Русия е прехвърлила кръвни банки към границата си с Украйна

Това засилва опасенията на САЩ от възможна инвазия
28 яну 2022 21:45, Александър Попов
130
Русия е прехвърлила кръвни банки към границата си с Украйна
Снимка: БГНЕС

Русия е прехвърлила кръвни банки към границата с Украйна, което засилва опасенията на САЩ от възможна руска инвазия на Украйна, предаде Ройтерс.

Доставянето на кръв и други медицински материали, нужни за лечение на ранени, е ключов индикатор за военната готовност на Москва, заявиха пред Ройтерс трима американски представители.

По думите на сегашни и бивши официални представители на САЩ има конкретни индикатори, като например доставките на кръвни банки, които са от решаващо значение, за да се определи дали Москва наистина е готова да нахлуе, ако руският президент Владимир Путин вземе решение за това.

Разкритието на пожелалите анонимност американски източници за кръвните засилва опасенията на САЩ, че струпването на над 100 000 руски войници по границата на Русия с Украйна може да е подготовка за нахлуване, отбелязва Ройтерс.

Още по темата
Пентагонът и преди е съобщавал, че струпването на руски войски в района се съпровожда и от осигуряването на "медицинска поддръжка". Разкритието за доставките на кръв обаче е подробност, която според военни експерти е много важна, за да се установи степента на руската готовност.

"Това не означава непременно, че ще има ново нападение, но без това то поначало не може да бъде извършено", каза Бен Ходжис, пенсиониран американски генерал, който сега работи в изследователския институт Център за анализ на европейската политика.

Засега руското министерство на отбраната не е отговорило на писмено запитване на Ройтерс за коментар.

Говорител на Белия дом не пожела да коментира, но изтъкна многократните публично отправени предупреждения от САЩ за руската военна готовност.

Пентагонът отказа да коментира, тъй като става дума за оценка на разузнавателни данни.

Тримата американски официални представители, които говориха за доставките на кръв, не пожелаха да уточнят кога САЩ са засекли прехвърлянето им към частите по границата с Украйна. Двама от тях обаче казаха, че това е станало през последните седмици.

"Господин Путин също може да постъпи правилно", добави той. "Няма причина тази ситуация да прерасне в конфликт. Той може да избере да я деескалира. Той може да нареди на своите войски да се изтеглят."/БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още по темата: УкрайнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
7
 
! Отговори
и кой каза??!! преди 2 години
-Ноември!... - Декември!... - Януари!... - Февруари!... -Март!... - ААААА!!!! :):):)-22-ра! -23-та! -24-та! -25-та! .... -3186-та! 3187-та! ... УУУУУУ!!!
14
9
 
14
 
! Отговори
О, божке преди 2 години
Тези от Авганистан губят мъжете си в безсмислени войни, ако изключим Втората де, където е пълна касапница и дават 27 млн жертви. От '78, после двете чеченски, където кавкаците взривяваха цели камиони пълни с новобранци, до Сирия, са един донор на смърт. Жените им са два пъти повече от мъжете и се чудят къде да избягат вече от мизерията, но те пак за война се стягат. Какво да ги правиш, монголците от векове друго не знаят.
13
9
 
12
 
! Отговори
Безумието преди 2 години
...на агресията ще приключи с много жертви на обигновените хора. Путин ще си е в бункера. Но ти- не!!
12
7
 
13
 
! Отговори
Мижи да те лажем преди 2 години
"Тримата американски официални представители, които говориха за доставките на кръв, не пожелаха да уточнят кога САЩ са засекли прехвърлянето им към частите по границата с Украйна." - Някой вярва ли вече на 'хайли - лайкли' измислици?
11
0
 
2
 
! Отговори
Ми5 преди 2 години
Политика на Силата или политика на Добронамереността и Любовта и Уважението към всеки и дори към по- малкия???? Кое избирате Вие???
10
8
 
12
 
! Отговори
Да не забравяме, че преди 2 години
Американците са се самопоканили в Сирия без да дават обяснения!
9
10
 
19
 
! Отговори
Каубои и индианци преди 2 години
Америка прави всичко по силите си... че мира между Украйна и Русия да не се случи!
8
12
 
18
 
! Отговори
Да не забравяме, че преди 2 години
Руската държава има купена собствена българска земя около Камчия. Утре ще има Независима Камчийска Република и Черно море - вътрешно руско езеро, което е мечта още от Екатерина Велика. Не знам защо подкрепяте руската инвазия в Донецк и Луканск? Може да сме по- малки, но уважението към по- малките и по- слабите трябва да е МОРАЛЪТ НА 21 ВЕК И НА БОГ!
7
6
 
19
 
! Отговори
Типично американско преди 2 години
"Разкритието на пожелалите анонимност американски източници" Същите източници още търсят оръжията за масово унищожение в Ирак ....
6
4
 
5
 
! Отговори
Нетфликс Марвел преди 2 години
А вампири от дневниците на вампира прехвърлила ли е? А върколаци, батмани, джокери, капитан немо, хълк и останалите на марвел?
5
7
 
12
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
Без мобилизация няма Война, ако Уктайна мислеше, че ще бъде нападната от болшевишките Зверове, то тя щеше да нареди поне частична мобилизация, а такава няма , колкото и да се пените руски балалайки
4
5
 
16
 
! Отговори
Путин преди 2 години
...ще инициира война, защото има огромна нужда от това. В противен случай ще стане СМЕШЕН. ФАРС НАМЕСТО ВОЙНА ЗА НЕГО Е = НА ПОЛИТИЧЕСКА СМЪРТ. НЕ СЕ САМОУСПОКОЯВАЙТЕ.
3
11
 
5
 
! Отговори
Дедо Мъди преди 2 години
Щом доставянето на кръв и други медицински материали, нужни за лечение на ранени, е ключов индикатор за военната готовност на Москва, значи НАТО трябва да прати каки и либерални гейове да посрещат морпехите!
2
6
 
4
 
! Отговори
БАИ ШИЛЕ преди 2 години
КАК СЕ НАРИЧА СТРЕСИРАНА КРАВА ,,,,ЛУДА КРАВА
1
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кръвен данък Девшерме за Турция .Казах