Русия не би признала загуба, Украйна не може да си я позволи

Според Емил Соколов прибързваме с оптимизма
31 мар 2022 09:30, Петя Славова
121
Русия не би признала загуба, Украйна не може да си я позволи
Снимка: БГНЕС

Времето за преговори е използвано от Русия за прегрупиране на силите. Такова мнение изрази пред БНР Емил Соколов, историк, анализатор и преподавател. По думите му, първата фаза от войната не завърши особено добре за войските на Путин, но конфликтът навлиза в друга фаза.

"Много вероятно е да видим война на изтощение, в която Москва ще се опита да заграби още украинска територи", посочи Соколов.

Още по темата

Според него не трябва да се прибързва с оптимизма. Западните страни, склонни да бъдат гарант за някакъв мир, не са много, отбеляза Соколов.

Режимът в Кремъл няма да признае загуба, Украйна също не може да си я позволи, смята Емил Соколов. Затова по думите му конфликтът може да се ожесточи.

Според него украинците не биха се примирили Донбас да стане част от Руската федерация.

Като "единственото по-обнадеждаващо" след последните преговори той посочи открития за Украйна път към Европейския съюз.

У нас няколко пожара горят едновременно – това са въпросът за военната помощ за Украйна, изборът на управител на БНБ, както и отново излизащият на дневен ред въпрос за РСМ, коментира Емил Соколов, който открои рисковете от работа с плаващи парламентарни мнозинства по отделни теми.

"В рамките на коалицията ще видим изнудване и извиване на ръце", изтъкна той.

Трябва да се вземат предвид нагласите на хората, но за нещо толкова елементарно като пращане на защитно облекло, за което Украйна ни моли, можехме да сме проактивни, подчерта анализаторът.

По думите му компромисният вариант е – няма да се изпраща оръжие, но е недопустимо да отказваме да изпратим бронежилетки и каски.

"Правителството е изправено пред доста сериозен натиск, който ГЕРБ успяха да създадат, защото дълго време се бягаше от конкретно решение. (…)Не може цялото правителство да се превръща в заложник на външнополитическите амбиции на БСП. Всяка партия в коалицията ще трябва да направи компромис."

Доста хора се надяват да бъде взривена коалицията, без да си дават сметка какво означава да се ходи на избори по време на война, смята още Емил Соколов.

Ситуацията е сложна, но единственият изход е мандатоносителите ПП да са безкомпромисни и принципни, обобщи Соколов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още по темата: Украйнарусияпреговори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Само да уточнчя:уточни,че констатираното от теб са виновни...дпс-гроб...управляват ни от 32 г.,продадоха армията ни на скрап,икономиката ни на скрап,образованието ни на скрап,земеделието ни на скрап,съдебната...обслужващ персонал престъпници и руски интереси,доган на боко...боко на доган...и в парламента нагло работят против България,имали пари...те и руските имаха,ПП по решително...изборите,ще ви качим още по-високо,ще съжаляват дпс-гроб-бсп...и славчо и той няма шанс...1400 г. сме оцелели
93
1
 
3
 
! Отговори
Зает преди 2 години
Айде стига сте ревали за олио и газ, работни места бол, но няма квалифицирана работна ръка. Феновете на големия брат от изток се оплакват от безработица, но отказват да се образоват и да ходят по интервюта и чакат на произволен вожд да ги уреди. Цял живот на гурбет, обаче на запад, никой не ходи на изток, защо ли?
92
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин така и не се усети, че сам си го набива чепат и четвъртит. Повярва си и сега какво? 50г не може да се измъкне от Украйна. Създаде си собствен Афганистан na 500 км от Москва, на всичкото отгоре толкова тъпо се изтропа на световната политическа сцена, че дори Китай не може да застане 100% зад гърба му. Колкото повече се влачи тая война, толкова повече ще обедняват Руснаците и накрая сами ще го бутнат от власт и пак няма да вземат Украйна. До тук с мита, че Путин е бивш КГБ и е много умен!
91
1
 
7
 
! Отговори
Сандокан преди 2 години
До тъпата чутура под 100 Много ще ми е кеф ако подобни *** в боеспособна възраст като теб, до няколко месеца ви отделят от "хранилката" на мама и тате в къщи и ви мобилизират.А след това ви пратят да копаете траншеи и окопи под "дъжд" от куршуми в околностите на Чернигов или Киев !Защото вие дерибеи - долни, не сте годни дори и да държите оръжие . . .
90
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боят си е бой, признат или непризнат няма значение.
89
8
 
