Фон дер Лайен: Няма да позволим Русия да иска рубли за газа и петрола

Байдън заяви, че Русия трябва да бъде извадена от Г-20
25 мар 2022 09:12, Елка Василева
603
Фон дер Лайен: Няма да позволим Русия да иска рубли за газа и петрола
Снимка: архив, БГНЕС

"Няма да позволим Русия да заобикаля санкциите, като изисква рубли за доставките й на петрол и газ", заяви председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Още по темата
Президентът на Съединените щати Джо Байдън заяви, че Русия трябва да бъде извадена от Г-20. След края на срещата на върха на НАТО той съобщи, че ЕС и НАТО ще създадат система, чрез която да проверяват дали Китай ще нарушава техните санкции срещу Русия, предаде БНР.

Байдън заяви, че е показал ясно на президента Си Дзинпин, че ще има последствия, ако реши да помага на Кремъл.

"Мисля, че Китай разбира, че бъдещето на нейната икономика е много по-тясно свързано със Запада, отколкото с Русия. Затова се надявам, че няма да се ангажира с нея", заяви Байдън.

Президентът на Франция Еманюел Макрон бе по-оптимистично настроен и каза, че по време на разговора си с президента на страната е усетил срещу себе си лидер, който споделя опасенията на ЕС и не е съгласен с войната.

Според Макрон Китай би могъл да е единствено посредник, който внася умереност и изрази надежда, че няма да участва в ескалация. Същевременно той подчерта, че не очаква преговорите за примирие в Украйна да дадат резултат в следващите часови или дни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


603
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
430
0
 
8
 
! Отговори
кога ще се извини на преди 2 години
е как да не се продава семеството и от 18 век ладсон албрех са търговци на памук от колониите и собственици на плантации с роби в южна каролина има си връзка с америка
429
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз бойкотирам диамантите , ролекс , мерцедес , бентли , ферари , ламбургини ,ролс -ройс, , частните самолети, огримните имения , яхтите и др. Вече токова години лев не им давам .
428
1
 
25
 
! Отговори
Еврейн (Да де, ама.. преди 2 години
да де, ама не си представям Русия и Китай да се интересуват от мнението на фрау Фондере... Ясно са казали: РУБЛИ и ЮАНИ. Точка по въпроса! - Ако искат :)
427
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Фон дер Лайен: Няма да позволим Русия да иска рубли за газа и петрола"....................... На тази куха лейка още ли не са и казали, че Русия ВЕЧЕ ПОИСКА рубли за газа и петрола?... Как няма да позволи да се направи нещо, което вече е направено, е загадка с предизвестен край. Но Лайненката вероятно ще го научи последна. И по трудния начин.
426
2
 
8
 
! Отговори
до 442 преди 2 години
ще седят на топло и ще ядат пържени филийки не им бери грижата
425
0
 
1
 
! Отговори
Миош преди 2 години
Ти това за свое успокоение ли го каза?!
424
1
 
29
 
! Отговори
Ур преди 2 години
Урсулчето ще направи като с ваксините. Прави договор със САЩ. Само те да доставят газ и нефт. Гушка още няколко милиона, взема си пенсията от ЕС и айде на Занзибар. Народа в ЕС си плаща като поп и всичко е наред.
423
1
 
18
 
! Отговори
ПКП преди 2 години
Няма да позволи, тебе никой нема те пита
422
1
 
22
 
! Отговори
до 442 преди 2 години
Незнам само как ще произвеждаш храни,като няма газ и нефт.Руснаците не ги мисли,ние какво ще правим.
421
1
 
20
 
! Отговори
Петко преди 2 години
Като не искаш, не купувай. Просто е.
420
3
 
14
 
! Отговори
до 442 преди 2 години
че кво им е на храните, чернозем имат, семена имат, тор имат, сеят, жънат, берат, ядат, за медикаментите има Индия от където взема субстанции почни цял свят, бих казал че ше се посерат от ядене на хляб и олио като са им спрели износа
419
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кокошката нямало да позволи... Какво? Да и мътят яйцата? Да я *** петлите? Че кой пък ще я пита какво позолява или какво не? Русия ясно каза - поради санкциите въведени от "Колективния Запад" (каквото и да е това), ние искаме нашите стоки да се плащат в рубли! Нямате рубли - в ЦБ на Русия има. Купувате и плащате, иначе няма стока! Нали Бидона обеща 15 милиарда м3 газ - ще се греете с него. БТВ - миналата година, ЕС е изгорил 530милиарда м3 газ
418
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам за рубли, но скоро руснаците ще продават нефт и газ в обмен на храни и медикаменти както приятелите им от Иран. Европа да се готви за голяма хуманитарна акция в Русия, защото ако ни залее руската алкашка вълна от бежанци ще ни унищожи.
417
1
 
17
 
! Отговори
Митко преди 2 години
До всички,които подкрепяте Урсула-Ковида ще ви оправи
416
2
 
30
 
! Отговори
ЕС+САЩ=цензура преди 2 години
Поредната самозабравила се баба от Европа която знае че няма да ходи да се бие - само ще произвежда и продава оръжие а Укрите ще се бият за да и пълнят джоба. А горките Европейски граждани до като псуват до като купуват олио или бензин с данъците ще пълнят джоба на САЩ за оръжие. Англия дарява 6000 гранатомета които нейните граждани са купили и искат не искат ще купуват. За тях студ и глад за Политиците тлъсти комисионни!
415
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз не знам в цялата история на България от турско робство насам все сме в грешните съюзи.А тая мумия на снимката доказва,че ЕС се оглавява от диктатори и това се видя първо с коронавируса сега и с това.Каква си ти бе мушмуло,да казваш кой какво ще прави.Явно целта ви е бедните страни да станат още по бедни нали.....
414
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха, при нов Нюрнбергски процес тая просто ще се върне към оригиналната си форма и ще пропълзи обратно под камъка си. Няма да чуем повече за нея. Тя и подобните и са оцеляващи, хахах.
413
0
 
29
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Тази искаше да въвежда задължителна ваксинация в ЕС, след три дни каза...ама то това било съобщено от пресслужбата на ЕС, не било нейно мнение. На тая от тогава си мисля че и една табуретка и е много.
412
0
 
5
 
! Отговори
. преди 2 години
До Сашо Васев - не можеш! Аз търсих, но в БГ никъде не предлагат такава валута. Трябваше да се сетим по-рано с тебе...
411
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Байдън може само да се моли Китай да не им скръцне със зъби. Китайците не са деца, че да бъдат надзиравани от дядо си. То бива наглост, ама действията на американците преминаха всякакви граници. Проблемът е, че те подкаждат конфликти, а после ние ще го ядем.