕЧЕ ДА ГО ПИПНЕ, АМИ РАЗКАЖЕТЕ АРМЕНИЯ, ДЕТО Я ПАЗИ ПУТИН, КАКЪВ БОЙ ЯДЕ!ЛУКАШЕНКО КАТО ГЛЕДА КАКВА ЗАЩИТА ПАДА, НАПРАО ОТКАЧА - ПУТИН НАЛИ УЖ МУ ДАДЕ ГАРАНЦИИ ЗА ТЕРИТОРИАЛНАТА ЦЯЛОСТ, ДЕТО ЗАПАДЪТ СЕ ЗАСЛИЛ, ДА МУ НАРУШАВА!
44
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 43Има и мотив има и отровен човек, спасен от смърт по стечение на обстоятелствата и с огромни усилия.
43
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До хехе 40И скрипал ниой не го е тровил. И той си е жив и здрав.
42
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 35"Че откога Путин е локален губернатор в персийската империя(***)?Или май ползваме думички без да знаем какво значат а?" Прен. Деспотичен, самовластен управител или господар (в семейството).Май някой не знае Български език, защото Руския му е по-мил.
41
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 26Мито има мотив. нито има отровен човек. Навални е никой. И е жив и здрав.
40
4
 
13
 
! Отговори
Спеца преди 3 години
Навални е господин никой , един недоказал се опозиционер , зад който не стои никой в Русия!Зад него и периодичните му сценарии ,/ как Путин иска да го убие/ стоят само западни служби с нескопосаната си пропаганда срещу Русия и Путин!Жалка работа , също като лицемерната Европа!
39
10
 
4
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен...... Навални е агент работи против държавата си..... За Навални не знам, но русофилите винаги сте работили против държавата си!
38
3
 
6
 
! Отговори
хехе преди 3 години
До Анонимен 36аз не разбрах кой отрови Скрипал ...Английски агенти....Руски Агенти....Американски агенти,..... или някакви мафиоти....щото то там нещата замлъкнаха !??
37
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СМЯТАЙТЕ КВИ НЕКАДЪРНИЦИ СА В ТАЯ РАЗВЕДКА , НАЧЕЛО С ПУТИН - ДА ПОЛЗВАШ НАЙ- СИЛНОТО БОВ И ДА НЕ МОЖЕШ ДА ОТРОВИШ ВЕЧЕ 3-*** ДУШИ!СТАНАХА ЗА СМЯХ НА ЦЯЛ СВЯТ!А ТУКА НЕКВИ НЕЩАСТНИЦИ СЕ ОПИТВАТ ПЛАХО ДА ГИ ЗАЩИТАВАТ СРЕЩУ КПЕЙКИ...
36
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
money, money, money - към парите страст!
35
5
 
5
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Шрьодер е старо руско ***, който от много години е на руска хранилка. Неслучайно процеса на развращаванито на западния елит с руски пари и превръщането му в руски агенти на влияние е наименуван в негова чест "шрьодеризация".
34
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И в Германия всички знаят, че Шрьодер е кремльовски агент само тука петата колона повтаря изтърканата мантра, че новичока трябвало да убие на секундата Навални.Е да ни не би и със скрипал... вадихте същата мантра!
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"на кремълския сатрап"Че откога Путин е локален губернатор в персийската империя(***)?Или май ползваме думички без да знаем какво значат а?
32
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДОБРЕ ЧЕ СМЕ В НАТО, Е ДА - ПЛАЩАМЕ СИ ЯКО, НО КАТО ГЛЕДАМ РУСИЯ КАК ЗАЩИТАВА АРМЕНИЯ И КВО ПРАВИ В УКРАЙНА...КВО СТАА БЕ, АЗЕРИТЕ ГИ СМАЧКАХА, ПУТИН НЕ СМЕЕ ДА СЕ ОПРЕ НА ЕРДОГАН! МЪЛЧИ КАТО ФАМИЛИЯТА СИ ЗА СВЕТА СОФИЯ, ПРАВОСЛАВНИЯТ ЗАКРИЛНИК...
31
2
 
0
 
! Отговори
хехе преди 3 години
До Анонимен 30а така ...ВИНОВЕН ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО !Гениялен си бе !
30
1
 
2
 
! Отговори
хехе преди 3 години
До Анонимен 27кой ти каза че се пъна!просто анализирам ниското ниво на българската пропаганда !