НАТО иска да разположи четири нови бойни групи в България, Унгария, Румъния и Словакия

Лидерите на страните членки ще се договорят на извънредна среща на върха на Алианса
23 мар 2022 22:45, Петя Славова
241
 НАТО иска да разположи четири нови бойни групи в България, Унгария, Румъния и Словакия
Снимка: БГНЕС


Лидерите на страните членки на НАТО ще се договорят на утрешната извънредна среща на върха на Алианса в Източния фланг да бъде значително увеличено разполагането на военни заради войната в Украйна.

"Очаквам лидерите да се споразумеят да засилят позицията на НАТО във всички оперативни полета в източната част на Алианса - земя, по въздух и по море. Първата стъпка е разполагането на четири нови бойни групи на НАТО - в България, Унгария, Румъния и Словакия", заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

 В момента бойните групи по Източния фланг са четири, а с допълнителните нови четири ще бъде покрита територията от Балтийско до Черно море, каза още Столтенберг, съобщи БНР.

Той допълни, че се очаква лидерите на страните членки на НАТО да подкрепят решението за осигуряването на допълнителна подкрепа за Украйна, включително оборудване, за защита срещу химически, биологически, радиационни и ядрени заплахи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още по темата: НАТОЙенс Столтенберг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
4
 
30
 
! Отговори
ВЪРВЕТЕ СИ! преди 2 години
НЕ ИСКАМЕ ДА ОКУПИРАТЕ ДЪРЖАВАТА НИ С ЧУЖДИ ВОЙСКИ И ОРЪЖИЕ, ПОД ПРЕДЛОГ, ЧЕ УЖ ЗАЩИТАВАТЕ ХОРАТА! А ДЕ ФАКТО, НИ ОТНЕМАТЕ ЗЕМЯТА И НИ ОКУПИРАТЕ ДЪРЖАВИТЕ! НЕ СМЕ ИЗВЪРШИЛИ НИКАКВИ ВОЕННИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, ЧЕ ДА НИ ОКУПИРАТЕ ДЪРЖАВИТЕ!
49
6
 
20
 
! Отговори
ИСКАМЕ РЕФЕРЕНДУМ! преди 2 години
ПУБЛИЧЕН РЕФЕРЕНДУМ, СЪС СЛЕДНОТО ЗАПИТВАНЕ ДО ГРАЖАНИТЕ - "ИСКАТЕ ЛИ ДА ВЛИЗАТЕ В КОНФЛИКТ С РУСИЯ?"
48
7
 
26
 
! Отговори
ИСКАМЕ РЕФЕРЕНДУМИ! преди 2 години
РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЗЛИЗАНЕТО НИ ОТ НАТО!
47
9
 
27
 
! Отговори
ИСКАМЕ РЕФЕРЕНДУМИ! преди 2 години
НЕ ИСКАМЕ ДА ВОЮВАМЕ С РУСИЯ И УКРАЙНА, НИТО ДА СМЕ В КОНФЛИКТ С ТЯХ,ОБИЧАМЕ РУСИЯ! ... ИСКАМЕ ДА СЕ ПРОВЕДЕ ПУБЛИЧЕН РЕФЕРЕНДУМ НА ВСЯКА ЦЕНА - ЕДИН РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЗЛИЗАНЕТО НИ ОТ НАТО ...И ВТОРИ РЕФЕРЕНДУМ СЪС ЗАПИТВАНЕ ДО ГРАЖАНИТЕ - "ИСКАТЕ ЛИ ДА ВЛИЗАТЕ В КОНФЛИКТ С РУСИЯ?" ...И ТРЕТИ РЕФЕРЕНДУМ СЪС СЛЕДНОТО ЗАПИТВАНЕ - "ИСКАТЕ ЛИ ЧУЖДИ ВОЙСКИ И ОРЪЖИЯ ДА СЕ РАЗПОЛГАТ В ДЪРЖАВАТА НИ?"
46
5
 
