Русия наложи контрасанкции на Евросъюза

ЕС: Решението е лишено от всякакво правно основание
29 яну 2022 09:17, Елка Василева
262
Русия наложи контрасанкции на Евросъюза
Снимка: архив, БГНЕС

Русия разшири списъка си с граждани на Европейския съюз, на които се забранява влизането на територията на страната. Това съобщиха от руското министерство на външните работи.

В официалното съобщение на дипломатическото ведомство се посочва, че става дума за ръководителите на отделни частни военни компании, които действат в различни райони на света и които “не предизвикват алергия у брюкселските чиновници”.

В списъка са включени представители на силовите структури и на органите на законодателната и изпълнителната власт на някои страни членки на Евросъюза.

Според Русия те носят лична отговорност за прокарването на антируска политика и насаждането на мерки, които нарушават законните права на рускоезичните жители и медии на територията на съюза. Съответната нота, в която са посочени конкретните имена, е изпратена в представителството на Европейския съюз в Русия, предаде БНР.

От руското министерство на външните работи подчертават, че решението се основава на принципа на взаимност.

Решението на Русия да въведе забрана за неизвестен брой представители на страни-членки от ЕС да влизат в страната е лишено от всякакво правно основание и ще получи съответен отговор, се казва в изявление на Европейската служба за външна дейност.

От службата осъждат решението и добавят, че Русия продължава да подхранва напрежението в Европа, вместо да работи за деескалация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още по темата: РусияЕСконтрасанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
2
 
10
 
! Отговори
ъцз преди 2 години
и един пресен пример САЩ ще преговарят с Катар за да осигурят газ за ЕС.... :D Браво бе тези от ЕС на какъв етап ще се включат в преговорите? Количества и цени кой ще ги договори пак ли САЩ :D
147
3
 
13
 
! Отговори
ъцз преди 2 години
че тези от ЕС са тотално несъстоятелни е ясно на всички...То това е и причината Путин да отправя исканията си директно, към САЩ. Защо да се занимава с ЕС след като от ЕС нямат собствено мнение и винаги слушат, каквото им заповядат от САЩ...
146
9
 
7
 
! Отговори
Джо преди 2 години
Дреме им на руснаците колко има в хазната - мизерни заплати, скъпотия и външни клозети, това е РФ. И плащат милиони данък на чеченците.
145
8
 
9
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
До Джо ... рускините ако поскъпнат никой няма да си пазарува услугите им ... просто пазарна икономика товарищ и наташките ще трябва да си намерят място в нея ... !!!
144
8
 
11
 
! Отговори
Мьоньо преди 2 години
Калеко, в момента руската държавна хазна има около 650 милиарда евро суха пара. Америка ако иска да има толкова пари В БРОЙ трябва един месец сигурно да си пусне печатните преси. Та как мислиш, кой ще издържи по-дълго на икономически санкции?
143
8
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Русия ТРЯБВА да помогне на Украйна да изпълни Минските споразумения!
142
5
 
8
 
! Отговори
Европеец преди 2 години
Така се притесних от руските санкции, че леееекинко си го преместих в другия крачол.
141
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Джо Дали няма ела лятото на Ахелой и в Поморие :)) ХА ХА ХА ХА
140
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха ха ха! Сега Урсула няма да може да посещава дачата с в Баравиха, а Макрон апартаментите в москва! Смех
139
7
 
5
 
! Отговори
Джо преди 2 години
Ха ха, няма вече евтини рускинки за ЕС. Мъка
138
7
 
12
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Едно си пу.тя знае едно си бае, този дето е затънал до уши в тресавището на сибирската клоака показва юмрук вместо да протегне ръка за да се хване нещо ... като иска да налага санкции да спре газът по северен поток за да секнат постъпленията от евра в касичката на бензиноколонката и после сам да си стъкми постелята в мавзолея на Ленин ... !!!
137
7
 
7
 
! Отговори
Мьоньо преди 2 години
Каквото почукало, това се обадило. Сега на американците ще им се наложи да се запознаят със закона "СУ-35СМ".
136
5
 
7
 
! Отговори
Мьоньо, мьоньо, преди 2 години
а задунайците в Блатная са ангели небесни. Хеля джуджетните такива с рогца.
135
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре де нали четвъртия райх взе източна Европа като си мислеше че икономиката е блиц криг ? Е сега е време Русия пак да се върне източна Европа като през ВСВ ;) Като изчезне населението на България Украйна Румъния и Прибалтика кво ще стане със земята ? Трябва да я вземе Русия щото четвъртия райх я опустошава и не може да развие цивилизация на нея ???????? Историята просто се повтаря . Няма да стане нещо по различно от виденова икономика в ЕС ;)
134
2
 
11
 
! Отговори
точно преди 2 години
До Татул, Като четох статията и особено края и се сетих за трети закон на Нютон. Как едните налагат санкции, а след това говорят, че другите нямат право да отвърнат със същото. Каквото повикало, такова се обадило!
133
4
 
20
 
! Отговори
Мьоньо преди 2 години
САЩ, като бомбардираха Косово, на кой точно международно признат закон се опираха. Закона "Ф-16" или "Ф-15" се казваше по-точно?
132
10
 
18
 
! Отговори
Мьоньо преди 2 години
"САЩ е една клоака в очите на света, символ на злото, лъжата, разбойничеството, лицемерието оплетени в безгранична арогантност!". Публикувано от Градимир Йосифоски. Ето това е истинско мнение на света В МОМЕНТА за американците.
131
3
 
23
 
! Отговори
Татул преди 2 години
Айде бе, нямали основания. Тези не са ли ходили на училище. Да за чували за законите на Нютон. 1 ви закон. Всяко тяло запазва състоянието си на покой или на равномерно и праволинейно движение дотогава, докато външна сила не го изведе от това състояние. 2 ри закон. Сила, действаща на системата отвън, води до ускорение на системата. 3 ти закон. Всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие.
130
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мьоньо, по време на разговорите в министерството на външните работи на Русия, най-вероятно деликатно са й припомнили проделките, които е вършила, когато е пребивавала в съветския пионерския лагер край Одеса.
129
5
 
5
 
! Отговори
Мьоньо преди 2 години
Вие *** имате някаква странна мутирала фиксация върху Путин. Защо, не мога да разбера.