Китай отхвърли твърдения за Русия

Страната отговори на Йенс Столтенберг
24 мар 2022 16:52, Росен Стойчев
49
Китай отхвърли твърдения за Русия
Снимка: БГНЕС/EPA

Китай обвини Йенс Столтенберг, че разпространява дезинформация, съобщи Синхуа.

Столтенберг говори през вчерашния ден. Той обвини Китай, че оказва политическа подкрепа на Русия. Отправи предупреждение страната да се въздържа от материална подкрепа за руското правителство. Столтенберг смята, че китайското правителство е активна част от пропагандната кампанията на руската държава.

Още по темата

"Позицията на Китай е в съответствие с тази на повечето държави. Всякакви необосновани подозрения срещу Китай ще бъдат оборени", заяви говорителят на китайското външно министерство Ван Уенбин.

Американски представители обявиха, че ще следят много внимателно, дали Китай не подготвя някакви доставки за руската държава. Китайската държава отрича подобни твърдения.

Китайското правителство поддържа много близко партньорство с руското управление. Двете държави често потвърждават своята готовност за сътрудничество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
34
 
13
 
! Отговори
Ванга преди 2 години
Още през 80 те години Ванга предсказа:Русия ке тръгне да трови ора по целио свет. Ама светот ке и го върне. Накрая от глад *** ке ручат трева као добиток...
18
3
 
14
 
! Отговори
Докога ще се моткат преди 2 години
Да обявяват война и да се свършва с доставките, които автоматично ще станат незаконни. При това поводът за войната е абсолютно безотносителен. Русия обявява война и спира газопровода през Украйна. Германия пуска аварийно СП2, а ние ще караме на биогаз.
17
27
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 17 Коя е Русия, че да влиза в чужда държава, да сваля правителството й и да поставя удобно за себе си такова? Китай може да е всякакъв, но управляващите им там имат нещо в главите си, щом се възползваха от западните инвестии и технологии и вече колко години имат икономически разтеж. Китай произвежда, Русия потребява. Как сломена Германия се вдигна от пепелта за 60 години се превърна в двигателя на Европа. Защо и днес всеки иска Made in Germany, a "победителката" Русия си остана бензиностанция
16
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен "Кой беше този Столтемберг?" Някаква изветрела бира?
15
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китай много добре разбира и вижда,че ако не помогнат на Русия сега или Русия падне,те ще са следващите..а те не могат да се бият така както руснаците
14
11
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото мразех Америка, сега само като чуя за тях, паля с 200.Кои са те и Нато да определят правилата и поведението на цял свят.
13
26
 
7
 
! Отговори
Star преди 2 години
само преди няколко години господин Тръмп намекна на китайчуните,че ако му ръмжат много ще изтегли американското производство от Китай,и до края целия си мандат нямаше никакъв проблем с тях.Много са послушни и смарт.И от тогава си знаят че и Чичо Джо е на същото мнение.Та не е зле да си трят малко повече.
12
5
 
24
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Китай само заедно с Русия може да се перчи с/у света а без Русия няма да могат.Вярвате ли че Китай ще оставят Русия да бъде смазана?
11
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой беше този Столтемберг?
10
26
 
7
 
! Отговори
Русия потъва преди 2 години
Русия бавно, но сигурно потъва, а това не е добре за никого...
9
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо не ми е известно, Китай да е член на Нато, за да им размахват пръст.
8
5
 
25
 
! Отговори
Довольно, хватит... преди 2 години
Перманентните шеги и подигравки с Русия и Путин вече омръзнаха на всички...
7
21
 
6
 
! Отговори
До баба мара преди 2 години
Индия е в постоянен военен конфликт с Китай. Учи малко историческите им вражди и спорната територия на Кашмир. Точно Индия ще спечели ако САЩ си прехвърли производството от Китай в Индия. 300 милиона китайци ще останат без работа.
6
24
 
10
 
! Отговори
Светът срещу Русия преди 2 години
Сега се играе мачът целият Свят срещу Русия. Този мач сме го гледали вече. Спомням си как завърши предишния подобен мач с разпадането на СССР...
5
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така както е тръгнало енергията ще се търгува в рубли, технологиите в юани, жената ще ми яде оная работа, само децата гладни ще стоят.
4
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китай да се запознае с информацията за тях самите в руските официални средства за масова информация. Там са много съгласни с твърденията на Столтенберг.
3
5
 
16
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
нато няма да казва на китаи на кого да помага и на кого не воината все някогаще свърши а добросъседството остава с оръжие няма да се установи мир поземята русия китаи и индия да вървят заедно иначе ще ги смачкат
2
1
 
21
 
! Отговори
А???? преди 2 години
Някой нещо да разбра от тази "така наречена" "новина" ? :)
1
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Драконът е наясно, че ако остави мечката да бъде смачкана, иде неговия ред.