Фон дер Лайен: Няма да позволим Русия да иска рубли за газа и петрола

Байдън заяви, че Русия трябва да бъде извадена от Г-20
25 мар 2022 09:12, Елка Василева
603
Фон дер Лайен: Няма да позволим Русия да иска рубли за газа и петрола
Снимка: архив, БГНЕС

"Няма да позволим Русия да заобикаля санкциите, като изисква рубли за доставките й на петрол и газ", заяви председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Още по темата
Президентът на Съединените щати Джо Байдън заяви, че Русия трябва да бъде извадена от Г-20. След края на срещата на върха на НАТО той съобщи, че ЕС и НАТО ще създадат система, чрез която да проверяват дали Китай ще нарушава техните санкции срещу Русия, предаде БНР.

Байдън заяви, че е показал ясно на президента Си Дзинпин, че ще има последствия, ако реши да помага на Кремъл.

"Мисля, че Китай разбира, че бъдещето на нейната икономика е много по-тясно свързано със Запада, отколкото с Русия. Затова се надявам, че няма да се ангажира с нея", заяви Байдън.

Президентът на Франция Еманюел Макрон бе по-оптимистично настроен и каза, че по време на разговора си с президента на страната е усетил срещу себе си лидер, който споделя опасенията на ЕС и не е съгласен с войната.

Според Макрон Китай би могъл да е единствено посредник, който внася умереност и изрази надежда, че няма да участва в ескалация. Същевременно той подчерта, че не очаква преговорите за примирие в Украйна да дадат резултат в следващите часови или дни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


603
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
450
1
 
7
 
! Отговори
Хикса преди 2 години
Оно добре да речем,че после се предума и каже добре ще купуваме в рубли.Ама хлебара у селото може да каже за теб хлеб немам.Абе врата на войната е отворена,капитализма винаги се е спасявал с война.ДА НЕ ДАВА ГОСПОД
449
4
 
16
 
! Отговори
Питане ! преди 2 години
Г-жо , кажете ни :КОЙ Е НАТО , след като ЕС НЯМА АРМИЯ ???
448
3
 
20
 
! Отговори
Вай... преди 2 години
Бабчето яка я удари "критическата"! Ми кът не щеш да купуваш газ и нефт от Русия с рубли, купувай от Щатите с долари, мъ! Аа..., скъпичко излизъ, при туй в Няколко Пъти повече! Ми тогава купувай Нефто и Газо Рубли или Дойче Промишленост - Йок!
447
1
 
17
 
! Отговори
Култура ми Янков преди 2 години
Не е ли ясно следното : Русия и САЩ никога няма да допуснат да има ПО-СИЛЕН от тях , да г-жо Лай-нерова !И никога няма да има война м/у САЩ и Русия , те сядат на масата и си ПОДЕЛЯТ ПЛЯЧКИТЕ ,... а вие и плямпайте на воля , на никой не пречите !
446
2
 
21
 
! Отговори
''против&# преди 2 години
Против войнИте , ама друг път !Сега само в Украйна ли има война , или И в Йемен и Сирия , и да не споменавам за ДРУГИТЕ !След тзи война , КЪДЕ ЩЕ Е СЛЕДВАЩАТА , г-жо Лай-нер ?
445
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много добре,но газта,която Байдън ви обещава ще стигне само за замъците на еворолигарсите,и евро-пиавиците-чиновници,а народите,а бизнеса?!?! Някой от бандата ви каза днес,че не знале как изглежда рублата,но явно не занете пудели как изгглежда една революция - разруха и за народите,но и за вас.
444
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Забавяне на неизбежното за Русия.
443
2
 
27
 
! Отговори
Сократ преди 2 години
Урсуло, газ нямало да позволиш, а пита ли фермерите как се се справят без руските торове, които пак ще са в рубли. Свиквай кранто, идва нов ред.
442
1
 
16
 
! Отговори
Лентата назад преди 2 години
СпоВням си , как преди години , ЕС ''бе'' най-силен военно , икономически и с най-голям авторитет , ПОКЛОН !Сега какво се вижда , ЕС е най-силен на приказки , и без всякакво покритие .... Т. е. , ЖЕЛАНИЕТО ПРЕВЪЗХОЖДА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ !Излиза лафът : Кучето си лае , керванът си вРъви !
441
2
 
20
 
! Отговори
Rrr преди 2 години
или газ за рубли или без газ. Фантики не катят
440
3
 
20
 
! Отговори
Т.е. преди 2 години
ЕС няма армия , плаши гаргите !Русия ли е виновна ,...или някой друг който води НЕПРЕКЪСНАТО ВОЙНИ ПО СВЕТА !Ристо Иванов го каза , че сме със свалени килоти !
439
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
майка и е хейди адел стромайер дъщеря на куфман стромайер густав . майка еврейка богата
438
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искаме дуел Фор де *** вс Маша Захарова.
437
1
 
6
 
! Отговори
какво стаА ? преди 2 години
Закупих си милиони рубли по 1 стотинка , сега продавам по ЛЕВЧЕ , който желае , моля !
436
3
 
18
 
! Отговори
Питане ! преди 2 години
Аве , къде е Зозо ?Рублата не вървяла , верно ли ?Тая лай-нер не рабра ли че политиката е ПОДЧИНЕНА на ИКОНОМИКАТА !САЩ и АНГЛИЯ защо продължават и СЕГА да си търгуват с Русия , а санкции само за ЕС ... ЕС е пълно порнО и трагедия , виждат го всички , ЛИПСА НА ЛИДЕРИ , пълно е с Барековци ...СРАМОТА , НЯМАМЕ И АРМИЯ ...
435
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой те пита тебе бе, бабо? Плащаш в рубли - има газ за Дойчланд, искаш да плащаш в евро - бегом в САЩ! Гледай я кукумявката! Купувачът не определя валутата и цената, а продавачът! Не ти отърва - не купувай!
434
1
 
12
 
! Отговори
ИзвинетИ , амЪ: преди 2 години
Само в Украйна ли има война , или и на други места , и КОЙ води ''хуманни'' войни с ''приятелски '' ракети , приказки на ромският / женският/ пазар в столицата на територия Бг ???????????????
433
2
 
31
 
! Отговори
Путин преди 2 години
Урунгел...Урсула. Никой не те кара насила да купуваш от Русия ! Ако искаш плащай с рубли. Ако не...ще чакаш да дойде гемията с два бидона свръхскъп демократичен газ от Юесей ! Щом ти е по изгодно ?! А може да караш и на въглища, но те пак са със рубли. Същото важи и за ядреното гориво и даже за дървата ! Да. Много ви е яд че Русия има всичко и не може да им го отнемете ! Отивай да събираш витамин Д ,докато има слънце...
432
1
 
16
 
! Отговори
питане ! преди 2 години
А защо само долари , които се оказаха , тоалетни хартийки ?
431
0
 
24
 
! Отговори
АЛОООО! преди 2 години
Изтеглете си войските от Йемен и Сирия , и тогава определяйте ''правилата'' ...Кога най-после в ЕС ще има качествени лидери , а не примитивни ?