Руски военни откриха огън по британски кораб в Черно море

Разрушителят навлязъл в руските черноморски води
23 юни 2021 15:28, Елка Василева
325
Руски военни откриха огън по британски кораб в Черно море
Снимка: архив, БГНЕС

Руски военен кораб е открил предупредителен огън срещу разрушителя от британския кралски флот HMS Defender, след като той е навлязъл в руските води на Черно море, а руски военен реактивен самолет е хвърли бомби по пътя му като предупреждение, заяви руското министерство на отбраната, цитирано от Интерфакс.

Британският военен кораб -разрушител е напуснал руските черноморски води, след като преди това е навлязъл на цели 3 километра (2 мили) на руска територия, посочва още Министерството на отбраната на Русия.

"Есминецът е бил предупреден, че ще бъде използвано оръжие, ако наруши границата на Руската федерация. Той не е реагирал на предупреждението, след което са били дадени предупредителни изстрели", се казва в съобщението.

Според Министерството на отбраната руски бомбардировач Су-24М е хвърлил четири осколочно-фугасни авиационни бомби като предупреждение по пътя на британския разрушител. След това британският кораб е напуснал руските териториални води.

Инцидентът е станал в северозападната част на Черно море, информира Интерфакс, цитирана от Ройтерс.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Христо Христов Четейки това трябва да се запиташ имало ли е стрелби на руснаци по време на техни учения (на около 65 километра) от мястото. Вместо това ти действаш като типичния жив мегафон и просто възпроизвеждаш опорките на Кремъл. Кво да правиш, съдба! :)))
188
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Червената черта Що бе, какво се е случило, та така си се наежил? Я кажи?
187
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това тенеке трябваше да го потопят - ще си гарантират спокойствие в региона поне за 20 години!
186
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До US Immigrant "които вместо да покажат реалният Кузнецов, навремето, показаха официално в нета 6-ти Американски флот. Тогава падна голям смях. Сега смехът продължава." В Русия нама как да разберат: мужиците си нямат идея какво ги лъже кремъл. Важно е да се виждат бойни кораби, пък какви са на кой са ... В България също, българските русофили фейк нюз от Кремъл по всяко време ще го попият. Ако Москва беше съобщила, че са го потопили тоя кораб и на това щяха да повярват. :)))
185
4
 
16
 
! Отговори
Червената черта преди 2 години
Американските папагалчета - защо ви увиснаха човките? Да ме мислехте че руснаците вечно ще отстъпват?
184
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мижибритания се правила на смела! Интересно! Те са такива само в прайд, а там са били соло.
183
9
 
2
 
! Отговори
Психиатър преди 2 години
До Анонимен 202 ---- Може би някои участници във форума ще се окажат прави, че има платени ***. Ако Русия обаче разчита на подобни папагали и/или им плаща някаква заработка, трябва да знае, че направената селекция съдържа най-неграмотната част от населението на България. ;)
182
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наглосаксите са получили разбираем дори и за тях сигнал! :)
181
2
 
6
 
! Отговори
На картата преди 2 години
в Кремъл ясно се вижда, че Русия граничи с Македония.
180
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Западните папагалчета - защо тъй жално и унило грачите? Края на хегемонията на запада прозира все по -ясно!
179
11
 
7
 
! Отговори
US Immigrant преди 2 години
Съчувствам на участващите в спора, който се върти около нереално събитие, стъкмено по поръчка на путинисти и разни други анархисти, които вместо да покажат реалният Кузнецов, навремето, показаха официално в нета 6-ти Американски флот. Тогава падна голям смях. Сега смехът продължава.
178
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Психиатър Ти нали си наясно, че задачката на русфилите по целия свят сега е да раздухват фейка на Кремъл? Само обърни внимание как няма реална логическа комуникация с русофилите и ще разбереш, че те не са нищо друго, освен едни живи мегафони: някой говори и те само го възпроизввеждат!
177
8
 
12
 
! Отговори
Тъпа брадва преди 2 години
Запада разбира само от силова аргументация. Сега натовските кораби ще заобикалят още от Бяло море!
176
7
 
5
 
! Отговори
РускиМалоумник преди 2 години
Намериха ли поне черната кутия на руското Су24? ОтАлкаша едва ли е останала някаква следа.
175
3
 
6
 
! Отговори
Психиатър преди 2 години
До Анонимен --- Добре е да се събудиш и ти! Не чети световната преса, а прочети официално публикуваните данни на Военното министерство на Великобритания и какво показва трасето на въпросния кораб, за да разбереш няколко неща: 1. Къде се е намирал кораба и в какви води е плувал! 2. Какви са били разговорите между руснаци и англичани. 3. Научи какво учение са провеждали *** на 65 мили разстояние в техни си води и какво са бомбили. Излишно е да ти казвам, че селфоните имат и камера.
174
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ! "Никой не може да заплашва военен кораб на НАТО дори това да е раша" Хубавото е, че никой не е заплашвал никакъв военен кораб. Руснаците пак са гледали някои стари кадри от учения на НАТО. :))))
173
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 192 ". на военните кораби викаш пълно с журналисти, които да следят кой какво и кога прави... :) ... Друг е въпросът, че световната преса е днешната пропагандна машина на елита управляващ света т.е. ако искат да не знаеш нещо няма и думичка да напишат, затова да се ваксинираш ако още не си... :)" Какви "журналисти" бе, приятелю? Според руснаците кораба е бил проследявана от въздух, вода и сушата. Ако имаше такова нещо руснаците ЛЕСНО щяха да дадат визуален материал. Къде е той?
172
1
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
леле!..Отговорих на "Путлеркапут" така:-"А на бюрата на президентите на Русия,Китай,Сев. Корея,Иран и другите,има бутони с надпис "САЩ","САЩ","САЩ",САЩ""...Добавих и още нещо,напълно безобидно,но о,ЧУДО!..Отговора ми СУБЛИМИРА под строгия поглед на АД-мина..( "Харесвам Мерседес!..Гоу гоу,гърл!" )
171
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вчера Украйна и Великобритания са подписали на борда на Дефендър меморандум за военноморско сътрудничество. Днеш Шойгу е решил да накоже Дефендър и е реазпространил фека че едва ли не мощните военоморски сили на Русия са потопили Дефендър край украинския нос Фиолент.
170
3
 
8
 
! Отговори
чакаме преди 2 години
Братският английски кораб в наше пристанище. Ще обгрижим екипажа по нашенски - измивайки нас**ни английски *** с либоф! Ех какви подвижни бани има нашата славна армия, прочули се чак до Афганистан!!!