Руски военни откриха огън по британски кораб в Черно море

Разрушителят навлязъл в руските черноморски води
23 юни 2021 15:28, Елка Василева
325
Руски военни откриха огън по британски кораб в Черно море
Снимка: архив, БГНЕС

Руски военен кораб е открил предупредителен огън срещу разрушителя от британския кралски флот HMS Defender, след като той е навлязъл в руските води на Черно море, а руски военен реактивен самолет е хвърли бомби по пътя му като предупреждение, заяви руското министерство на отбраната, цитирано от Интерфакс.

Британският военен кораб -разрушител е напуснал руските черноморски води, след като преди това е навлязъл на цели 3 километра (2 мили) на руска територия, посочва още Министерството на отбраната на Русия.

"Есминецът е бил предупреден, че ще бъде използвано оръжие, ако наруши границата на Руската федерация. Той не е реагирал на предупреждението, след което са били дадени предупредителни изстрели", се казва в съобщението.

Според Министерството на отбраната руски бомбардировач Су-24М е хвърлил четири осколочно-фугасни авиационни бомби като предупреждение по пътя на британския разрушител. След това британският кораб е напуснал руските териториални води.

Инцидентът е станал в северозападната част на Черно море, информира Интерфакс, цитирана от Ройтерс.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
11
 
5
 
! Отговори
! преди 2 години
Поредната провокация от страна раша. Тези действия от страна на Путиновият режим не трябва да остават без наказание. Никой не може да заплашва военен кораб на НАТО дори това да е раша. Време е светът да се обедини и да свали диктатора Путин както направи това с диктатора Садам в Ирак. Време е светът да освободи народите от путиновия гнет. Тези провокации от страна на раша трябва да бъдат най строго санкционирани и санкциите да са още по страшни, само така Путин ще си отиде от власт.
168
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Психиатър"световната преса щеше да бъде облъчена от записи на "реалното събитие"" - Честно казано време е да посетиш някой твой колега хахах ... на военните кораби викаш пълно с журналисти, които да следят кой какво и кога прави... :) ... Друг е въпросът, че световната преса е днешната пропагандна машина на елита управляващ света т.е. ако искат да не знаеш нещо няма и думичка да напишат, затова да се ваксинираш ако още не си... :)
167
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Понеже правите анкета, ето ви още една: Искате ли в Черно море да се водят бойни действия с ракети, мини, военни кораби и самолети? Искате ли докато си печете г*за да гледате как тези ракети летят? ДА + НЕ -
166
9
 
6
 
! Отговори
Психиатър преди 2 години
Никой никъде не е нахлувал. Нахлула е стандартна фалшива информация от боршовите ви бракя. Ако това се беше случило световната преса щеше да бъде облъчена от записи на "реалното събитие", а ... такива просто няма. Това прилича на обвиненията ви към Баце. Пръдня боя. ;)
165
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Славянски, широки души.Е, загублудил се караба, вместо да го арестуват, показали му пътя.Всъщност, какво прави този британски минец в Черно Море?
164
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
боже боже колко заблудени хора, а нашите управници продължават да крадат
163
4
 
4
 
! Отговори
До Акета преди 2 години
Ънетник. Плямпало.Айде върви нападай Русия.
162
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А за чий им е била тази провокация от страна на англичаните? Нито Русия нито Украйна са членки на НАТО, т.е. чиято и да е тази територия, те са нахлули нерегламентирано в чужди териториални води, което автоматично дава право на ответната страна да реагира.
161
11
 
7
 
! Отговори
Анкета преди 2 години
С оглед нападението над кораб на НАТО от Русия, одобрявате ли започването на военна намеса против Русия веднага?Да + Не -
160
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 181 --- Абе, анонимния! Измий си гурелите от очите, пий едно кааве за отскок и прочети и други издания - английски и български, за да си свериш часовника, преди да плещиш подкрепистки думи за събития, които никога НЕ са са случили... Какво става тука?! Някаква параноя ли се е разразила?!
159
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия британци са били дрогирани. Руснаците не е трябвало да ги обстрелват. Те натуфците не могат да се ориентират и често се губят.
158
5
 
6
 
! Отговори
Руска наглост преди 2 години
До Анонимен 181 Много си прав руснаците нямат никакво право да нарушават международно признатите граници на Крим но ги нарушават даже твърдят че прогонили от украински води и някакъв британски разрушител. Все едно Русия е извикана от Украйна да защитава украинските граници от НАТО.
157
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПроСоТо 179 --- Така думаха и за Кузялника, че с един выстрел и целият щатски флот отива на кино. Само че поне да не бяха показвали пожарникарските ЗИЛове на палубата, за да не им се смее целия нормален свят, а пушекът от комина на Кузя действително подейства плашещо на ангелизите, които се стресираха, мислейки че карабля на Матушката е пламнал.
156
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците са изстреляли няколко тона фекалии край Севастопол и англичаните са обърнати в бяг. Не е ясно дали изобщо има инцидент, но се получи добра захранка за гладното за руски военни сензации русофилство.
155
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой няма право да нарушава границите на чужда държава, без значение дали са морски или сухопътни. Но нищо особено не се е случило тук. Просто едни смотани англичани, измерващи във футове и мили с нулевите си познания по математика не са изчислили, че влизат в руски води и са предупредени по надлежния ред да се оттеглят. Единствения извод, който правя е че англичаните трябва да наблегнат на математиката в училищното си образование. И за Бога, да се научат що са километри, стига с тия крачки!
154
11
 
7
 
! Отговори
Няма как преди 2 години
Кръв ще плюятАлкашите преди да върнат откраднатите територии.
153
4
 
2
 
! Отговори
До 180 преди 2 години
Точно това имам предвид. Брежнев и той колко страхове бра в последните години на Рейгън когато вече го беше ударила деменцията.
152
5
 
7
 
! Отговори
Русия преди 2 години
Била кралица, станала Сралица.
151
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПроСоТо ---- Ти май бъркаш реални събития с нереални такива. То и укри изтребители бяха "видяли" в близост до сваления Боинг на Украина, но се оказаха, абсолютен фейк. Фалшификаторите от министерство на отбраната дори не се бяха погрижили да стиковат повърхността на земята със сателитните снимки. Абе, резил до резила.
150
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"САЩ И ГЕРМАНИЯ изграждат единен фронст срещу провокации на Русия в Украйна" Приятели, нали знаете какво значи това за Кремълския? :)))))