Медведев: НАТО и САЩ не са си научили урока от Русия 2008 г.

Тогава Русия призна независимостта на Южна Осетия и Абхазия
22 фев 2022 09:29, Елка Василева
351
Медведев: НАТО и САЩ не са си научили урока от Русия 2008 г.
Снимка: БГНЕС

НАТО и САЩ лошо са си научили урока, който Русия им преподаде, признавайки независимостта на Южна Осетия и Абхазия, заяви заместник-председателят на руския Съвет по сигурността Дмитрий Медведев, коментирайки решението за Донецката и Луганската народна република.

Още по темата
„През 2008 г. аз трябваше да взема сложното решение за признаването независимостта на Южна Осетия и Абхазия. Използвайки военна сила и политическа воля, Русия помогна да се запази животът на стотици хиляди хора. И преподаде нагледен урок на НАТО, на САЩ, на всекиго, който имаше агресивни намерения по отношение на граждани на Русия. Но в НАТО са научили този урок лошо и продължиха цинично и безцеремонно да се приближава към границите на Русия, разширявайки кръга на потенциалните участници нa алианса“, каза Медведев.

„Западът помагаше на Киев да саботира Минските споразумения, развързвайки напълно ръцете на националистите и слабата власт начело с настоящия президент“, смята Медведев.

„Войната срещу Донецк и Луганск се водеше без правила. Хората бяха подложени на постоянни репресии. Обстрелваха техните домове, карайки ги да живеят във вечен страх, да се крият в мазетата от бомбите“, добави Медведев.

Руският президент заяви снощи в обръщение към руснаците, че смята за необходимо незабавно да признае независимостта на ДНР и ЛНР, тъй като тези, които са тръгнали по пътя на кръвопролитията, насилието и беззаконието, не  признават никакво друго решение на конфликта в Донбас освен военното, пише РИА Новости и допълва, че веднага след това Путин подписа съответните укази.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


351
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
20.03.2008 г. България официално призна Косово - bTV Новините--България официално призна Косово с решение на правителството, след вчерашната съвместна декларация на три от съседките на Сърбия Решението е съвсем закономерно и е резултат от една последователна политика за мир и стабилност на Балканите.
8
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВВатенките да вземат да си оправят тяхната държава стига все око на другите държави са хвърляли.
7
32
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъжци! Гледах RT и празненствата по случай Освобождението! Предварително подготвена заря и пет човека развяваха руски знамена! Камерата снимаше във въздуха, знамената, но не и хората, не и петимата, които представляваха многохилядното руско население в Донбас! Всякакви връзки с тая престъпна страна трябва да бъдат прекъснати! По-добре камъни да ядем, но да нямаме нищо общо с тия мизерници!
6
12
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако Украйна не се поддаваше на натиска да влезе в НАТО,може би нямаше да се стигне до тук.Русия няма да позволи разполагането на натовски войски до нейните граници.
5
28
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Диктатора е пратил една от булонките си да лае ....
4
36
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не думай дмитри. Заповядай и в бг да освобождаваш или както викаш .. да защитаваш. Тук има достатъчно национални предатели русофилчета, които да приветстват руските окупатори
3
15
 
37
 
! Отговори
Той преди 2 години
ПРАВ.
2
39
 
23
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Хахха, другаря Дмитрий раздава критики ... дачата си край р. Волга за 300милиона евро, след това ще се поизлегне в италианската мебел за по 50 000Е парчето, ай чиститу! Джуджето в Кремъл сън не сънува ...
1
20
 
50
 
! Отговори
+- преди 2 години
Прав си е човека..