Ген. Попов: Основната мишена на Русия е правителството в Украйна

Желязната завеса се спуска, Москва ще бъде изолирана от Запада
25 фев 2022 09:43, Анисия Иванова
53

"Виждаме обявяването на режима в Русия за агресор, взимането на сериозни финансови мерки, налагането на санкции, спирането на дипломатическата комуникация. Всичко това говори за изолация на Русия от западния свят. Най-вероятно в средносрочен план отношенията между Русия и Западния свят няма да се възстановят лесно", посочи бившият началник на отбраната ген. Константин Попов в студиото на "България сутрин".

По думите му желязната завеса започна да се спуска заради започнатите военни действия на Русия срещу Украйна.

Още по темата

Ген. Попов е категоричен, че основната мишена е правителството в Украйна. Путин ясно го каза: Украйна не трябва да бъде заплаха за Кремъл. Путин го постига решително и удачно, отбеляза гостът на Bulgaria ON AIR.

"Украйна не предизвика тази война, и то в такъв мащаб. Центърът на тежестта е правителството, руските войски са близо до Киев. При овладяването на командните центрове и центровете на властта, целта на Путин ще бъде постигната - с инсталирането на ново правителство, което не е враждебно към Русия", обясни ген. Попов.

Според него Путин не иска да влезе с голяма сила и да причини много жертви и масови унищожения. Президентът искал да докаже, че Украйна е измислена държава, а украинци и руснаци са едно и също и могат да живеят заедно.

По думите му сегашната ситуация показва, че НАТО има своето бъдеще. Сега било времето сериозните лидери да формират следващите цели на НАТО. Ген. Попов не вижда скоро сблъсък и ядрен конфликт между НАТО и Русия.

"Санкциите не могат да уплашат Путин, защото няма как лично да го засегнат. Те може да засегнат обикновения руснак. Близките до Путин, когато са обявени за врагове, те ще стоят много близко до него, защото ако падне Путин, те също си заминават. Да говорим за опозиция в Русия е силно казано", каза още бившият началник на отбраната.

Той смята, че украинците трябва да изберат своя път - в каква система и в кой свят искат да живеят. Изпитанието било дали искат да са творци на собствената си съдба.

"Няма пряка военна опасност за България. Ефектите ще са видими и ще се отразят на всички нас, предвид промяната на ситуацията в Украйна и взаимосвързаността на Русия и Европа. Не може да си позволим, когато в Европа се случва такова нещо и в такъв мащаб, да останем безучастни и да се правим, че нищо не се е случило", подчерта ген. Попов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
8
 
! Отговори
тя преди 2 години
Естествено ! Защо никой не говори как това правителство дойде на власт - всички помним- с кървав преврат !Руската "мечка " бави ,но не забравя !
31
3
 
4
 
! Отговори
Товарищ преди 2 години
Та, кво каза? Дрън-дрън. Украинците ще излязат виновни, че ги нападат и откъсват парчета от територията им. Тези нашите все се сучат около Путин като мухи на л.а.о. Хем натовски генерали, ама ей тъй, ако нещо се обърка, може да станат и путинови
30
1
 
6
 
! Отговори
СИРИЯ преди 2 години
Може би каквато беше целта на САЩ в Сирия?
29
0
 
4
 
! Отговори
мммм преди 2 години
Не виждал скоро ядрен конфликт между НАТО и Русия. Как да го разбираме...Или авторът на статията или генералът не знаят какво пишат и говорят.
28
1
 
6
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 2 години
НАТО срещу КГБ 0:1 . Това е положението.
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
в *** дал бог генерали и професори.
26
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Украйна правителството е същото .като в България.....предатели
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Основната цел на Русия е да продава газ скъпо
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бла, бла, бла... Много "експерти" станаха в България.
23
2
 
7
 
! Отговори
не е преди 2 години
Генерал Попов не е джудже. Той е висок 156 см.
22
4
 
15
 
! Отговори
СС преди 2 години
Света не може и не иска да е НАТО !!! Алчността на ЕС доведе кризата ,а не Русия !!!
21
4
 
15
 
! Отговори
ВЪЗРАЖДАНЕ преди 2 години
ВСИЧКИ ЛАКЕЙСКИ МАРИОНЕТНИ ПРАВИТЕЛСТВА ЗАСЛУЖАВАТ САМО ТОВА! ДА СЕ ГОТВИ ПЕТКОВ!
20
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Генерален то добре за агресора но като малки той санкции и спре газа за ЕС ,ние българите не получаваме огромни заплати и пенсии като в ЕС ,как че живеем ?
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дали зад "желязната" завеса, за която се е размечтал тоя, ще минават енергоресурси? И погледнете "санкциите" - УСА заявиха, че няма да санкционират енергетиката, ЕС - също! Ами, ако Русия врътне кранчетата? Сега колко е газа - вчера около 1450$ за 1000кбм. Дали ще се спре на 2000$, а дали хората в ЕС няма да "тричат" "мъдреците" от ЕК, ЕП и други подобни съкращения? Разни дебелосери чиновници?
18
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само за едно нещо ще коригирам генерала, но то е СЪЩЕСТВЕНО. Целта на Кървавото джудже не е ПРАВИТЕЛСТВОТО на Украйна, а ДЪРЖАВНОСТТА на Украйна. Кървавото джудже ще иска да смачка всичко, което прави Украйна държава: Правителство, институции, армия, медии, ЗАКОНИ, свободи и т.н. Неслучайно риториката на Кремъслския сатрап беше насочена към това да обяснява, че Украйна е "измислена" държава. Тойще се опита да я изличи. От украинците зависи дали ще го допуснат.
17
6
 
23
 
! Отговори
Истината преди 2 години
От сутрин до вечер политически трупове и пишман експерти ни промиват мозъците с пропаганда. Как не се намери достоен човек да каже че действията на запада и нато през годините застави ха Русия на тази офанзива за оцеляване?!
16
3
 
20
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
Да бъдеш изолиран от запада в днешно време не звучи ,чак толков лошо!
15
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спрях до тук - Украйна не предизвика тази война ... А кой осем години бомби изтока с тежка артилерия, кой изби над 10 хил. в източна Украйна. Как ги нарече Зеленски - организми?! И да се махали от Украйна. Спря им пенсиите, соц. помощи и т.н.
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ком 13 Вярно е-но разплащанията за петрол и газ стават само с долари и всъщност това само ги държи все още атрактивни във финансовия свят.В последните години Русия се освободи от доларовия си резерв и заяви че започва разплащания и с други валути а това е като смъртна присъда за долара...Да не говорим,че Китай притежава 40% от външния дълг на САЩ !
13
1
 
18
 
! Отговори
Жиката преди 2 години
Англосаксонците са гадове крали от целият свят.Те снабдяваха Османлийте с оръжия и подкрепяха султаните.