Русия наложи контрасанкции на Евросъюза

ЕС: Решението е лишено от всякакво правно основание
29 яну 2022 09:17, Елка Василева
262
Русия наложи контрасанкции на Евросъюза
Снимка: архив, БГНЕС

Русия разшири списъка си с граждани на Европейския съюз, на които се забранява влизането на територията на страната. Това съобщиха от руското министерство на външните работи.

В официалното съобщение на дипломатическото ведомство се посочва, че става дума за ръководителите на отделни частни военни компании, които действат в различни райони на света и които “не предизвикват алергия у брюкселските чиновници”.

В списъка са включени представители на силовите структури и на органите на законодателната и изпълнителната власт на някои страни членки на Евросъюза.

Според Русия те носят лична отговорност за прокарването на антируска политика и насаждането на мерки, които нарушават законните права на рускоезичните жители и медии на територията на съюза. Съответната нота, в която са посочени конкретните имена, е изпратена в представителството на Европейския съюз в Русия, предаде БНР.

От руското министерство на външните работи подчертават, че решението се основава на принципа на взаимност.

Решението на Русия да въведе забрана за неизвестен брой представители на страни-членки от ЕС да влизат в страната е лишено от всякакво правно основание и ще получи съответен отговор, се казва в изявление на Европейската служба за външна дейност.

От службата осъждат решението и добавят, че Русия продължава да подхранва напрежението в Европа, вместо да работи за деескалация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още по темата: РусияЕСконтрасанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И мен да ме пишат в забранените. И без това у майката не смятам да ходя. На село е по читаво
187
23
 
12
 
! Отговори
до 211 преди 2 години
А в центъра на Москва е изложена мумията на най-известния гей сифилистик и руснаците се редят на опашка да му се кланят.
186
1
 
12
 
! Отговори
хъхъхъхъ преди 2 години
Тук в коментарите, някакъв тъжен индивид пише ли пише кой бил гей...сто коментара изписал... човек ще каже, че го е яд, че не му пускат не само жените, ами и мъжете...
185
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Латвийски министър призна, че е гей, Брюксел го приветства ...
184
3
 
13
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Русия ТРЯБВА да помогне на Украйна да изпълни Минските споразумения, също както помогна на Османската империя да изпълни решенията на Истанбулската конференция от 1876г. и да има България.
183
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ксавие Бетел стана първия открит министър-председател в историята на Люксембург през 2013. Той сключи брак със съпруга си две години по-късно
182
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Herr Muller "Освен това не мога да разбера какво толкова ви интересуват гейвете и лесбоските." Аз ще ти кажа какво ги "интересува". Хора с ниско самочувствие имат нужда да мачкат другите, за да се чувстват по-добре/пълноценни.
181
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Томас Нойвирт, известен със сценичното си име Кончита Вурст, е австрийски певец и драг кралица. Образът на жена с брада е създаден от Нойвирт през 2011 г. Той е победител в конкурса за песен Евровизия 2014 в Копенхаген.
180
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новосформираното германско правителство, оглавявано от Олаф Шолц, създаде нов пост в изпълнителната власт комисар за приемствеността на сексуалното и половото разнообразие.Позицията беше заета от 42-годишния Свен Леман, който е член на Зелените
179
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гей стана шеф на сухопътните войски на САЩ Сенатът на САЩ утвърди кандидатурата на 47-годишния Ерик Фанинг за секретар на сухопътните войски, предаде Би Би Си.
178
10
 
6
 
! Отговори
Herr Muller преди 2 години
Освен това не мога да разбера какво толкова ви интересуват гейвете и лесбоските. Явно живеете сред подобни. Моите приятели са женени с деца и даже внуци. Всички сме стрейт и ни дреме на ония работи кой се е изпедерастил и коя се е олезбиянствала. Има нещо сбъркано в България.
177
9
 
5
 
! Отговори
Herr Muller преди 2 години
До Анонимен 185 --- Тези апологети, които перманентно лансират живота в Блатная, да идат там и да поживеят там! Посетих наскоро Матушката. Смених 100 паунда за руски карбаванцы, въпреки че имах намерение да сменя 1000, но за четиицифрената сума трябваше да имам празен куфар за да събера рубляците. Иначе, паундите вървят, доларите, еврото и по-рядко швейцарските франкове. Излишно е да ходиш по разни чейндж бюра или банки, а и западните банкови карти са ОК на ATM в Москва и 'Свети Сталинград'.
176
6
 
5
 
! Отговори
Смятай преди 2 години
Близо една трета от поколението на Милениума в САЩ се идентифицира като ЛГБТ, предава DailyMail. Изследването е направено в Християнския университет на Аризона.
175
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Френският министър по европейските въпроси Клемент Бон обяви, че е гей и планира да посети така наречената "зона без ЛГБТ" в Полша, за да подкрепи местните активисти.
174
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Православие и морално семейни ценности, срещу кръвосмешение и антихрист
173
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
196 мюлер а преди как беше , преди да те изтрият, как си знаех че аризонската поръчкова чебурашка се е скатала и пише фобските коментари пълни с лъжи и съчинения по опорки
172
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Herr Muller "Русия е прекрасна държава за секс туризъм" Да не преувеличаваме. В Русия има ЕПИДЕМИЯ от СПИН, а туризма им е на светлинни години зад качественото обслужване. Единственото хубаво е, че е много евтино за европейците, но то и в Тайланд е евтино (а качеството е в пъти по-високо).
171
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 193 Такива са най-убедителния довод за състоянието на симпатизантите на една определена държава: на всеки ъгъл им се привиждат конспирации да компрометират великата им опора Русия. Даже не смеят да проверят, дали това, което си им написал е вярно, камо ли да са го видели с очите си и да пишат от собствен опит. Даже в Пятерочка взе да им става скъпо на руснаците.
170
8
 
4
 
! Отговори
Herr Muller преди 2 години
Русия е прекрасна държава за секс туризъм, но ако някой е решил да се настани постоянно, сиреч Имигрира в Матушката, то преди да го направи, консултацията с водещи психиатри е повече от задължителна, а и като гледам няма опашки от мераклии за визи пред консулските отдели в чужбина или в България.
169
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 188 "186 от никъде не си върнал, вчера беше пак тук онзи ден също." Провери цените в Пятерочка, което е най-евтините вериги магазини там. :) Може и да отрезнееш.