3 500 протестиращи срещу войната осъдени в Санкт Петербург

Те са участвали в антивоенни митинги
25 мар 2022 22:23, Александър Попов
70
3 500 протестиращи срещу войната осъдени в Санкт Петербург
Снимка: БГНЕС

Съдилищата в Санкт Петербург са привлекли към административна отговорност около 3500 души за участие в неразрешени антивоенни митинги, съобщава Би Би Си.

Според пресслужбата на градските съдилища 2 456 души са били глобени, а 861 са били арестувани с различна продължителност. Общо 123 души са осъдени на полагане на принудителен труд.

Градските съдилища са получили общо 4 555 дела за лица, задържани от полицията. На първа инстанция са разгледани 3 710 от тях, а 1 318 са обжалвани. Около хиляда дела са били прекратени, върнати или отложени.

Регистрирани са 24 случая по новия член 20.3.3 от Кодекса за административните нарушения на Руската федерация - "Публични действия, насочени към дискредитиране на използването на руските въоръжени сили...", като 20 от тях са изслушани и са наложени глоби от 30 000 рубли и арест за 5 дни. Четири от делата са върнати за ново разглеждане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: Русия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боен дух путинягите нямат. Заградотрядите на марионетката кадиров стрерят в тила на руснаците,ако решат да дезертират . Една армия се бие,но още една втора армия е нужна,за да се бие с първата,ако не иска са се бие. Старинисти,сър.
35
2
 
15
 
! Отговори
Star преди 2 години
Руснаците не разбраха ли до сега че живеят в условия на режим.Мирните демонстрации няма да им решат вътрешният основен проблем.проблем номер едно в Русия е,че едни и същи хора са укопирали власта в Кремъл и не желаят да я дадат без бой.По врем на избори и преди това в Русия се ликвидират всички кандидат президенти,ако се наложи и показно.Това е много години насам.
34
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Митинги има и в Европа .СРЕЩУ НАТО !
33
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Масови арести, - демокрацията на Путин
32
21
 
2
 
! Отговори
Z преди 2 години
Победа будеть за нами...........слава России!!
31
4
 
17
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 години
Украйна ще спечели,защото влиза супер модерно оръжие за защита от САЩ и Великобритания. Украйна се бори да запази държавата си от руския фашизъм и това и дава двойни сили. На много места прогонват агресорите. Руските войници са гладни и все по=малко са мотивирани. УКРАЙНА ЩЕ ПОБЕДИ ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО!!!!!!!!!!!!!!!
30
3
 
15
 
! Отговори
реалист преди 2 години
Едва ли Украинците ще спечелят войната без да се намеси НАТО, но пък колкото повече окупатори избият - толкова по-добре
29
12
 
5
 
! Отговори
Лаборатории преди 2 години
в които се разработва биологично оръжие са открити на територията на Украйна..........над 10 такива биолаборатории..............финансирани от фирми и организации, свързани със синчето на американския президент стария Джо-Деменцията...........корупция и много пари!!!
28
19
 
6
 
! Отговори
Z преди 2 години
Специалната военна операция на руснаците с/у украинските фашисти, нацисти, бандеровци, *** от "Десен сектор" ще продължи до пълното им унищожаване!!Слава на Русия! Победата ще бъде наша ! Амин!!!
27
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предателите на Русия...............в затвора............или в Сибир...........при белите мечки, да научат, че родината не трябва да се предава!!!
26
13
 
3
 
! Отговори
Мира преди 2 години
На запад се възцари комунизмът в на-тежката му форма - цензура, пропаганда, одържавяване на имущество на богатите. Русия поне превъзхожда САЩ в културен и исторически аспект. Лицемерието на либералната демокрация стигна своя краен предел, човешкият живот за тях няма никаква стойност, САЩ обърнаха братски страни една срещу друга, същото ще направят с нас и Македония. Разделяй и владей - стар англосаксонски подход.
25
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Meanwhile - В НАТО без война имаше над 300 протеста за пЛандемията. Стотици глобени за маски, стотици прибрани без причина, само в Германия над 600 ареста за 1 седмица. В Канада хиляди със спрени банкови сметки и със задигнато гориво. За всеки Навални в България тръшкаха по десетима младежи на купчина зад колоните на ЦУМ. Свобода на словото колкото искате, половината коментари в youtube и "новинарските сайтове" изтрити, акаунта в Туитър на New York times. също, че пишели пропаганди за Байдън jr.
24
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Россия священная наша держава,Россия любимая наша страна.Могучая воля, великая слава -Твое достоянье на все времена!
23
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой да обясни на мутрофанова какво мисли руският народ за правителството на путин :)
22
15
 
4
 
! Отговори
България преди 2 години
СЛАВА НА Русия ,МАЧКАИТЕ ФАШИЗМА.....ПОСЛЕ В БЪЛАГАРИЯ И ЕВРО АТЛАНТИЦИТЕ.
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Половината порни актриси са рускини
20
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
пак ли продължавате-с лъжите си недейте копирата би би ст
19
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не, чакат някой като Зеленски в Париж - да им каже свобода, братство и равенство. А нас ни чака военно унищожение или глобалфашизъм в две разновидности: либералфашизъм или неонацизъм. Изборът ни предстои тия дни. Това е положението. Който мисли, че само Путин е виновен за войната в Украйна и световното положение, е GLUPAK!
18
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде ги побират толкова много арестувани? Русия само от затвори ли се състои? Само някой да посмее дори да си помисли против управляващите, и вече е в ареста.
17
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не мисля че нашите русофили искат и тук да е такава "демокрация", но не мога да разбера защо така защитават Русия и Путин?