92% от руснаците се отказват от големи разходи тази година, ще пестят

40 процента вече са използвали част от спестяванията си
31 мар 2022 08:50, Елка Василева
61
92% от руснаците се отказват от големи разходи тази година, ще пестят
Снимка: архив, БГНЕС

Тази година преобладаващото мнозинство от руснаците (92 процента) са решили временно да се откажат от големи разходи, като например закупуване на апартамент или автомобил, съобщи ТАСС.

Пътуванията, ресторантите, различни уреди и доставката на храна са първите неща, от които руснаците са готови да се откажат, за да спестят пари, сочат резултатите от проучване, проведено от MAXIMUM Education и застрахователната компания "Росгосстрах".

"Почти всички анкетирани (92 процента) решиха временно да отложат планирани големи разходи, като например покупка на автомобил и недвижим имот. 70 процента от анкетираните са започнали да преразглеждат домакинските си разходи в посока на спестяване. От руснаците, които са решили да оптимизират разходите си за живот през 2022 г., относително мнозинство (18 на сто) планират да намалят разходите си за пътувания, като ги пренасочат към вътрешния туризъм, а 18 на сто възнамеряват да ходят по-рядко на кафенета и ресторанти", показват резултатите от проучването.

По същия начин 17 процента от анкетираните ще преразгледат разходите си за домакински уреди и/или други такива, 16 на сто ще поръчват по-рядко готова храна, 14 на сто ще намалят разходите си за дрехи и аксесоари, 7 процента ще се въздържат от закупуване на абонамент за фитнес зала или ще намалят разходите си за спортни клубове, 6,5 процента  ще намалят разходите си за допълнително образование, а 3 процента ще преразгледат разходите си за храна. Около 0,5 процента  са избрали отговора "друго" (разходи за лекарства, строителство/ремонт, поддръжка на автомобили).

Посочва се, че само един от всеки петима харчи както обикновено и не възнамерява да преразгледа разходите си за домакинството, а 9 процента изобщо не са мислили за това. Сред анкетираните, които имат спестявания (67 процента от всички анкетирани), повече от половината (54 процента) все още не са прибегнали до използването им за покриване на ежедневни разходи. 40 процента са използвали част от спестяванията си.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
бг гладници взеха да мислят за нас руснаците кг захар е 45 р лит.олио75 р един хляб 35 не се притисняваите гледаите на вас да ви е добре ние не ви желаем зло вашето нато и ес ще ви уморят от глад с тези санкции ще плащатате за газ в троен размер в рубли със здраве европеиски роби
49
1
 
2
 
! Отговори
Pesho преди 2 години
Интересно от какво ли ще пестят с тия голи ***.Може би в комуналката ще се събера 7 семейства вместо 5 до сега?А *** не знаят ли, че като не купуват сриват и без това мижавата си икономика?
48
3
 
4
 
! Отговори
Гадове! преди 2 години
Много мислите за Путин и руснаците, а за нас...? Вижте луксозните коли на бежанците украинци и как пазаруват, вижте нашите сънародници как ровят по кофите!
47
0
 
2
 
! Отговори
Ей, како! преди 2 години
Защо правителството на Петков всеки месец тегли многомилионни заеми? Защо планът за развитие не е приет, а другите държави вече очакват третия транш? Докога ще бъдем лъгани по този дърварски начин? В РСМ правата на българите продължават да не се зачитат, а ухиленият тарикат се готви да подписва всякакви документи!
46
0
 
4
 
! Отговори
ТТ преди 2 години
Тази година щели да пестят...Ще пестите ама не само тази година а дълги дъъъъълги години---
45
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очаква се нова Октомврийска революция в Путинбург.
44
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до ХАОС. Главата ти е празна!
43
1
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Наближава времето,когато рашките ще имат пари само за борщ и водка.
42
1
 
10
 
! Отговори
Гарантирано от Путин преди 2 години
Тази година 92% от руснаците ще пестят а догодина 92% ще просят.
41
4
 
8
 
! Отговори
Хаос преди 2 години
Имам познати в Русия и магазините са им празни.
40
1
 
7
 
! Отговори
Лондон преди 2 години
Скоро няма да имат нито пари, нито какво да си купят.
39
5
 
1
 
! Отговори
Pin преди 2 години
България не води война с никого, а положението е много по-лошо. Що не дадете процентите за България или не е политкоректно ?
38
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
""На запад пак са се 'загрижили' за руснаците като лисицата за кокошките!" - хах ходи да видиш колко бездомни има на квадратен метър в Берлин, Ница, Ню Йорк, Филаделфия... колкото се грижат за соцствените си народи толкова се вълневат и от украинци и руснаци. Тук от 2000та и ние започнахме да имаме бездомни. Западни ценности - мене ми е най-добре, га Вуте му е зле, знаеш. ;D
37
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До пак ли..!? "На запад пак са се 'загрижили' за руснаците като лисицата за кокошките! Я каете тука във ЕС колко планираме големите покупки?" Има недостиг на жилища, и цените постоянно растат. Аз не съм чувал на някой пазар да няма купувачи, а пък цените да растат. Ти чувал ли си?
36
8
 
3
 
! Отговори
пак ли..!? преди 2 години
На запад пак са се 'загрижили' за руснаците като лисицата за кокошките! Я каете тука във ЕС колко планираме големите покупки?
35
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
31.03.2022 год. върви един руснак по улица в Москва и мърмори: яйца-няма, салам-няма,мляко-няма..зад него се обадил един полицай:ако продължаваш с гнилата западна пропаганда ще те ударя с пистолета по главата.. ай стига бе,и патрони ли вече няма-отговаря печално руснакът.
34
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 40 "Хората в Русия още не са усетили, че има санкции" Имам познати в няколко руски града и ще ти кажа, че си НЯМАШ И БЕГЛА ПРЕДСТАВА какъв погром е в момента в Русия. Приказките за това как не били "усетили" дори и хроничните лъжци натоварени с официалната пропаганда на Путин не си ги позволяват вече. Дори самия Путин не си ги позволява вече. Смятай докъде си се докарал!
33
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 34/38 "Разбирам да злорадстваш, ако у нас беше по-различно." У нас е по-различно, но ако зависеше от такива като теб, щеше да е същото, само и само да стоим под ботуша на "освободителите". Затова приеми, че ситуацията на руснаците е "поздрав" за такива като теб. Защото лъже(х)те до какво води комунизма и неговите престъпления. ЕТО ВИ НАГЛЕДЕН ПРИМЕР.
32
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората в Русия още не са усетили, че има санкции, докато в Европа цените се вдигат постоянно. Ние на кой налагаме всъщност тези санкции?
31
4
 
16
 
! Отговори
void преди 2 години
3 месеца по-късно... В 12:00 на обяд семейство руски пенсионери обядват овесена каша, а погледът им е втренчен в телевизора, по който вървят новините за разцвета на руската икономика и повторната победа над фашизма и Запада. Възрастната дама гребва лъжица от кашата и казва: "Я за Путина!". Съпругът и се обръща към нея, после поглежда кашата, която яде вече втори месец, и тихо отвръща: "Уху..."