Ноев: Путин не иска Украйна да съществува като държава

България в очите на Путин е слаба страна, която може да унижава
14 мар 2022 08:50, Елка Василева
178
Ноев: Путин не иска Украйна да съществува като държава
Снимка: архив, БГНЕС

Ако дефинираме мира като възстановяване на довоенна Украйна, връщането на тези 2 милиона и половина бежанци по домовете и реализация на тяхната надежда да бъдат част от демократичния свят, това скоро няма да се случи. Това коментира пред БНТ експертът по отбрана и бивш военен министър Бойко Ноев.

Още по темата
"От другата страна стои един агресор (Путин, б.р.), който иска точно обратното - не иска Украйна да съществува като държава, той не иска украинският народ да бъде част от демократична Европа. Можем да съдим само по действията, които предприема, а това са действия на един загубил разсъдъка си диктатор, който е изпаднал в дълбока изолация", заяви Бойко Ноев.

Разрушените Киев, Харков са "путинизъм в действие", смята бившият министър на отбраната. Според него светът ще претърпи дълбока трансформация, а Владимир Путин никога няма да бъде същият играч на международната сцена.

Ролята на Турция е като посредник в преговорите между Русия и Украйна е пример за подражание, смята Ноев. България обаче няма национална политика, а българското общество и партиите във властта заемат крайно противоположни позиции по отношение на войната.

"Ердоган доставя оръжие на Украйна, но той не е загубил контакта си с Путин, той е уважаван от него. Това не е само защото Турция е 80-милионна държава, а защото Путин уважава силните. България в очите на Путин е една слаба страна, която той може да унижава, чиято история той може да взима, чиято азбука отрича и т.н.", коментира Бойко Ноев.

Отношението към войната е ключов въпрос за всички политически сили у нас - не може да има политици, които да оправдават войната, които да отказват помощ на украинската страна. Всеки отказ от помощ, включително със средства за отбрана е сътрудничество с агресора, допълни експертът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ не дават визи само на пpocтите русифили, всеки българин който е лоялен към ЕС и НАТО може да получи виза и да отиде в САЩ.
77
4
 
6
 
! Отговори
До: номер 71 преди 2 години
А ти що не говориш нищо за руския генерал Власов, който през Втората Световна Война е командвал РОА - Руската Освободителна Армия?!Много интересни архивни кинокадри има в интернет, заслужават си да се видят! На тях войниците от армията на ген. Власов се заклеват във вярност към своя фюрер, Адолф Хитлер! Това са руснаци, ей!!!А защо нищо не говориш за ЧВК "Вагнер"? А? Вагнер е бил любимият композитор на Адолф Хитлер, вагнеровци открито заявяват че са нацисти и привърженици на чистата раса!
76
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Аз Предатели са русофилите.
75
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А друг западен документален филм, показа, как западни инструктори,учат украинските деца да воюват и на русофобия,беше ужасяващо,наистина ужасяващо, подготвяха съвсем малки деца да станат жертви в тази война, командваха ги да не изпитват страх и им го набиваха непрекъснато в главите,а именно страха предпазва хората да запазят живота си, но явно ги готвеха за жертви, да ги използват и убият, много деца са минали и през България и придружаващите жени,не са им майки, къде водят тези украински деца?
74
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам за какви американски визи говориш, като който българин не е поискал той не е отишъл в САЩ. Русофилските деца са там.
73
4
 
4
 
! Отговори
Аз преди 2 години
То и ние не искаме такива *** като тебе да съществуват ама ви има. Предатели
72
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До варна Обаждат ли се внуците от САЩ дядка? Какво са бутнали за 30 години? ТКЗСтата ли? В които ти работеше за 40ст на ден ли? Амаян от песерливи комунисти.
71
1
 
3
 
! Отговори
777 преди 2 години
Той ли ти каза или ти така си мислиш? Голям упадък в развитието на съвременния човек!
70
5
 
5
 
! Отговори
Нео преди 2 години
Това винаги е била мечтата на всички владетели на руската империя и не само на тях- да няма самостоятелна държава с името Украйна! Били са и против нашата независимост!
69
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ноев що нищо не говориш за нацистите, за батальона Азов,Айдар. Що не говориш за нацитата дето не пускат хората да бягат?! Седнал да плаче за една нацистка, въоръжена до зъби държава! Седнал да плаче за държава с биологично оръжие за масово унищожение на хората от славянски произход! Що за човек си бе Ноев?! Това ли са ви евроатлантическите ценности?! Европа на нацизма, концлагерите и кладите с руски книги?!
68
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ се изплюха на България с визите, а българите се гушат свенливо и казват - дъжд вали, докато американците си влизат в България като че ли им е бащиния и си строят военни бази.
67
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 67 Много ти трябват Ф16 ли?
66
1
 
6
 
! Отговори
след олиото - глад преди 2 години
70% от оранжериите за производство на зеленчуци 2 България са преустановили дейност заради високата цена на газта и тока и български домати и краставици в момента няма.
65
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ се изплюха на България с F-16, а българите се гушат свенливо и казват - дъжд вали.
64
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"България в очите на Путин е слаба страна, която може да унижава" - България е жалък пудел и подлоra на американците. Унижават я всички, за руснаците може да се очаква, все пак България сама се обяви за враг на Русия. Но още по гадно за българите е, че и така наречените съюзници от САЩ и ЕС я унижават и я подритват като мpъсна изтpивалка.
63
8
 
5
 
! Отговори
варна преди 2 години
Господин Ноев как Путин няма да ни приема за мижитурки, като такива като теб и цялата шайка 30 години съборихте всичкката дисциплина и ред в тая държава градени от бай Тодор..Та нашите поитици махнаха казармата , защото държавата не може да нахрани едни наборни войници, и после Путин ни се смяеел , ами какво да прави бе...Аман от насаждане на омраза, и нещо друго, много знаеш за Путин, ще кажеш че си пиеш кафето с него, ама от спецове по всичко..Ако трябваше сега да взимаш решения,оле майко ..
62
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора, не си струва цяла Европа да страда, да се извършва геноцид , както през ВСВ и да не реагираме, тези лаборатории вече са и в Европа, в Украйна не трябва да влизахт хора, които не са потомствени украинци и да вършат размирици, сега пак два-три самолета летяха от Германия на изток! Трябва да предотвратите тази кървава война и да оставите разрушена Украйна на украинците и братята им руснаци и РФ, това е! Всичко останало е безумие, истинско безумие и обричане на геноцид и вечни конфликти!
61
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 45 То Москва 6 часа преди нападението, казваше че няма да напада. Та що вяарваш на Москва?
60
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Нане Всъщност България е руска губерния заради такива като тебе.
59
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оффф, айде стига стеняхте, направете нещо! Отстъпете ! В Украйна е имало яко продажници, нещата не са били съвсем ОК! България може да не е пример за друго, ама тука нема нито 1 лице от малцинствено население да се оплаче от натиск или отношение! София е пример в това отношение! Джамия до църква, до Синагога в центъра. И всички живеем в мир, работим заедно и никой не е под натиск!