Лавров: Ако ЕС спре да купува нефт и газ, Русия няма да го увещава

Русия никога не била използвала нефта и газа като оръжие
10 мар 2022 13:25, Елка Василева
109
Лавров: Ако ЕС спре да купува нефт и газ, Русия няма да го увещава
Снимка: БГНЕС

Москва оставя въпроса за доставките на петрол и газ на усмотрението на Запада, като руската страна никога не е използвала сферата на енергетиката като оръжие, заяви руският външен министър Сергей Лавров.

Още по темата
„Ние оставяме всичко на усмотрението и на съвестта на нашите западни колеги. Ние никога не сме използвали нефта и газа като оръжие, макар че те редовно ни вменяват вина“, каза Лавров, запитан как Москва оценява факта, че Вашингтон забрани вноса на руски петрол.

Ако Европа спре да купува петрол и газ, Русия няма да я убеждава, заяви Лавров след срещата си с украинския си колега Дмитро Кулеба.

„Ако спрат да купуват петрол и газ, нашият вицепремиер Александър Новак, в чийто ресор е енергийната сфера, той най-подробно разказа, че ние няма да убеждаваме да купуват нашия петрол и газ. Ще поискат да го заменят с нещо? За Бога! Ние ще имаме пазари за реализация, и вече имаме“, каза Лавров.

По-рано руският вицепремиер Александър Новак заяви, че отказът от руския петрол ще доведе до катастрофални последици за световния пазар и ще предизвика скок на цените до 300 долара за барел и по-високи, припомня РИА Новости.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
много ми е интересно какво ще стане ако руснаците врътнат кранчето ...толкова ли не могат да смятат европейците сега плащат повече и получават по малко , а ще плащат и повече тия самовлюбени надути евроджендъри
49
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може и с рубли да не купува ме ,с изцепките на правителството и коалиции ,просто ще ни спре кранчето
48
12
 
49
 
! Отговори
Апокалипто преди 2 години
Русия притежава 63 процента от всички ресурси на Земята,заема 1/6 от сушата на планетата,има разкрити богатства на стойност 300 трилиона долара и бог знае колко още неразкрити,най-мошната армия и народ който стои плътно зад водача си,защото не е глупав и помни,докъде се опитаха да го докарат...Аз не виждам как Русия ще бъде победена приятели.
47
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Струва ми се,че ще купуваме руските горива с рубли. Тогава ко правим?
46
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 44 ти Дане ходиш с колело на работа а аз забравих тиси от Дания а бизнеса с какво работи или той с дърва май беше сигорно и хляб не ядеш и баници с боза не ядеш забравих вие сте от Дания с колело отивате на работа и не се храните вие ядете смо морски деликатеси. Тогава ще мълчиш западняк.
45
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук някакви плашат със студ. Абе, пичове, пролетта почти е тук - другата седмица официално е астрономическата пролет. А всички са мотивирани да отрежат Русия.
44
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Брей колко загрижени има за бъдещето на Русия! Браво, българи! Аз си мислих, че обичате материална Америка, в която всеки има право да застреля всеки, изпълнява се смъртно наказание, по- лесно е да си купиш пищов, отколкото кола... А то всички загрижени за бедната и мрачна Русия. А нещо не ми е ясно - дали германците са прости, като направиха сев. Поток 1 и подготвят 2 или Русия ги изнудва да й купуват газа? Как пък някой умник тука не им подсказа на братята западняци, че руснаците не стават?
43
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До троловете - много сте очевидни - коментарите и гласовете винаги са против Русия, а като ви пуснат линка в дискорда и се изсипвате. Много сте забележими, уважаеми копейкаджии хахах
42
6
 
39
 
! Отговори
аа преди 2 години
демек разбирайте ако ЕС-то реши да си го набие целия, Русия няма да го спре
41
19
 
11
 
! Отговори
БайОнзи преди 2 години
Русоробите дето викат на Китай да продавали газ - и да искат не могат щото по едни тръби може да мине само определено количество газ А как се строят газови трасета като цялата западна експертиза се изнесе? Май Китай ще ви купи любимата страна за жълти стотинки
40
37
 
9
 
! Отговори
До 42 преди 2 години
След 12 дни е първа пролет, плашите гаргите със спирането на "крана". Но ще е яко да спрат газа. Тогава в русия ще забрави за едни 200 млрд от газ. А тия 40 % зависимост на Европа до края на годината могат да се компенсират. Лека инфлация и нищо повече. Мозъчния тръст е на запад, а не на изток.
39
22
 
10
 
! Отговори
БайОнзи преди 2 години
Лавров, май ви е шубе да си отрежете последният доход на западна валута? Като сте толко цъфнали и вързали що московската стокова борса не работи - май се страхувате да я отворите, а? А колко струва рублата днес? С колко 80 процента обедня обикновенният мужик във вашата страна за няколко седмици? Ханс, ***, Пиер и Сие можем да си позволим да поживеем с по-стегнат колан докато минем пак на петрол срещу хранаА последно - що пропускате плащанията по външният дълг, да не би санкциите да не работя
38
15
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Представяте ли си да спрът кранчето какво ли ще се случи аз мислея че Европа по бързо ще се разпадне от колкото Русия. На студ не може никой да стои.
37
33
 
11
 
! Отговори
РР преди 2 години
Някак си отчаян изглежда. Явно плана не е включвал тотален разпад на руската икономика и пълен хаос. Явно не им стиска да спрат сами кранчето, ей така за самочувствие. Часовника тече бързо и в оставащото време измерва краха на путинова русия.
36
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато имаше арабски бежанци ЕС си затвори границите а когато има украински бежанци даже и пари им дават.Ще го оставя без коментар защото няма какво да се каже
35
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е сега вече я втасха Русия и Китай ще са най печалба защо ли там има населени 1,4 млр а в Европа около 800млн там дори ще продават повече петрол и газ а най вече ще е добре за Китай а Европа ще гледа да вземе от Сащ която тя не може да задоволи нейните нужди и купува от Катар Америка произвежда 914 млр куб метра а исползва 950.европа пак наду, пени.
34
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това да завреш Русия най богатата на ресурси страна в света в ръцете на Китай граничи с малоумщина!
33
7
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може би тук е момента да сложим началото на разпадането на така наречения *** колективен запад
32
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На това се вика "залог по голям от живота"явно на западняците не им се вярваше,че Русия ще тръгне да играе Вабанк следствие тоя непрестанен натиск спрямо нея който наблюдаваме последните три десетилетия и смятаха той да продължи до нейният разпад,да ама не Познаха и сега ще си сърбат попарата която сами надробиха!
31
9
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Остава сега да видим решението на Западните самодоволни лицемери,но трябва да са наясно че при едно спиране на вносът на въглеводороди от Русия цената на почти всичко ще отиде в небесата и тогава в следствие на Любовта Народна ще хвърчат правителства през ден докато накрая и самият ЕС престане да съществува!