5
 
! Отговори
. преди 2 години
западняците 20 г. не можаха да на.дупят п.утю.поради това той се помисли за много велик и сам влезе в капана.сега както им е паднал ще го клатят докрай.санкции,оръжие за украйна, санкции, конфискации на руски частни и държавни активи, пак санкции и бой по канчето докато руснаците разберат , че не са центъра на вселената. Когато решиш че си всесилния хулиган и можеш да тормозиш всички ги обединяваш срещу себе си
88
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна е приключена. Сега си плащат за глупостите които направиха. Независимостта не е за всеки.
87
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ууу Гледай как се старае.Вече мисли,разсъждава.Също като човек.Продължавай в същия дух и току виж след време си заприлиличал на хомо сапиенс
86
9
 
6
 
! Отговори
ууу преди 2 години
"Аз си мисля че един американски самолет да се появи около Донбас и рашките ще се изтеглят ще забравят и за атомните бомби." ---- Не можеш да мислиш!
85
0
 
0
 
! Отговори
с преди 2 години
бьрза помощ
84
14
 
6
 
! Отговори
ор преди 2 години
България действа все едно е член на Варшавския договор, а не на Нато.
83
0
 
1
 
! Отговори
украина преди 2 години
сигурно нр може да си позволи вестник чук чук
82
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами запада праща "хуманитарна помощ" КИНЖАЛЧЕТАТА я надушат и я думнат. ХОХЛИТЕ бяха затрупани със оръжие, що го няма бе?- Всеки ден реват пратете та пратете..Сега и гориво нямат. На едно видео един камион навързал бтр-и и ги тегли.НЯМА И НАФТА.
81
6
 
18
 
! Отговори
Само да уточнчя: преди 2 години
До Анонимен===Управниците ни не се занимават с проблемите на страната ни защото са инсталирани от либерастко-джендърските си господари да унищожат народа и Родината ни!!! Живеем в денонощен ужас от глад,мизерия,недоимък,болести,липса на лекарства,разбито здравеопазване и поголовна смърт! А в уж БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ и ПРАВИТЕЛСТВО денонощно се умува за екстрите на бандеровските бежанци! Огромна е и грижата за бандеровските главорези в Украйна,които избиха хиляди БЪЛГАРИ! Позор за всички тях!!!
80
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очевидно е, че управляващите Украйна не ги боли за косвените и военни жертви. Защо евреин да го боли за украинци и руснаци?!
79
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски може изобщо да не е украинец подобно на Обама, който може да не е американец.. Играта толкова е напреднала, че е възможно да се профилират и "отглеждат" подходящи за целта политически марионетки.
78
12
 
5
 
! Отговори
Германец преди 2 години
Няма проблеми. И ние ще се правим, че Магучая е спечелила. Понякога със шизофрениците така трябва да се отнасяме. Да, Владимир Владимирович, вие спечелихте, да, да.
77
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия не може да излезе с достойнство от цялата мърсотия, но е очевидно как Украйна с желанието си да върне Донецк и Луганск с военна сила и Русия с илюзията си, че може да убеди с оръжие световната общност в правотата си, БЯХА ПОДВЕДЕНИ чрез перфектно профилиране от интелигентната американска агенция. САЩ доведоха до съвършенство войната с чужди ръце.
76
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
. . . . Емил Соколов, историк, анализатор и преподавател. . . . . по тролене ли е преподавател, защото по другите специалности не съм го и чувала!
75
4
 
14
 
! Отговори
КАПИТУЛАЦИЯ и мир преди 2 години
Жалостивият запад изпраща хуманитарна помощ за Украйна и основно я тъпче с оръжие и боеприпаси т.е. смърт и разруха! Помощ е да помогнеш да спреш войната или при пожар да изгасиш огъня! През средновековието в повечето случаи са събирали пари и са откупвали града или са предавали съответният политик и са си запазвали имота и живота. А най добре тия дето му дърпат конците на зеления да бяха го посъветвали за по малко жертви и разруха да направи най доброто да спре военните действия и НЕ съпротива, а да отиде на безусловна КАПИТУЛАЦИЯ, ПРЕГОВОРИ и МИР!Или да не стане като оная при