Сателитни снимки показват войски край границата на Беларус с Украйна

Това става в навечерието на руски учения
127
Сателитни снимки показват войски край границата на Беларус с Украйна
Снимка: БГНЕС

Сателитни снимки на частна американска компания, публикувани днес, показват подробности от военни маневри на границата на Беларус с Украйна в навечерието на съвместни военни учения, обявени от Москва и Минск, които НАТО нарече най-голямото военно разполагане в Беларус от Студената война насам, предаде Ройтерс.

Русия и Беларус потвърдиха, че в периода 10-20 февруари ще проведат съвместните учения "Единна решимост 2022", целящи отработване на отблъскване на атака.

Русия даде някои подробности за ракети и бойни самолети, които изпраща за участие. Новото военно разполагане и планираните учения стават в момент, когато напрежението между Русия и Запада е високо заради руското струпване на войски близо до границата с Украйна.

Западни държави обвиниха Русия, че се готви да нахлуе в Украйна, а Москва отрича да има такива планове.

Снимките от базираната в САЩ "Максар текнолъджис" (Maxar Technologies) показват, че военни части, въоръжени с ракети, реактивни системи за залпова стрелба, както и щурмови самолети, са разположени на три места в Беларус, близо до границата с Украйна, съобщава БТА.

"Максар текнолъджис" съобщи, че е направила снимките на военно оборудване на 4 февруари край Елск, Речица и Лунинец. Всички локации са на около 50 километра от украинската граница.

Сателитни снимки показаха идентифицираните от "Максар" 15 щурмови самолета Су-25 и система за противовъздушна отбрана С-400 на летище Лунинец, както и ракети СС-26 "Искандер" и залпови ракетни установки край Елск.

Руското министерство на отбраната каза вчера, че е изпратило системи С-400 и бойни самолети Су-25 за участие в ученията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е й? Руснаците сами са обявили, че ще правят учения. Не е необходимо Мъск или който и да е там, който има сателити да снима. И сега другата глупост - все едно НАСА няма спътници, та частна компания била видяла. Муа ха ха. Ама като не стана с това че щяло да има филмов сценарии и американското правителство реши да каже, че ето ....частна независима компания. Дрън, врън. Война ще има единствено, ако Украйна направи някоя глупост. Руснаците не искат война.
60
6
 
15
 
! Отговори
Ахил преди 2 години
Краварите са на тема...всеобщо наакване от страх. Смешници
59
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кука ми на пура.
58
2
 
20
 
! Отговори
Петров преди 2 години
У нас и без сателит се вижда как една министърка я хванаха за г....за. Тя г....за си не може опази, България ще пази.
57
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 2 години
До обективенРуски ***.
56
6
 
34
 
! Отговори
Татул до 90 преди 2 години
А какви са САЩ с близо двеста военни намеси за последния век по всички точки на света. Милиони загинаха заради това. Руснаците поне са си в тяхна територия. Можеш ли да ми обясниш какво дири Нато и САЩ около границите им. Ако някой обикаля с нож около твоя дом и те плаши с него ти какво би направил. Аз лично бих го очистил. Много ги търпят Руснаците. Не им се води война, но накрая някои ще си получат това, което търсят.
55
1
 
18
 
! Отговори
SS преди 2 години
Часните военни компании ще направят пачка ! А още няма война ! Войната е бизнес !
54
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 85И аз ти отговорих. Да водило е Нато война и спечели срещу "могъщъщия" диктатор на Сърбия. Много удобно ненго видя ли платен клоун ?
53
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Успех на Украйна срещу най-големия тиранин в източна Европа - Гомор. Пълна мобилизация с вас е. Знаем, какво е.
52
14
 
11
 
! Отговори
Найко преди 2 години
На практика Путин окупира Беларус и. Диктатора там ще кротува.намери му цаката.Те диктаторите се прецакват взаимно./Сталин и Хитлер се ,, целуваха,и разделиха Полша а после се сбиха.Ама Украйна има огромна подръжка А и Китай нареди на Путин да не напада за времето на Олимпиадата и Руснаците ще слушат инъче лошо в Китай не се шегуват имат икономика 80 пъти по голяма от на Русия
51
1
 
12
 
! Отговори
БАИ ДЪН преди 2 години
А КЪДЕ СА НАШИТЕ ВОЕННИ САТЕЛИТИ
50
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За неразбралите: Путин си тренира армията на терена, на който е най-вероятно да се водят сраженията при евентуално сухопътно нахлуване. Щото имаше един дето все викаше "Не се поддавайте на провокации!" и разчиташе на договори за ненападение, а после с бая зор и много жертви изпрати неканените гости чак до Берлин. Путин не прилича на такъв, дето гледа да не обиди "цивилизованите народи" с излишни подозрения.
49
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 81: Що да не? Много ли те е страх?
48
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 76.78.А какво спечелиха азерите.Още един смъртен враг за арменците.Спечели Турция а не азерите,като ги направи зависими от нея, че си присвои и нефта и газа в Баку.
47
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия войски там са само за отбрана.Ниной обче не знае къде има руски войски за нападение.Вероятно са някъде по дъното на океаните,но къде точно никой не знае.Но може би скоро ще се чуе,ако янките и гламавите НАТ Овце вземат,че преминат границата на Русия и то точно по време на Олимпиадата,когато оръжията трябва да мълчат.Западните войнолюбци си дъвчат топките,като гледат как в Китай върви"гладко" Олимпиадата и се чудят как да отклонят вниманието ни.И все пак тя се състоя а успеха и е грандиозен
46
27
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако Путин беше разумен политик и държавник, никога нямаше да прати войски на учения в близост до съседна държава. Явно има, защо и руснаците вече да го мразят... В 21 век, в условията на пандемия и да дрънкат оръжие до Украйна, това изглежда, като тотална ш'изофрения.
45
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Епа кво да показват. Бели мечки. Че оне са си в техни
44
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Частна американска армия направила снимките. Че в Нато и частни армий ли участват. Начи, по пътя на логиката, те ще бранят Бандеря.
43
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Армения ще върне на съседите си и всички територии, които не са в състава на Нагорно-Карабахската автономна област през съветско време, овладени през 90-те години на миналия век. Земите, които Ереван контролираше около Нагорни-Карабах, се равняваха на около 13% от територията на Азербайджан.
42
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Етнически арменци ще се наложи да се изселят от района на Нагорни Карах, след сключеното споразумение между Русия, Аербайджан и Армения. Много от тях запалиха къщите си преди да си тръгнат"Пускам за оня необразования, който ми следи мисълта ама не я разбира. Карабах е Азерски. Армения загуби войната.