НАТО иска да разположи четири нови бойни групи в България, Унгария, Румъния и Словакия

Лидерите на страните членки ще се договорят на извънредна среща на върха на Алианса
23 мар 2022 22:45, Петя Славова
241
 НАТО иска да разположи четири нови бойни групи в България, Унгария, Румъния и Словакия
Снимка: БГНЕС


Лидерите на страните членки на НАТО ще се договорят на утрешната извънредна среща на върха на Алианса в Източния фланг да бъде значително увеличено разполагането на военни заради войната в Украйна.

"Очаквам лидерите да се споразумеят да засилят позицията на НАТО във всички оперативни полета в източната част на Алианса - земя, по въздух и по море. Първата стъпка е разполагането на четири нови бойни групи на НАТО - в България, Унгария, Румъния и Словакия", заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

 В момента бойните групи по Източния фланг са четири, а с допълнителните нови четири ще бъде покрита територията от Балтийско до Черно море, каза още Столтенберг, съобщи БНР.

Той допълни, че се очаква лидерите на страните членки на НАТО да подкрепят решението за осигуряването на допълнителна подкрепа за Украйна, включително оборудване, за защита срещу химически, биологически, радиационни и ядрени заплахи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още по темата: натоЙенс Столтенберг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чужди да ме пазят ,явно някой не са добре в главата на паветата..
9
3
 
9
 
! Отговори
Джо Лекия преди 2 години
Ще ми дават Курбан за здравето на Западните покрайнини на Европа и задокеанието. Не им стиска на демократите и айде бедняка да му оправи осраните позиции.. Чакахме 33 години помощ и инвестиции от САЩисаните и техните производни а сега някакъв си уж приближен на Вовата.. цак 1 000 000 000 кинта искал да инвестира в БГ. Еее .. пита комшията, кой кой е?Лакеите марионетки в политиката тласкат народа с всеки изминал ден към нова народна демокрация и после до стената в името на народа.. Не е хубаво!
8
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ставаме цел на кинжали, смерчове или друга крилата и високоточна летателна апаратура заради кефа на някакви изкуфяли натовски и американски св ине, които дремят на хиляди километри в именията си.
7
43
 
7
 
! Отговори
Жоро Сороса преди 2 години
Добре че сме в нато иначе ни е спукана работата бай Пyтлера със сигурност щеше да ни нападне но няма топки да нападне натовска държава. Добре са дошли братята американци.
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Ново село солджър може да има проблеми кв Надежда е на близо а там има чалга кючеци и ако ги завърти манталитета солджър ще се сблъскат с нещо не виждано
5
7
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние не искаме нато да разполага бойни групи тук!!!! Това не е наш проблем, за да се застрашават български животи! НЕ ТРЯБВА ДА ГО ДОПУСКАМЕ!!!
4
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да му мислят тези които са около базите .Като дойдат да не си мислят че ше ги пазят .Ха ха вярно ли бе ще се довериш на чужд да те пази .А и друго тези са наркомани и друсат а и без секс няма да могат .Кой има щерки да си мисли .
3
15
 
47
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Ако не се вдигнем и допуснем това, то ще залетят бомби и над нас, и България ще бъде разпокъсана както Полша през всв. Няма киро няма баце няма корни.... - трябва да изметем всички които са склонни да играят покер с бъдещето на България. Никакво нато тук!!!!
2
43
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да заповядат, тъкмо като изгоним Митрофанкова Джуджето ще подскача от злоба в Кремъл
1
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тиквата даде ли пушки на Потрошенко?