Лавров: Ако ЕС спре да купува нефт и газ, Русия няма да го увещава

Русия никога не била използвала нефта и газа като оръжие
10 мар 2022 13:25, Елка Василева
109
Лавров: Ако ЕС спре да купува нефт и газ, Русия няма да го увещава
Снимка: БГНЕС

Москва оставя въпроса за доставките на петрол и газ на усмотрението на Запада, като руската страна никога не е използвала сферата на енергетиката като оръжие, заяви руският външен министър Сергей Лавров.

Още по темата
„Ние оставяме всичко на усмотрението и на съвестта на нашите западни колеги. Ние никога не сме използвали нефта и газа като оръжие, макар че те редовно ни вменяват вина“, каза Лавров, запитан как Москва оценява факта, че Вашингтон забрани вноса на руски петрол.

Ако Европа спре да купува петрол и газ, Русия няма да я убеждава, заяви Лавров след срещата си с украинския си колега Дмитро Кулеба.

„Ако спрат да купуват петрол и газ, нашият вицепремиер Александър Новак, в чийто ресор е енергийната сфера, той най-подробно разказа, че ние няма да убеждаваме да купуват нашия петрол и газ. Ще поискат да го заменят с нещо? За Бога! Ние ще имаме пазари за реализация, и вече имаме“, каза Лавров.

По-рано руският вицепремиер Александър Новак заяви, че отказът от руския петрол ще доведе до катастрофални последици за световния пазар и ще предизвика скок на цените до 300 долара за барел и по-високи, припомня РИА Новости.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е неофициална хибридна война м/у РФ и САЩ. Но ще страда половината свят.
69
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците също печелят. Когато очакваш цената на нещо да скочи и продавапш, по-добре е да исчакаш да скочи и тогава продавай.
68
45
 
21
 
! Отговори
БайОнзи преди 2 години
Русоробите - довчера ни плашихте с ядрена война, днес с небивала икономическа криза Я да видим кое е по-силно западният свят, който държи над 50 процента от световната икономика или фалиралата просяшка държава!?Май забравяте, че преди политически, еу беше икономически съюз, а крепостниците се учат на капитализъм от 20 години - така са се научили, че за две седмици фалираха
67
11
 
54
 
! Отговори
Дедо Либен преди 2 години
Девизът на Янките винаги е бил: "ВИЕ ДАЙТЕ, ПЪК НИЕ ПОСЛЕ!"
66
4
 
12
 
! Отговори
кубанская столица преди 2 години
Драги скъпи български товарищи - други- браття! Кой ме съобщи, колко струва днес газ за България и колко платят бълагрско население? КУой ме може съобщи? Ще бъда повече
65
8
 
24
 
! Отговори
Дедо Либен преди 2 години
Те и САЩ ни кандърдисваха да даваме МиГове на УкраИна за да си запълнят що-годе унищожената авиация, и какво стана? Поляците предложиха своите МИГове, но янките казаха ЧУШ, това не е мъдро, не е съгласувано със съюзниците, не ги щем в базата си в Рамщайн. Виж, ПЛЮШЕНИ МЕЧЕТА И ЧАЕНИ СВЕЩИ МОЖЕМ ДА ИМ ДАДЕМ, но аероплани ТЦЪ! Та ЯНИ ДУДЪЛ означавало СТРАХЛВИ ЯНКИ!!!!
64
27
 
12
 
! Отговори
72949 преди 2 години
Интересно къде се беше скрил дъртия прилеп през последниетдве седмици, къде ли е бил? Заедно с оная русата па..чавра Захарова. Явно не са били съгласни в госпожата Путина и оная е омекнала, че войната не върви по план и без тях преговори няма да има.Другарко Путина, защо така направи и разруши утопията на руския народ. Сега сама ще си върбаш попарата.
63
13
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Европа се върза на акъла на оня пърделивия Бай Дън и вместо ние да сме инциатори да няма война и да има дипломация,го оставихме той да взема решения а ние само гледахме.Сега тая попара кой ще я яде?Оня си е в щатите на 10 хил км,има си нефт,ток-всичко.А ние .....НАТО!На ни НАТО на руската граница!
62
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Санкции!Глоби!Хайде,де!Дечо Булгуров има пари да си плати една глоба!"
61
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такава мартеничка ни закичи Путин,че не знам какъв щъркел трябва да видим за да се отървем от нея.А Киро глееда като преял и само бодряшки приказки на развален български ръси.Санкции-яж сега коприва и карай колело.
60
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ти ще кажеш кво има една шеста от сушата кво имат всички останали
59
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой много разчитат на пролетта и,че ще се хванат за "зелено".Днес горивото е 2.95,Хумана -26лв,тока и газа-ясни,желязо няма от 1-ви март,познайте резврвни части,пластмаси и вся и всьо колко ще струва ако го има.Ами честита първа пролет,а!
58
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те нямат толкова нефт,газ колкото се издокарват,че имат в излишество,те за тях едва имат,а приказват като стари търговци,че продават много и никого не канят,което значи,че много купуват,ако не купуват откъде се появява толкова количество щом вълшебни пръчки не съществуват.
57
6
 
27
 
! Отговори
Оп са преди 2 години
Нема петрол ,нема газ аз не знам да вървят икономики с друго.
56
7
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нашият Кирчо беше голям привърженик на санкцийте но сега когато ЕС иска да наложи санкций на газа и петрола нещо му омекнаха капачките аз такива хора не мога да ги разбера.Това се казва въздух под налягане то се отнася и за целия ЕС.
55
4
 
27
 
! Отговори
1212 преди 2 години
Абе да светна нукой хора пишещи тука. Петрола и газта не се използват само за топло но и за производство на много промишлени стоки. И какво като сте хванали за зелено. Логистикатъа ползва горива. Май забравихте празните рафтове във Англия.
54
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не става дума кой кого харесва или не. Агресията, облечена в руска, американска или каквато и да е униформа няма оправдание. Въпроса е да се разбере, че всяка война се води не зада се освободи един или друг народ, малцинство и т.н., а за интереси - военни, икономически и др. Не оправдавайте американските инвазии в Сирия, Либия Ирак и т.н. като изтъквате руската агресия в пограничните й райони и държави- във всички случаи страдаме ние, обикновените хора.
53
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 54 ,как може така ,не е верно ,министъра каза че имат само бензиностанции с ракети )
52
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 43 - Сега се хванахме за зелено, но догодина ще се оцъклиш от студ, когато дойде време да плащаш парно - на десеторна цена.
51
0
 
26
 
! Отговори
Има преди 2 години
нещо друго. Много говорят да не се ползвал руския пазар. ОК, ама ако се ползва само останалия си представете до какви цени ще се стигне чак тогава. Ако се изключи, който и да е от важните играчи на нефт. Страните ще се изпопребият коя да стигне до добива на другите. И вярвайте, това няма да е България. Така че, спекулациите с жени и деца по тв е едно. Тези на правителствата друго. Но, по-добре ли е локален конфликт или световен икономически. Тук също има майки с деца.