Как Путин се превръща от училищен хулиган в агент на КГБ?

Той изпраща свои колеги да проверят дали Людмила му е вярна
27 май 2021 16:23, Нели Христова
128
Как Путин се превръща от училищен хулиган в агент на КГБ?
Снимка: БГНЕС

Преди да стане президент на Русия, Владимир Путин е един от най-добрите агенти на КГБ. А преди да стане шпионин, той е просто едно бурно момче в училище. В своята документална поредица A Russian Spy Story, BBC разказва за първите стъпки на Путин в света на КГБ, както и за любовта му с Людмила.

"Той беше училищен гангстер и част от банда. Той беше много мъничък, но свиреп боец. Беше спасен от това да стане престъпник, благодарение на спорта. Треньорът му по джудо го измъкна от живота на улицата и го превърна в запален боец", разказва Алекс Голдфарб, съавтор на книгата "Смъртта на десидента".

"КГБ наблюдаваше кой се занимава с такива спортове в СССР. Путин не криеше, че иска да работи за тайните служби. Той мечтаеше да стане като литературния герой Макс Отто Фон Стиерлиц, за който се казва, че е руският Джеймс Бонд", казва Алекс Рахар, анализатор на Кремъл.

"Да питаш: "Помниш ли Стиерлиц?" в Русия, е все едно да питаш някого във Великобритания дали помни Джеймс Бонд", допълва Аркади Островски, автор на "Изграждането на Русия".  "Идеята на Стиерлиц в Seventeen Moments of Spring е да възхвалява съветския шпионин. Този филм беше изключително важен за Путин. Той е на 21 години, когато филмът тръгва по кината. Две години по-късно той се присъединява към службата, присъединява се към КГБ."

След като вече е пенсиониран шпионин, Владимир Якунин вече свободно може да говори за КГБ. В продължение на 20 години той е международен шпионин.

"Моето поколение е отгледано с много героични истории за Втората световна война и геройствата на малките деца по онова време, които са се борили срещу фашизма. Отгледани сме и с геройствата на офицерите от тайните служби", разказва той.

"За агента е било много важно, ако иска да има хубава работа, разбира се, да бъде оженен. Щастливо женен. Защото иначе никой не би му вярвал напълно, тъй като можеш да правиш свой собствен бизнес с други жени. Когато Путин среща бъдещата си жена, Людмила, той не й казва, че работи за КГБ, а и казва, че работи за полицията. Той я проучва, изпраща приятелите си при нея, които изявяват желание също да излизат с нея, но тя им казва: "Не, аз вече си имам приятел. Имам Владимир". Това е било достатъчно за него да се гордее с нея", обяснява Алекс Рахар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде Путин като си даде оставката, тогава го сравнявайте с Бойко.
57
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно тия дребните най-много скачат защото са комплексирани от ръста си. До момента в който не си намерят белята и не ги ступа някой. Путин се е ориентирал към бойните изкуства защото така си е избивал комплексите. Искал е да стане агент отново за да се доказва като голям мъж. И сега като президент стоварва комплексите си върху цяла Русия. Затова днешна Русия е нация от комплексари с големи оръжия и малки.. :)
56
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СпецаНа Путинчо чекмеджето е по-голямо от гардероб. Краде и с гъ-за си.
55
14
 
14
 
! Отговори
Спеца преди 3 години
Хайде сега Путин такъв , та онакъв !А Бойко от престъпник лежал в арестите на две европейски страни за кражби на коли , прогресирал до доносник на МВР и премиер , който създаде мащабна мафиотска мрежа , та наш Бойко е цвете , а Путин ....Срам нямате с долните си пропаганди!Истината се набива в очите, Путин работи за родината си , а Борисов за чекмеджето си!
54
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Егати "хулигана" с ръст 150 см и име на женски полов орган са го спуквали от подигравки и бой,
53
7
 
13
 
! Отговори
none преди 3 години
Типичен психопат
52
3
 
6
 
! Отговори
smoke_chiba_chiba преди 3 години
*** поработи върху общата си култура най-малко. Щирлиц а не Стиерлиц
51
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 15Ами те днесаджиите преписват наготово, общата им култура е като тази на тостер. Откъде очакваш да са чували за Щирлиц или "Седемнадесет мига от пролетта"?
50
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДОБЪР ПРЕЗИДЕНТ,СМЕЛ АГЕНТ,ДОБЪР ДИПЛОМАТ
49
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За пояснение на един господинчо путинофил ще изкоментирам защо Путин е неудачник. Не мога да кажа че си успял човек в живота или успял сред жените щом ти се налага да сваляш чистачката на офиса ти Кривонога родила му дъщеря (понастоящем една от най-богатите жени в Русия) за да задоволяваш мъжките си потребности.
48
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Какво става бе!-------------------------------------------------------------------------------------------- Берлинският пациент е забравен и отхвърлен, но защо вече втори ден няма новини за бандеровеца Потресевич. Циливилизованите комай вдянаха, че е безполезно да вият.
47
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Интересно тиквата от мутра как стана премиер"------------------------------------------------------ Мисирките все още гарнират статиите за Джитко Бибитков с официални негови снимки от кабинета му на "Дондуков" 1. Мисирката няма мозък и съвест. Управлява я стомахът.
46
7
 
8
 
! Отговори
Какво става бе! преди 3 години
За Навални трети ден - нищо! Серизно се притесняваме дали е ходил на тоалетна тия дни!
45
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като гледам дъщерите на Путин от Людмила изобщо не приличат на него, та още тогава се е провалил в проучването и кагебейските си функции. Но справедливостта ме задължава да спомена че синът му от Кабаева и дъщерята от Кривонога са одрали кожата на Путин.
44
5
 
5
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Най-големият патриот в света, който оня ден заедно с по-малка си брат Лукашенко показно освободиха от фашистко робство сгрешилия беларуски журналист и обърканата му руска приятелка!
43
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно тиквата от мутра как стана премиер или това няма значение за мисирките.
42
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Егати "ганкстера" ?!?! С това име на женски полов орган и ръст 145 см. е бил спукван от жестоки подигравки, то за това са и днешните му комплекси за величие.
41
10
 
8
 
! Отговори
Винкелот преди 3 години
Това че са го били в училище като "маче у дирек" не го прави хулиганин .
40
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен: "И аз имах състудент" - Явно състудента на твоя състудент е по-голям неудачник в живота...
39
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я дайте сега една сълзва история и за безгеъбначното Слипи Джо - само за сравнение, да знаем кой да ни е за пример!