НАТО иска да разположи четири нови бойни групи в България, Унгария, Румъния и Словакия

Лидерите на страните членки ще се договорят на извънредна среща на върха на Алианса
23 мар 2022 22:45, Петя Славова
241
 НАТО иска да разположи четири нови бойни групи в България, Унгария, Румъния и Словакия
Снимка: БГНЕС


Лидерите на страните членки на НАТО ще се договорят на утрешната извънредна среща на върха на Алианса в Източния фланг да бъде значително увеличено разполагането на военни заради войната в Украйна.

"Очаквам лидерите да се споразумеят да засилят позицията на НАТО във всички оперативни полета в източната част на Алианса - земя, по въздух и по море. Първата стъпка е разполагането на четири нови бойни групи на НАТО - в България, Унгария, Румъния и Словакия", заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

 В момента бойните групи по Източния фланг са четири, а с допълнителните нови четири ще бъде покрита територията от Балтийско до Черно море, каза още Столтенберг, съобщи БНР.

Той допълни, че се очаква лидерите на страните членки на НАТО да подкрепят решението за осигуряването на допълнителна подкрепа за Украйна, включително оборудване, за защита срещу химически, биологически, радиационни и ядрени заплахи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още по темата: натоЙенс Столтенберг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно как ще се приеме този факт тук от явните и неявни путинофили в управлението, няма къде да мърдат май и ще омекнат.
29
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Некви продажници евроатлантици и афроамериканци са забравили,че Русия знае всичко тука и дупките в гората къде ще скрият висшите особи и дупките и всичко.За 32г нищо не е променено ние сме едно нищо една трагедия и тези ми говорят да дават оръжия и да се бием ,Абе вие сте ненормалниииии
28
11
 
34
 
! Отговори
да се знае преди 2 години
България е член на НАТО юридически незаконно...............без референдум............там ни вкара Соломон Паси..........антибългарин , масон, ционист............един лигльо и ревльо, който се фукаше с един стар Трабант!!!
27
14
 
9
 
! Отговори
10987 преди 2 години
Да, според изкривените стандарти на тук пишещите русофоби съм русофил, но истината е една за България - НАТО ни защитава от Турция. Ние сме в НАТО заради заплахите от страна на Турция и повечето хора, които приемат НАТО, знаят това. Когато влизахме в НАТО, никой не смяташе Русия за заплаха. Напротив, тогава имаше стари страхове от Турция и войните в Близкия Изток. Русия ни се наложи като враг съвсем скоро. Това е българската истина.
26
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малко са, още трябват. А при референдум над 80% ще кажат не на Русия.
25
22
 
6
 
! Отговори
До 16 преди 2 години
И същата тази Русия, когато беше СССР, искаше да ни прави 16-та република. Ако бяхме станали, щяхме да го отнесем баш като Украйна сега.
24
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я направете референдум да видим колко % от българите искат НАТО!!!!
23
2
 
12
 
! Отговори
10987 преди 2 години
Жоро, ти си в НАТО, но защо не си в казармата? Искаш ли ония да ни дадат няколко милиарда, да ви дадем на вас, НАТО-вците автомати и да ен се занимаваме с ненужна окупация на страните ни??? Къде остана помощтта на Щатите от миналото, когато наливаха пари във вид на оръжия в подобни на нашата страни?
22
3
 
24
 
! Отговори
Помнещ преди 2 години
Какво искаш Американският военен блок в Европа НАТО,не ме интересува! Аз като Европеец,искам Европа вече,да създаде своя наша Европейска Армия! НАТО и ЕС е време да се разделят всякак! Интересите им в Европа са НЕСЪВМЕСТИМИ! Да си го кажем вече! ЕС незабавно да спре субсидиите си към НАТО! Веднага!!!!!
21
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като предлагаме убежище на украинците защо да не предложим убежище и на войниците?
20
4
 
13
 
! Отговори
10987 преди 2 години
Ей, не ни вярва НАТО :) Не вярва, че и българите могат да воюват. Чудя се, ако се кандидатирам за войник, дали ще ми позволят...все пак съм в страна, членка на НАТО. Мисля, че не. Ето затова ни пращат войски. Не че им трябват срещу Русия. Не. Сега е момента да се влезе в Източна Европа и да се остане поне 50 години. Тия влязат ли, никога повече няма да се изтеглят. Къде къде по-просто е да се предложи на български момчета и мъже, да станат войници срещу да кажем една трета от заплащането на тия
19
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАТО да не е решил да прави вонено хоро около границите ни?!
18
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАТО може да иска, но БЪЛГАРИЯ НЕ ИСКА! Каква е тази окупация, която си позволяват?!
17
1
 
27
 
! Отговори
Джо Лекия преди 2 години
До 13 Дънди прешъс.. Ще е на аванта тоя път, а може да си ги искат от тея които ни смукаха 33 години.Неразбрахме демокрацията, не ни беше обяснена правилно, а като в еФтина Вестерн боза..А Бай дън кацнал в Брюксел, да си нагледа *** да не си променят мнението.. Демокрация, демокрация.. и затова говори Канадкия Трюдо, който изкара армията да спрът Гражданските протести преди 2месеца.. Безочие и бездушие!
16
1
 
23
 
! Отговори
вън НАТО И САЩ преди 2 години
НАТО да ги расположи на столтенбег у къщи че да го набият нали са бойни групи
15
2
 
31
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
НАТО ВЪН!
14
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 16А, генерал Колев дали не е знаел кой го е освободил, и въпреки това си режеше глави на руснаци в Добруджа, решили пак да ни освобождават.
13
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я и все бивши соц. страни, ама Путин не му дреме за тези страни от какъв зор ще се разполага каквото и да било, защото утре ние сме на пангара, не близките и роднините на тези от НАТО. Те уж ни помагат, а истината е друга.
12
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
12 Ти казарма не си ходил .Кви кинжали бе ха ха ха ха ха ха?София е на една бомба и цялата е във вода .Штрафной удар и 4 те американски бази ги нема и край гейм олвър войната тука свърши .Да пази Господ ,ни това е цялата истина .
11
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нас ни освободи генерал Гурко с гвардията на руския император! Не ни освободи НАТО, алоо! ИСТОРИЯТА помни!