Каспаров: Свободата на Навални зависи от Путин

Гари Каспаров е председател на "Обединен граждански фронт" в Русия
2 фев 2021 11:45, Ния Христова
71
Каспаров: Свободата на Навални зависи от Путин
Около 4000 души бяха арестувани. Докато си говорим много от тях са застрашени от криминални обвинения. Това каза Гари Каспаров, 11-кратен световен шампион по шах и председател на про-демократичната инициатива "Обединен граждански фронт" в Русия, цитиран от Bloomberg TV Bulgaria.
 
Има подадени сигнали, че този неделя са излезли много, много хора на улицата в руските градове. Никога досега не е имало толкова масови протести от началото на 90те насам, които тогава де факто станаха в Съветския съюз. И това беше истински шок за Путин, защото след обвинения на Навални за корупция. 
 
Има един прочут филм за многомилиардния дворец на Путин, който е най-гледания филм в YouTube днес, с над 100 милиона гледания.
 
Хората пълнят улиците, защото първо, искат да покажат подкрепата си за Навални, но по-важното е, че искат да пратят послание към Кремъл, че им е дошло до гуша от Путин. Но! Путин изгради много силен апарат за сигурност за тези 20 години и разполага с огромни средства за охрана на вътрешната сигурност в Русия.
 
Докато е на власт, не бих заложил Навални да бъде пуснат от затвора, да стане свободен човек.
 
Цялото интервю можете да гледате във видеото ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
9
 
4
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
Свобода и за Анджела Дейвис! По наше време кремълските слуги правеха митинги в нейна защита и ни промиваха главите по същия начин.
33
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съдят Навални че не се е подписал в полицията на 2 дати. Едната дата е когато Навални е бил в кома, а за втората дата адвокатът на Навални е предоставил болнични документи от болницата Шарите.
32
4
 
5
 
! Отговори
шах мат преди 3 години
а стига с тоя навални бе ! пишете нещо йоло , вечния протестиращ .
31
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди минути ТАСС разпространи че пред Мосгорсуд където съдят в момента Навални е задържан млад човек с пистолет. Явно става въпрос за провокация. Очаквам ТАСС скоро да распространи новината че младия човек е признал че оръжието му е дадено от американското посолство.
30
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
от къде на къде ще казват кое е вярно и кое не е от страстбург или от кого да си купим ваксини- или по0точно да чакаме и ако оцелеем да си купим от правилната фирмасамо и.д.иот може да мисли по този начинкато сте толков специалисти кожете какво казва съдът от страстбург когато в някой ъгъл на америка местен съд произнесе присъда дето засяга половината свят-ами нищо козируват защото правата им са по-малки и от най малкия съд в сащтоя съд си е маша на вашингтон
29
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Към 11 часа имаше задържани около 100 човека пред московски градски съд. Площадът пред съда е зает плътно от камионетки и полиция за да не могат да се събират протестиращи на него. Протестиращите са на тротуарите откъдето полицаите си избират кого да арестуват.
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
основен принцип но политикото но кроворшингтонако някъде се появи някакво икономическо или технологично развитие по светато да бъде унищожено - народите трябва да са луги на краваритезатова подкрепят и дават луди пари за скапване на много държавиразвитието на ислямизма след 60-те години изцяло е финансиран от краваршингтонкато средство за спиране на развититео на много държавиталибаните в афганистан получаваха нтай-съвременните им оръжия
27
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Хахаха"Или обвиненията срещу него не са верни ама явно са верни"Съда в Страсбург вече отсъди, че на Навални не е бил осигурен справедлив съдебен процес при осъдителните му присъди.Срещу това единственото, което русофилите имаха да кажат е, че Русия не признава съда в Страсбург!
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Надписа на снимката не съответства на съдържанието на материала. Путин е подложен на натиск от Байдън заради кибератаките
25
3
 
7
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
Какво толкова е станало Навалин са го закопчили ами ще го закопчаят щом е избягал от закона ще го съдят с ефективна присъда както е и по целия свят.Или обвиненията срещу него не са верни ама явно са верни. А и в БГ защо ББ не отговори какво се случва с човек който избяга от ословната си присъда и не се яви в съда на посочената дата какво ще се случи.
24
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 16Преди да започнеш да плещиш за "право" трябва да знаеш нещо по въпроса, а твоите познания от казаното от теб очевидно са нищожни. За в бъдеще се въздържай: никой няма нужда от мнението на един *** по въпроса като теб.
23
11
 
4
 
! Отговори
Точно така е преди 3 години
В диктаторските държави всичко зависи от диктатора. За да се прокара мост между 2 села в Русия, селяните няколко години пишат писма до Путин да им съдейства. След няколко години диктаторът намира време да задейства чиновническата машина и след 10 години диктаторът отчита пред народонаселението че е построил мост.
22
1
 
7
 
! Отговори
Знае се! преди 3 години
До по-простите писатели пишещи тук, без някога да са били читатели: г-да писатели, които предлагате да се спре СП-2, можете ли да прогнозирате какво ще е развитието и дали и колко е изгоден и този вариант за Русия. Защото Германия ще прехвърли голяма част от тежката си индустрия, която е голям консуматор на енергия, в Русия. И тези заводи завинаги ще останат в Русия. Русия печели във всички случаи, особено с новите си източници на ел.енергия. Ето защо е по-добре СП 2 да бъде завършен..
21
2
 
10
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 3 години
И този храненик Каспаров е жаден за власт за да може като Козирев и компания да разпродава богатствата на Русия на безценица. Ако имаше поне малко чест и достойнство в него и Навални, досега да бяха показали дворците на Горбачов, подарени му за националното предателство. Ето това е тема, а не измишльотините за един незавършен строеж.
20
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ами то половината свят още си мисли че българите сая организирали атентата срещу папатаама цяла година тръбиха американцитеи после като стана ясно че не са българите кво мълчат като бити гъ.зовеголеми са мръ.сници краваритеи ще си го получат
19
10
 
0
 
! Отговори
Байдън и Бойко да!!! преди 3 години
Според мен трябва да се откажем от руската газ и нефт веднага и да спрем руската централа в козлодуй която е като тая в чернобил и може да експлодира всеки момент!
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако зависеше от путин да са го застреляли отдавна. да се моли съда да не му даде максимума в колония защото там ще го претрепят реални престъпници дето колят хора за развлечение. да се моли на съдията
17
4
 
8
 
! Отговори
Герб-единица за тъпо преди 3 години
Хахаа...абе те показаха че вътре нищо не е завършено в т нар дворец,но гербоподобните *** едно си знаят,едно си лаят
16
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каспаров живее в САЩ. Защо не каже там, че съдбата на влезлите в капитолия зависи от Байдън. Тях ги заплашва от 15 до 20г. затвор, а Навални максимум 5г. И къде остана правото? Извършеното от Навални е престъпление в САЩ , всички страни от ЕС и Русия. Защо на него да се прави компромис. Или всички са равни пред правото, но някои са по-равни. Нормалният двоен стандарт.
15
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не закачайте Гари Пешката, човека и без това е на таблетки...Нещо психологическо в средна форма...Особено силно се разстройвал при споменаването "Пу" или "Ру".Не, не се шегувам!!!!!!Настина "Пешката" има пси-разстройство!