Дозата за отравянето на Абрамович не била смъртоносна, само предупреждение

Симптомите били възпаления по кожата, раздразнени очи и силна болка зад очите
Обновена: 29 мар 2022 09:08 | 28 мар 2022 22:14, Анисия Иванова
125
Дозата за отравянето на Абрамович не била смъртоносна, само предупреждение
Снимка: БГНЕС

Никой не е поел отговорност за предполагаемото отравяне на милиардера Роман Абрамович. Предполага се, че дозата на препарата, с която е бил направен опитът за убийство, е била достатъчна само за отправяне на предупреждение, пише ВВС.

Говорителят на Роман Абрамович потвърди за съмненията, че руският олигарх е бил отровен по-рано този месец, след като се е срещнал, за да обсъди мирните преговори с украинските преговарящи. Те не потвърдиха кой друг е бил мишена или какъв е източникът на атаката.

Още по темата

Твърди се, че бившият собственик на Челси Роман Абрамович и двама украински мирни преговарящи са имали симптоми на отравяне след среща в Киев. По-късно същата вечер трима от тях, според разследващия уебсайт Bellingcat, са имали симптоми на отравяне с нервнопаралитичен агент.

Симптомите са се изразявали във възпаления по кожата, раздразнени очи и силна болка зад очите. Неразположенията на тримата мъже са продължили цяла нощ. Никой от тях не е ял нищо освен шоколад и вода.

Според специалисти по химически оръжия отравянето е съвсем умишлено.

"Изглежда някой е искал да изпрати предупреждение до участващите в мирните преговори. Това не беше смъртоносна доза, беше предупреждение", казват експерти пред британската медия./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Опитах вежднъж Рошен и също се изприщих. Беше някаква промоция във верига супермаркети - отвън имаше нещо с цвят на шоколад и дебелината на тънка хартия, а вътре нещо бяло с вкус на разлагащо се месо. Опитах от единия край и ми се гадеше в устата цяла седмици. Сега само като погледна нещо от тая марка и ми се гади. Така, че може да не са слагали нищо допълнително в шоколадите - сами по себе си продуктите на тази марка са достатъчни да предизвикат тези симптоми.
41
1
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Мечо пуххх: И сега това дава някакво право на Русия да направи същото ? После и Китай например и така докато дойде ред на България и ние да нападнем някой например Македония ?!
40
2
 
4
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисара преди 2 години
Никой от тях не е ял нищо освен шоколад и вода./такаа е написано/.Те т,ва са милиардерите в Украйна! Миличките!! А стига бре, т, ва ли му е модното по време на война в Украйна?Виж водка,шоколад и минерална вода си е друго,напр. за войниците или пък бежанците в Варна.
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"пише ВВС" и тръгвам да бегам.
38
2
 
15
 
! Отговори
Мечо пуххх преди 2 години
Ще стане като в ИРАК.САЩ и UK, казаха, че Саддам има биологично оръжие.Разрушиха държавата и казаха, че не са го намерили.Но тогава нямаше санкции, нямаше конфискация на имущество, нямаше запор на авоари, нямаше вой до небесата....Демокрация, какво да се прави?
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е,не се знае какво са пушили
36
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Среща в Киев? А защо говорите за някой абстрактен, след като при среща в Киев са яли шоколад и са пили вода. Съмнявам се, че има държава, дори и най-изпадналата, която да не може да осигури безопасно вода и шоколад. Явно трябва да питаме в Киев, какви ги вършат.
35
15
 
2
 
! Отговори
Striker преди 2 години
Кой ли пък е този малък страхлив отровител? Да видим: Политковская, Немцов, Литвиненко, Навални..Ами да! Кремлинският гном к-Апуткоооо!
34
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз затова не ям шоколадите на Порошенко "Рошен".
33
1
 
12
 
! Отговори
Доверчивото преди 2 години
Евростадо вярва на всичко..Натюрел...
32
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да!Г-жа Нюланд бълнува!Пратетеня в лудницата,защото твърди как особено опасни патогени ще попаднат в руски ръце от несъществуващи лаборатории.Нещо не е добре женицата хахаха
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повода за третата световна ще е за некачествена дрога.Може наистина някой да не иска да подпишат.Някой от търговците на оръжие.Само те имат изгода това да продължи.И сатанистите също де.
30
1
 
13
 
! Отговори
ДжоБаеца преди 2 години
Лисугера иска да се изкара репресиран и да получи убежище в британия и да му върнат Челси за да го продаде :)
29
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 29Изглежда несъществуващи биолаборатории са се навъдили и в главата на г-жа Нюланд.....Какво правим с тях, интелектуалецо?
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Herr Muller Хер Муле вече е попитал потърпевшите и те са му се оплакали от почти смъртоносно възпаление на очите! Сега очакват да им окапят миглите и това вече ще е повод за Трета световна!
27
23
 
4
 
! Отговори
До 29 преди 2 години
Има лаборатории в главата ти... Ненормалници
26
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малко ли биолабратории има в Украйна? Там не е е безопасно.
25
0
 
7
 
! Отговори
Offf преди 2 години
Е каква отговорност, количествата са само за тонус ..
24
1
 
4
 
! Отговори
До Гошо преди 2 години
Делтакрон ще да е било,ама не саги тествали.
23
2
 
46
 
! Отговори
Бай 100ян преди 2 години
Бах тоя новичок бре. То не беше Скрипал,Дъщеря му,Навални,Абрамович,Преговарящи .. То антифриза има по голяма успеваемост .Каруцар да хвашен повече работя ще свърши от Тайните Руски служби които от 20 души само на Скрипал котарака замина. Май май от години тече една пропагандна война срещу Русия. И мисирките го разбраха но ги е срам да си признаят!