Русия наложи контрасанкции на Евросъюза

ЕС: Решението е лишено от всякакво правно основание
29 яну 2022 09:17, Елка Василева
262
Русия наложи контрасанкции на Евросъюза
Снимка: архив, БГНЕС

Русия разшири списъка си с граждани на Европейския съюз, на които се забранява влизането на територията на страната. Това съобщиха от руското министерство на външните работи.

В официалното съобщение на дипломатическото ведомство се посочва, че става дума за ръководителите на отделни частни военни компании, които действат в различни райони на света и които “не предизвикват алергия у брюкселските чиновници”.

В списъка са включени представители на силовите структури и на органите на законодателната и изпълнителната власт на някои страни членки на Евросъюза.

Според Русия те носят лична отговорност за прокарването на антируска политика и насаждането на мерки, които нарушават законните права на рускоезичните жители и медии на територията на съюза. Съответната нота, в която са посочени конкретните имена, е изпратена в представителството на Европейския съюз в Русия, предаде БНР.

От руското министерство на външните работи подчертават, че решението се основава на принципа на взаимност.

Решението на Русия да въведе забрана за неизвестен брой представители на страни-членки от ЕС да влизат в страната е лишено от всякакво правно основание и ще получи съответен отговор, се казва в изявление на Европейската служба за външна дейност.

От службата осъждат решението и добавят, че Русия продължава да подхранва напрежението в Европа, вместо да работи за деескалация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още по темата: РусияЕСконтрасанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
2
 
3
 
! Отговори
Умни умнии преди 2 години
Лидерът на Свободната демократическа партия - либерали (СвДПЛ) Гидо Вестервеле и неговият гей партньор са новата "двойка във властта" в Германия, пише германският вестник "Билд", цитиран от Асошиейтед прес.
167
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 189 Поръчкови малоуми мислещи се за нещо, натрапващи лъжи и тъпотии. Кое е лъжа от това което съм написал. Не съм ходил във финландия и т.н. Злобата ще те изяде. Просто написах това което видях. А ти се разпени и плюеш. Когато не ти оттърна - веднага са пэръчкови малоумия. Стига си се излагал. Отиди и виж.
166
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Русия не и трябват ***. Кончитките да седят в на грант в дневник.
165
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
188 искаме метан от луната и хелий 3 на бил клинтън от полата на моника.
164
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Край. Гетото обяви, че вече няма да пуска високоинтелигентни, образовани и богати граждани вътре. :))))
163
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
186 от никъде не си върнал, вчера беше пак тук онзи ден също. През ден си съчиняваш , минслата седмица беше във финландия. Същия си като АнонимеН. Врещиш тук за няколко цента. Поръчкови малоуми мислещи се за нещо, натрапващи лъжи и тъпотии.
162
10
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ВОДИ СЕ ДОГОВОРКА С КАТАР ДА ЗАМЕНИ ИЗЦЯЛО ГАЗА ОТ КОМУНДЕЛИСТАН ЗА ЕС! И В МОМЕНТА ТОВА Е ИЗГОДНО ЗАРАДИ БЕЗУМНО СКЪПАТА ЦЕНА КАЧИЛА СЕ НАД 4 ПЪТИ ЗА 1 ГОДИНА! КАТАР ИМА НАЛИЧНИ ДОСТЪПНИ КОЛИЧЕСТВА ГАЗ КОЛКОТО КОМУНДЕЛИСТАН КЪМ МОМЕНТА И ДАНО ЕС СЕ ДОГОВОРИ СКОРО С НЕГО! КОРАБИТЕ КОИТО ЩЕ ГО ПРЕКАРВАТ СА ОГРОМНИ! КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ДОКАЗА, ЧЕ НЕ Е НАДЕЖДЕН ПАРТНЬОР!
161
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 70Ние тук в ЕС им се репчим,а те си живеят. Щом казваш. Върнах се от Москва есента. Сиренето в магазина - масовото е около 500 рубли и е отврат, нормалното е около 700-750 рубли. Обикновените колбси тип кучешка радост около 450 -500 рубли, свестните коло 800 рубли. Бутилка Финландия - 1200 рубли, Уиски - 2000 рубли. Кафе и минерална вода - 120 рубли. Заплати - минимална 14 000, средната в градовете около 60 000. да не ти говоря за наемите и т.н. 1 рубла - 0,02 лв. Смятай стандарта
160
5
 
10
 
! Отговори
:) преди 2 години
Жалкариии...все едно Албания да обяви санкции...никой не ходи при вас бе азиатски ***...
159
8
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
КОМУНДЕЛИСТАН ДА ПРЕУСТАНОВИ ПРОДАЖБАТА НА ГАЗ ЗА ЕС НЕЗАБАВНО! ИНАЧЕ СА ЖАЛКИ И СМОТАНИ! ЕС ДА ЗАМЕНИ ГАЗА ОТ КОМУНДЕЛИСТАН ИЗЦЯЛО С ВТЕЧНЕН ГАЗ ПО-ЕВТИН Е
158
11
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ТРЯБВА ДА СПРЕ ДА ПРОДАВА ГАЗ НА ЕС НЕЗАБАВНО!!! ИНАЧЕ САНКЦИИТЕ СА МИЖИ ДА ТЕ ЛАЖЕМ И ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ!
157
12
 
19
 
! Отговори
0 преди 2 години
Достатъчно е Русия да затвори кранчето на газта и с ЕС е свършено.Но руснаците не са глупави.Знаят,че краварите точно това искат.Нямам обяснение защо ЕС се управлява от глупави хора.
156
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Братя руснаци! Отмъстете за племената занго, бома, фарора и улан от остров Тамбукту, унищожени от американските империалисти заедно с острова в края на ВСВ! Карарам! Карарам! Хе - хо!Пакеги гена нанай биля!
155
4
 
17
 
! Отговори
Мьоньо преди 2 години
Русия преди всичко трябва да помогне на Америка да си седне на гъзъ така че престане да досажда на целия свят.
154
4
 
6
 
! Отговори
Ганио преди 2 години
Когато нямаш нищо и си гол и бос какви санкции можеш да сложиш на Домусчиев или Пеевски те ти пример
153
7
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Русия ТРЯБВА да помогне на Украйна да изпълни Минските споразумения, сащо както помогна на Османската империя да изпълни решенията на Истанбулската конференция от 1876г. и да има България.
152
1
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
До Анонимен-176----Нещо напоследък обратно излиза
151
4
 
12
 
! Отговори
Мьоньо преди 2 години
Русия може без ЕС. Да ще има трудности, но може. Хитлер го научи това по трудния начин.
150
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евро съюза ще си го премести. ЕС може без Русия, Русия не може без ЕС.
149
4
 
9
 
! Отговори
Мьоньо преди 2 години
Около тридесет милиона селяни и граждани на Америка в момента живеят от социални помощи. После не се чудете, защо никой не ще да ходи там.