Путин се закани: Русия ще открие всеки враг и ще нанесе непредотвратима атака

Думите на президента идват след инцидента с британски кораб в Черно море
Обновена: 26 юли 2021 08:52 | 26 юли 2021 08:48, Петя Славова
77
Путин се закани: Русия ще открие всеки враг и ще нанесе непредотвратима атака
Снимка: Bloomberg L.P.

Руският флот може да открие всеки враг и да нанесе "непредотвратима атака", ако е необходимо, заяви президентът на Русия Владимир Путин, седмици след като британски военен кораб разгневи Москва, преминавайки покрай полуостров Крим.

"Способни сме да открием всеки подводен, надводен, въздушен десант и ако е необходимо, да нанесем безпрецедентен удар срещу него", каза Путин по време на парад на флота в Санкт Петербург.

Думите му са след инцидент в Черно море през юни, когато Русия заяви, че е изстреляла предупредителни изстрели и е хвърлила бомби по пътя на британски военен кораб, за да го изгони от водите на Крим, предаде BloombergTV.bg.

Великобритания отхвърли изказа на Русия за инцидента, като заяви, че смята, че всеки изстрел е предварително обявено руско "оръжейно учение" и че не са пуснати бомби.

Русия анексира Крим от Украйна през 2014 г., но Великобритания и по-голямата част от света признават полуостров Черно море като част от Украйна, а не Русия.

Миналия месец Путин заяви, че Русия е могла да потопи британския военен кораб HMS Defender, обвинен в незаконно навлизане в териториалните води, без да започне Трета световна война и каза, че САЩ са изиграли роля в "провокацията".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Владимир Путин: "Сценарий, при който Украйна ще бъде превърната в напълно враждебна към страната ни държава, когато военната инфраструктура на НАТО е разположена на нейна територия, е неприемлив за Русия. И тези, които правят така, трябва да разберат, че арсеналът от действия на Русия в отговор включва, наред с други неща, военни мерки. В същото време е възможно определени стъпки на Русия да бъдат превантивни".
37
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Язък----------------------------------------------------------------------------------------------------------- Бих внесъл леко уточнение. Първата руска държава се нарича Новгородска Република със столица наричана от руснаците Господин Великий Новгород.
36
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Владимир Путин в своята статия "Русия и Украйна - един народ", заяви, че всеки опит за насилствено асимилиране на руско население където в съответна държава, ще се разглежда от Русия като използване на оръжия за масово поразяване на руска територия със съответното право на отговор (според военната доктрина на Русия ядрен удар е легитимен при всяка заплаха за националната сигурност на Русия).
35
3
 
7
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
До АнонименАтила е българския владетел обединил скити и сармати в единна империя. Бил е вожд на най голямото българско племе Оногондури. Гърци и Латини не са могли да произнасят тази сложна и дълга дума и тя се е превърнала в Хуну за по лесно. Те западняците и днес така правят. А през 5 век руснаците не са били планувани даже. Справка "Именника на българските владетели". Разбирасе истината за БГ се крие и унищожава методично от началото на 18 в. Фанариоти, Руснаци, Сърби, Румънци и СРМовци.
34
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Степните руски варвари са унищожили и изклали до последния човек Волжка България - великата държава на р. Волга, която спира монголците и побеждава най-великия генерал на Чингис Хан - Субутай. Единствената държава нанесла поражение на монголците в този период. Но техните роднини руснаците си отмъщаваг като я сравняват със земята.
33
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За първи път Москва заведе дело в съда в Страсбург срещу друга държава. За ответник бе посочена Украйна. Насилственото завземане на властта, терорът на Майдана в Киев и в Дома на профсъюзите в Одеса, избухването на гражданска война, дискриминацията срещу руснаците - това са основните точки на обвинения, пред които съдиите от ЕСПЧ трудно ще затворят очи.
32
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вместо да защити Европа и нейното наследство, да обезпечи свободното развитие на народите в Европа, самият Европейски съюз се превръща в източник на проблеми, безпокойства и отсъствие на безопасност. Евросъюзът се превръща в инструмент на радикални сили които се стремят да извършат културна и религиозна трансформация - унищожение на европейските традиции и създаване на единна европейска държава.
31
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СССР като цяло беше в тежест за Русия. Какъв актив са тези територии, като първо - бяха по изостанали и трябваше да се провежда социална политика за тях, и второ - повечето ресурси бяха на територията на Русия. Геополитическите предимства бяха по-малко от недостатъците. Русия ще си върне териториите на които има руско население както Донбас и Осетия, а останалите да се присъединяват към когого си искат.
30
13
 
4
 
! Отговори
А "вътрешния вр преди 2 години
Вовата да беше казал дали НАТО му е виновно, че потребителската инфлация в толкова "силната" руска икономика натиква в мизерията вече над 70% от населението според руското издание "Комерсант" - вече не си позволяват не само развлечения и нови дрехи, а и някои хранителни продукти. При такива чутовни успехи след 20 години на власт трябва да засили още истериката "Всички са ни врагове, всички са ни виновни".
29
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Дедо Ванчо - НАТО защо не го освободи Крим и не го върне на Украйна? Нали Русия е бедна и изостанала?
28
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За какво са и на Русия днес бедните Украйна или Молдова например, или който и да е от бившите на СССР? Когато притежава военни технологии с които може да се защити ефективно и да унищожи ЕС и САЩ за часове без да се нуждае от бившите си сателити? Да смени нестабилността около границите, с нестабилност вътре в страната? Там където има руско населени ще си върне териториите, останалите да се присъединяват ако искат и към САЩ.
27
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България дори не направи и най-малкия опит да се договорят с режима в Брюксел и да поискат примерно договор за безвъзмездна годишна субсидия от ЕС от 300-400 милион евро годишно докато потече евтината алтернативна американска газ, не! спряха Южен Поток ей така за нищо - дълбоко наведени пред господарите.
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След пускането на Северен поток 2 Русия, Германия и Австрия стават основните играчи на пазара на енергия в Европа.
25
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Западни инвестиции, съвместни проекти и западни технологии (разрушете си икономиките а после си развийте сами технологии, до тогава купувайте наши стоки) за 30 години така и не видяхме, но за това пък имаме американски военни бази а Черно море гъмжи от натовски военни кораби, вече е опасно да отидеш на море.
24
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А врагът с партиен билет открихте ли го товариш Путин ?
23
4
 
6
 
! Отговори
до 27 преди 2 години
Дори да е така, е по-добре отколкото да е руски и под украинска окупация, както беше досега.
22
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крим е руски. А поддръжката на рекетите в Крим, с които Русия може да за минути да унищожи американските бази в България, струва 10 пъти по-евтино от който и да е руски шпионин в България, при това там и без това няма какво да се шпионира, всичко което се случва в американските бази така и така се следи от сателит.
21
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От "Реалността" и "Историк" лъха на подла и неблагодарна ивоинджевщина.
20
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За руска държава може да се говори едва по времето на Петър Първи. Руски сатрап, който се опитва да наложи западни порядки върху степните варвари. Безуспешно. Рязал им е брадите, но те са пораствали отново. Брадата е много важна за мyжикът, с нея той си бърше лицето след ядене.
19
10
 
6
 
! Отговори
Дедо Ванчо преди 2 години
До: номер 25 Крим и сега е украински. Под руска окупация.