Пускайки машината на войната, Путин много трудно ще я управлява

Ген. Запрянов: Конфликтът не трябва да се превръща в многонационален
25 фев 2022 21:38, Анисия Иванова
508
Пускайки машината на войната, Путин много трудно ще я управлява
Снимка: БГНЕС

Никой не може да прогнозира докъде ще стигне атаката на Путин срещу Украйна - дали ще има ограничени цели или се стреми към окупация на цялата страна. Това е военна агресия, а не както бе обявено от руския лидер "специална операция", тъй като се нанасят ракетни удари по цялата територия на Украйна, засега по военни обекти. Това заяви ген. Атанас Запрянов, бивш зам.-министър на отбраната, в ефира на предаването "Бизнес старт" с водеща Живка Попатанасова.

По думите му международната общност трябва да отговори с единна осъждаща позиция и да покаже на Русия, че не може да изполва военна сила през 21-и век.

Още по темата
"Имаме акт на въоръжено нападение от Русия срещу Украйна - каквито и уверения да се правят, че няма опасност за цивилните граждани, са фактически смехотворни. Когато една държава използва оръжие срещу територията на друга държава, това е акт на агресия. Никой не може да гарантира как ще ескалира по-нататък военният конфликт."

Според Запрянов макар да има активни военни действия, трябва да се положат усилия, особено от ООН, за поддържане на диалога. Организацията също така трябва да предотврати разширяването на конфликта и превръщането му в многонационален. Определено може да се очакват нови санкции от западните сили срещу Русия, защото обявените до момента се отнасяха за етап, в който нямаше агресия, убеден е Запрянов.

Кредитът на доверие към Путин е много нисък, коментира Запрянов изказването на руския лидер, че не се стреми към окупация.

"Той доста излъга, вече доста време - първо твърдеше, че няма да пресече границите и няма да има агресия... Пускайки машината на войната, Путин много трудно би могъл да я управлява и зависи какъв ще бъде военният отговор на Украйна."

Целия коментар може да гледате във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


508
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
16
 
24
 
! Отговори
Естествено преди 2 години
Военна машина се управлява от умели стратези,а не от дърт гном с видими за цял свят ментални проблеми. Жалък индивид, но най жалкота е,че не осъзнава ,че това е началото на края му. Ще го разстрелян публично ,като Чаушеску.
19
11
 
9
 
! Отговори
А Газ от къде ? преди 2 години
Финландия, Австрия, Германия, Франция, Турция са много зависими от Руският газ. Ако спрат кранчето става напечено.
18
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фашист
17
14
 
18
 
! Отговори
Долу Путин преди 2 години
Психопат!!!
16
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще смени правителството с проруско които ще контролира и ще утихне. За какво му е държава в която постоянно ще има напрежение между жителите.
15
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин опря до Кадировите престъпници, чеченския башибозук.Доживяхме азиатските касапи да ги пуска държавен глава срещу християни в друга държава в Европа!!!!!!.
14
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МНОГО МОЛЯ ДНЕС.БГ ДА НЕ ПУБЛИКУВА ПОСТОЯННО СНИМКАТА НА ТОВА СЪЩЕСТВО. ПУСКАЙТЕ СТАТИИТЕ, НО РЕДУЦИРАЙТЕ СНИМКИТЕ МУ, ЗАЩОТО МИ СЕ ГА.ДИ ОТ ТАЯ ОТВРАТИТЕЛНО ГРОЗНА ГЛЕДКА.
13
7
 
12
 
! Отговори
ПУТИН -НОВИЯТ ХИТЛЕР преди 2 години
....ЧЕРВЕНИЯ РУСКИ НАЦИОНАЛ-СОЦИАЛИСТ...../накратко фашист/
12
5
 
0
 
! Отговори
Георги преди 2 години
Много важно
11
10
 
9
 
! Отговори
Просто Кирууу преди 2 години
Путин да внимава, да не го санкционирам. Завършил съм в Харвърд.....
10
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин нападна Аец чернобил. Съобщава се за повишена радиация. Нато и оон спят
9
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече имам бан в 2 сайта ,че подкрепям Русия ! Нали ужким се говори за свободата на словото ,а то какво било !!!!!
8
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путинягата ги е преценил нещата. Просто разделя света на Запад и Изток. Даде да се разбере, че няма да играе по свирката на хората, които обикновенно са свикнали да нападат безнаказано други държави. Очаквам съвсем скоро и Китай да се заеме да си решава проблема с Тайван. След това положението ще е или ние или те. Нищо чудно е да се изтрепаме като ***. И може би ще е за добро, защото аз лично се срамувам да съм представител на този вид на тази планета.
7
17
 
20
 
! Отговори
проф. ВитаноооооооФФ преди 2 години
Според моите математически изчисления, утре 14:00 ч. Украйна официално ще е част от Русия.
6
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Адолф Хитлер готви концлагерите
5
15
 
16
 
! Отговори
ПУТИН Е КРЪВОЛОК преди 2 години
.............АБСОЛЮТЕН.....ЩЕ СЕ УВЕРИТЕ!!!
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Утре ще я паркира машината...
3
11
 
19
 
! Отговори
Сергей преди 2 години
Учи се от най добрите -световния полицай...Сащ,опппа бившия световен полицай май..
2
25
 
26
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Хора, толкова ли добре ви плащат че да сте такива Путино-любци, тук даже не говорим за това лудо джудже, погледнете що за народ са простите руснаци. Отворете YouTube и вижде що за хора са. Ежедневие е за тях да се бият по светофари, пътища, полянки и т.н, да не говорим за бедният им начин на живот извън градовете, това е една посредствена държава и народ, които не заслужат да се размножат и да съществуват като цяло. Какво е дала Русия на света? Освен че краде западни технологии чрез шпионажи!Прочети още на: https://dnes.bg/rusia/2022/02/25/putin-kym-ukrainskata-armiia-vzemete-vlastta-v
1
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предполагам хората го питат: "Богата държава сме, имаме несметни земни богатства и природни ресурси. Защо тогава живеем по-бедно и от повечето африкански държави?" И отговора е "Запада е виновен. Ето ви война. Спрете да питате повече и ме оставете да карам лимузината си с БМВ двигател"