13
 
! Отговори
FUCK OFF, преди 2 години
NATO
45
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То НАТО е затова. Като има проблем да праща войски. Кой да ходи да защитава България? 20-годишните нежни ММС бойци ли? Който вряка срещу НАТО да каже кой предлага да ни защитава. Аргументи от рода на 'никой няма да ни напада' са смешни. А излезнахме от НАТО, а някой влезе веднага да запълни вакуума.
44
3
 
2
 
! Отговори
Полк.ОР Владо Миленс преди 2 години
Аз като ст.л-т в Горна малина опирах пистолета си в главите на войниците ...ама после военен аташе ..и натовски офицерин станах..за прокурор плачааа..
43
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вън НАТО от Европа!
42
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На мястото на паметника на савецката армия трябва да издигнем паметник на Соломон Паси или Царя!
41
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нато да си взима Кирчо и да се маха! Тук не са добре дошли!
40
24
 
7
 
! Отговори
Соломон Паси преди 2 години
Ако не бях аз в момента Турция щеше да претендира за Родопите, Румъния за Добруджа, Сърбия за Шопско, а Русия за Черноморието. След падането на руското робство, България беше ошушкана и приемането ни в НАТО ни гарантира сигурността. Неблагодарници!
39
27
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз мисля, че ако във Варна акостира един самолетоносач с цялата флотилия придружаващи кораби и подводници, ще бъдем на макс защитени от руските zвине.
38
6
 
33
 
! Отговори
До пояснението преди 2 години
Виж какво, пич! Когато ни приеха в НАТО, си нарязахме оръжия, танкове и все. Военната служба отиде в канафката. Те получиха каквото искаха - една държава, която не може да се защитава сама. В италианските градове на това му се вика "такса спокойствие". И нито е демократично, нито е геройство. ИЗНУДВАНЕ Е! ОКУПАЦИЯ Е! Принудително отслабване самостоятелността на една дръжава Е!
37
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сашо Диков нали иска да дава оръжия ,ама сега като дойде черния боздуган да пази щерка си и да не се изсулва че ....
36
19
 
5
 
! Отговори
10987 преди 2 години
Така е, в НАТО ни вкара Паси, но без НАТО реално щяхме да сме една Босна. В момента кажи речи половината пребиваващи в България са цгани, турци и т.н. Досега да сме хванали оръжията, ако не ни възпираха разни фактори като НАТО. И досега Турция да е завзела Родопите след най-малкият повод за недоволство от наша страна срещу Доган. Това е истината. Навремето, преди 1989-та имахме възможност и самио да се браним с нашето 9 млн население, но днес 3 млн българи какво да правят...
35
14
 
4
 
! Отговори
Иван до 41 преди 2 години
Да Русия знает вси при наши тайни, благодарение на такива продажни *** като теб. Вашта м... а , проруска ***.
34
18
 
8
 
! Отговори
Пояснение преди 2 години
Ако не е НАТО нямаме нищо като отбрана. За да предприемем действия за излизане и да можем да защитим собствените си интереси, трябва и да разполагаме и с подходящ обем на армията.
33
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бг има армия но няма оружия самолети и ракети. Това ни трябва а не армия на Нато в бг защото е окупация. В САЩ няма бг танкове нали а и САЩ ни слага визи.
32
4
 
21
 
! Отговори
Доналд Тръмп преди 2 години
правилно искаше да спре финансирането на тия *** от НАТО...........голям човек, но неудобен за елита в САЩ ...............той каза паметните думи:"ТЕ идват за вас, аз съм само на пътя им!!"Президентът на САЩ, който не направи нито една война............най-големият президент на САЩ заедно с Кенеди!!!
31
23
 
4
 
! Отговори
Соломон Паси преди 2 години
България трябва да ми благодари щото без мене страната щеше да е по-изостанала и от Беларус!